S panem Lipavským souhlasím zřídka, ale působení RFE by opravdu mělo být zachováno. Demokracie v Evropě rozhodně není v pořádku, musel na to ostatně upozorňovat i viceprezident Vance. Limitovaná svoboda slova, média se z hlídačů demokracie stala většinově jen přisluhovači vládnoucí moci, očividně znásilněné volby v Rumunsku. Shrnuto, v Evropě panuje těžký deficit demokracie. Svobodná Evropa by rozhodně měla co dělat.
Umlčení Rádia Svobodná Evropa / Rádia Svoboda (RFE/RL) a Hlasu Ameriky by nebylo ztrátou jen pro lidi žijící v nesvobodě, ale i pro všechny, kdo věří v demokracii, uvedl dnes večer ministr zahraničí Jan Lipavský (nestr.) na síti X.
V tom případě "nestraník", Jan Lipavský má osobní pocitovou "ztrátu". Jsou to peníze USA.
RFE/RL jsem k životu nikdy nepotřebovala a nepotřebuji. Mám svůj mozek a rozhoduji se na základě svých zkušeností - někdy dobře a někdy špatně. Ale je to můj život a k tomu nepotřebují, aby mě někdo vodil za ručičku a vysvětloval co je a co není správné a co si mám či nemám myslet.
Možná jste trochu zaspala dobu, RFE pro nás vysílala když jsme byli nesvobodný/totalitní režim (a pak ještě nějakou dobu po 89). Už dávno pro nás nevysílá a doufejme že už nikdy nebude muset. Nyní funguje RFE kromě angličtiny v těchto jazycích - jako vždy pro země s nesvobodným tiskem resp. totality resp. země zčásti okupované agresory: Albanian, Armenian, Azerbaijani, Bashkir, Bosnian, Belarusian, Bulgarian, Chechen, Crimean Tatar, Dari, Georgian, Hungarian, Kazakh, Kyrgyz, Macedonian, Montenegrin, Pashto, Persian, Romanian, Russian, Serbian, Tajik, Tatar, Turkmen, Ukrainian, Uzbek (kupodivu tam je ještě Bulharsko a Rumunsko, asi kvůli vlivu RuSSka)
Rozpočet byl 2021 $124,300,000.
S panem Lipavským výjimečně nesouhlasím.
👍
S panem Lipavským souhlasím. Vysílání Svobodné Evropy znamená velmi mnoho pro lidi, žijící v nesvobodné společnosti. Vždyť jsme to zažívali dlouhých 41 let. Proboha.
Jmenuje se to Svobodná Evropa. Už jenom to nechat si něco takového platit od Ameriky je chucpe. Domnívá-li se Evropa, že je to ohromná ztráta, má vždy možnost převzít financování
Jejich peníze a nemá jim co radit cizí lidé. Pokud chce Lipavský udržet rádio tak ať platí ze svého. Ne státní ani EU peníze.
Jsou hodnoty, které nelze převádět na peníze. Svoboda, celosvětový kredit, útočiště utlačovaných proti utlačovatelům. Tak o to teď USA přišly, šmahem.
Bože to jsou kecy. RFE mělo za komančů velký význam. Kdo ji poslouchá dnes?
Umlčení RFE si nikdo, kromě redaktorů RFE nevšimne, protože už ji nikdo, kromě redaktorů RFE, neposlouchá.
Korytář
A on ještě někdo věří v demokracii a podporu demokracie v USA po nástupu Trumpa do funkce?