V žádném případě nezveřejňovat! Nic nemůže omluvit takový masakr a jen by to nahrálo dalším pomatencům.
Když vy ani nevíte že nějaký dopis existuje ,pokud není zveřejněný tak je to pouhá lež od policie zřejmě se zákazem zveřejnění od samé vlády ,je to stejný postup který už známe od zlodějské lživé fialově vládě a policie jen poslouchá a jen pouze uboze balamutí občany ,tomu nevěří většina občanů ale jen pár zazobanců příznivců zlodějské pětikoalice
No to je blábol Šafre. Pokud se mají lidé chránit a bránit - potřebují naopak znát motivace pachatele. To je základ. Ale tušíme, že frustrace vzniká vždy, když je člověk třeba systémem dotlačen do kouta, není schopen se bránit a rozhodne se k činu. Takže pokud to chcete tutlat, a šílené Forum to ještě obhajuje jako osel, tak s fialovým daňovým balíčkem, kdy statisíce lidí bude ještě víc frustrovaných, zahnaných do kouta, mohou mnozí také zaútočit. Ze zoufalství. Šafre, aby jsi zrovna nešel okolo. Ale klid, my to dál budeme tutlat.
Jméno Breivik zná pravděpodobně celý svět. Byl to bohužel ještě větší masový vrah (77? obětí). Vyfasoval (zatím) trest 21 let. Jména podobných se těžko vytěsňují.
Ta mladá žena, co zabíjela nákladním autem v Praze, dokonce napsala a odeslala zdůvodnění jejího chystaného činu do nějaké redakce. Zdá se, že alespoň ne u nás, její čin nikdo nenapodobil. Naštěstí.
Hepnarová
Kolem klánovické vraždy je tolik nejasností že se mi nechce ani věřit že vrahem je vysokoškolák z fakulty,Pokud by dopis vysvětlil motiv a doznání by bylo věrohodné vysvětlilo by to hodně pochybností. I když samotný dopis v podminovaném domě s nástražným systémem mi nedává smysl.
Jestli měl "kopii" i u sebe, tak to docela smysl dává. Chtěl, aby se to četlo, a počítal s možností, že "eliminovat" ten dům se nakonec nepovede.
Jinak tedy rozhodnutím to nezveřejnit na sebe bere vláda veškerou odpovědnost za podobné činy v budoucnu. My jsme podle vlády moc hloupý, abychom takové informace dokázali zpracovat a posedl by nás z toho také Ďábel. Nemůžeme tedy v budoucnu ani poznat člověka posedlého Ďáblem ani při každodenním styku s ním.
Psané i mluvené slovo se nechá vysvětlit mnoha způsoby. Jinak to pochopí zamilovaný mládenec nebo slečna jinak ten, kdo v tom vidí něco jiného, nějaký symbol, co tím chtěl autor říct. Jsem 100% přesvědčený, že text tohoto dopisu se objeví, buď oficiální cestou a nebo jinak. Víte v této společnosti za peníze dokážete všechno a pro senzaci jsou lidi schopni porušit jakoukoliv morální zásadu.
Už o něm hlavně přestaňte psát. Proč by se měl zveřejňovat jeho dopis už vůbec nechápu. Nějaké poselství? Od takové zrůdy?
Dobrý den,po přečtení některých komentářů jsem získala dojem,že se od dob komunismu změnilo jen málo!Kdo má právo rozhodovat o tom,co si lidé mohou nebo nemohou přečíst?!Jsme snad dospělí svéprávni lidé,každý jsme originál a měli bychom mít svůj názor.Jestli se pletu,tak mě opravte!A je snad na uvážení každého z nás,zda si něco takového přečíst chce a nebo ne.Televizni noviny nám každý večer ukazují vraždy, války,mrtvá těla, autentické záběry a najednou mají strach,co by s námi mohlo udělat přečtení dopisu,tedy,pokud vůbec existuje?!To mi přijde absurdní a upřímně i přitažené za vlasy.Nebo už si naše vláda a policie myslí,že jsme stádo bez mozků, kteří jen na všechno kývají a nechají si namluvit cokoliv?!Já osobně nevěřím ani této vládě,ani policii.A speciálně v této velmi smutné a odstrašující kauze jsem se přesvědčila o záměrném mlžení,které jen nechává prostor pro různé konspirační teorie.A to není správné!Kdyby raději sdělili podložená fakta,nazvali věci pravými jmény, vyvrátili by tím pochybnosti v myslích lidí a hlavně už bychom to nemuseli pitvat stále dokola.At už je v tom dopise cokoliv,veřejnost má právo to vědět.Rozhodně si nemyslím,že je ten obsah nebezpečnější než spousta volně dostupných knih nebo filmů.Takže problém bude asi nejspíš v něčem jiném.....Nejsem žádná hledačka senzací,ale osobně by mě zajímalo,co vede premiantka třídy,inteligentního mladého člověka k takovému strašnému činu.Jestli je to vinou duševní poruchy, špatným dětstvím atd.atd.atd.Protože věřím,že se nic neděje bez příčiny a důvodu.Samozrejme je mi nesmírně líto všech obětí, pozůstalých.
Pokud se něco tají, tak to jen podpoří všechny kteří této vládě nevěří a mají je za lháře. Na případ se nezapomene jen proto, že se o něm nebude mluvit. naopak, vyrojí se mnohem více mýtů a legend, které můžou být ještě nebezpečnější, než zveřejnění jména vraha Kozáka.
Ten dopis na rozloučenou mají právo lidi vidět, zejména pozůstalí. Dříve či později bude stejně zveřejněn. Toto není jen právo vládnoucí pětikoalice, ale i všech občanů.
Pozůstalí budou asi ti poslední, koho jeho motiv bude zajímat. Veřejnost by se ale motiv měla dozvědět, aby se situací lépe vyrovnala a dopis samotný se ani zveřejňovat nemusí.