k čemu jsi Ty netáhlo sedící ve sněmovně od mládí ,ničeho pro lidi a stát heudělal
Marek Benda,od svého narození žije pouze z peněz daňových plátců.Nikdy,ani na chvíli nepoznal skutečnou práci,kterou se živí všichni ostatní občané.Přesto
se nestydí,těmto lidem radit,jak a co maji dělat.Za socializmu se podobným lidem říkalo,příživník.
"O lidech k ničemu"se jedná ze strany Marka Bendy o autobiografické dílo.
Benda má pravdu,k tomu bych poznamenal že Benda je taky k ničemu.
Na jedné straně má pan Benda pravdu.
Na druhé straně je on typickým příkladem lidí k ničemu.
TAk jde dosti o to, kdo "pravdu" říká. Osobně si nejsem jist u všech nově vzniklých oborů, nakolik jsou potřebné. Třeba mám trošku problém s gender studies, nicméně musím uznat, že řada žen, které toto učí a publikují odborné publikace, tak intelektuálně na výši jsou. Problém je někdy více v nízké náročnosti studia, což bývá ovlivněné tím, že student se nesmí vyhodit, protože za něj se dostávají pro školu peníze.
Klasické humanitní obory, tak nemám důvod si myslet, že odborníci v nich jsou nějak méněcenní než lidé vystudovaní matematiku, přírodní vědy nebo nějaký technický obor. Ze školy jsem měl docela averzi vůči dějepisu, ten komunistický, ten se mi dosti hnusil. Dnes naopak si více historiků skutečně vážím, jsou to lidé intelektuálně na výši, což nejde říkat o každém inženýrovi z technického nebo ekonomického oboru. Zkrátka v každém oboru jsou ti dobří a nadprůměrní a pak ten průměr a podprůměr. Práce historika není o tom, že se nabifluje hodně věcí zpaměti, i když to memorování při studiu nutné je, stejně jako u studia medicíny.
Benda a Zahradil jsou důvodem proč jsem nevolila ODS.Pana Fialu a řadu lidí z ODS mám ráda.
dtto, jen poznámka: Benda je největší škůdce úspěchu ODS v jakýchkoliv volbách a pokud si to Fiala neuvědomuje, tak kope ODS hrob.
A vidíte všichni jak je úspěšný p.Benda,tolik desítek let v parlamentu nic nedělá a ještě bere takové prachy,tomu říkám úspěšný člověk 😉🤣
Nebýt jeho otce který ho zatáhl do politiky kde se drží u koryta jako štěnice tak v dnešní době by byl úplná nula.
I kdyz jako politik absolutni nula tak v tomto ma naprostou pravdu.A nejhorsi je ,ze se pak kralovsky pakuji za statní penize.
Takovou krásnou sebekritiku jsem od něj opravdu nečekal.Ze školy šup do poslanecké lavice a pohoda klídek,možná i tabáček.
Má pravdu, byť v jeho případě to vyznívá i jako sebekritika. No, ale řekl pravdu dřív, než včas, tak uvidíme jak dopadne.