Ještě před pár lety jsem viděl dokument jak jsou naprosto drancovány moře a jako řešení tvůrci navrhovali právě to aby všechny ryby co dostanete na stůl byly z farem, že je to dobré pro přírodu.
Ono to totiž pro přírodu je daleko šetrnější. Takže si nevyberete. Nejlepší je nejíst mořské ryby vůbec, tím se to vyřeší. Producenti nám nabulíkovali že to bez nich nejde ale to by lidé z hor v různých zemích kteří jsou zdraví a dožívají se vysokého věku a v životě mořskou rybu nejedli asi neexistovali.
Článek bez významu, naprostá absence informace, proč bychom měli lososa jíst jen 2x ročně.
Ta ryba mi nechutna, mozna jsem ji nejedl dobre pripravenou. Chutna mi jedine v sushi a uzena briska.
Lososy jezte nanejvýše dvakrát do roka. Oblíbené ryby trápí vši...Ono to odvšivení , které budete muset po požití lososovité ryby absolvovat a to hned 2 x do roka taky něco stojí.
Si radši dám amura, kterého si chytnu tady na čistém rybníku. Mořské ryby už dávno nejsou, co bývaly. V mořích už je víc sajrajtu, než tady u nás v kdejakém kačáku.
Mořské ryby bohužel už dávno nejsou zdravé. Pokud někdo doporučí jist něco maximálně 2x ročně, tak je tím jenom opatrně řečeno, že ta ryba je ke konzumaci naprosto nevhodná. Zkuste mi uvést jinou potravinu, kde vám někdo doporučí ji konzumovat maximálně dvakrát do roka a ještě si kontrolovat barvu.
každá zelenina v současných supermárketech . Dost jí je i napadených hnilobou.
Lososa s bramborem si dávám každý týden 2x. Po koupi jej strčím na pár dní do mrázáku a před konzumací důkladně prosmažím. To žádná veš nemůže přežít. Dělám to tak už cca 5 let a výsledky se dostavily. Moje laboratorní výsledky jsou po 20-ti letech naprosto v pořádku i proto, že nejím uzeniny a jen sporadicky červené maso.
tady vubec nejde o nejake parazity 🙂 je to o tom, že takto chované ryby jsou nacpané ruznymi medikamenty, aby se mezi nimi nesirily nemoci a to vse se uklada do rybiho tuku, na kterém si tak rad dvakrat tydne pochutnavate.. dobrou chut :D
No, já je už omezil, ono se to nakonec přejí, když to máte dvakrát denně. Myslím, že dvakrát týdně bude stačit 😋
A co má teda člověk žrát?Vepřové a hovězí je out,párky,klobásy a salámy tím tuplem.V kuřecím jsou ATB,veganství je pro intoše a ženské.Mořské ryby se pořad doporučovaly.Takže je to past.
Jezte šťovík.
„Pro lososa z norských chovů platí doporučení jíst ho jednou nebo dvakrát ročně,“ - když už zde strašíte a doporučujete, co takhle také uvést proč? Takhle je to pod úrovní Blesku a Super. Novinářský a informační odpad.
Když se Vám po přečtení nezvedá žaludek, tak si to dávejte obden!!! A také je hodně tučný a to taky není dobře. Sice mají omega-3 kyselin, ale vyváží se to???