Istanbulská úmluva je v mých očích skvělý pašalík pro ty, kdo by se prací vlastních rukou nebo vlastní hlavy uživit nedokázali. Zato ale budou rádi dohlížet, zda se patřičně plní všechny hlouposti, které si právě vymysleli a ještě vymyslet hodlají.
Vždyť jste to ani nečetla, tak proč tu plácáte hovadiny.
Kdo z vás, kdo tu protestujete jste si tu Istambulskou úmluvu přečetl?
Já to teď udělala a mám několik otázek:
1) Máte problém s tím, že nesmíte bít, znásilňovat, prodávat své ženy a dcery?
2) Nechcete se vzdát svého práva na zabití dcery, která "pošpinila čest rodiny"?
3) Myslíte si, že ženská obřízka je normální a pokud je to ve vašich tradicíích, tak je to v pořádku a můžete ji vyžadovat i na území EU?
4) Že vynucený sex pod hrozbou zbraní je ok?
5) Ž pokud si na území EU přivezete dětskou nevěstu a vezmete si ji, tak ji můžete držet v šachu tím, že pokud se bude snažit rozvést, tak ji pošlou šupem do země původu, kde je pravděpodobně rodina, která ji prostě prodala?
.
Je toho víc, ale když si to přečtete, tak zjistíte, že je to spíše obrana proti zavlékání zvyků, které v EU už dávno nejsou běžné.
Naše národní legislativa ji většinou řeší, ale asi těžko máme zákony proti ženské obřízce a vynuceným dětských sňatkům.
Možná by mohla být někde úmluva lépe formulována a jako rudý hadr pro spoustu lidí je to násilí proti ženám v názvu. Nicméně, co se týká sexuálního a domácího násilí, tak je specifiikováno pro obě pohlaví. A zatím jsem tedy neslyšela o dětských ženiších a jejich prodeji dospělým ženám. Vy ano?
Zaprvé vaše prohlášení je extrémně manipulativní.
Příklad: Dáte mi milion na podporu chudých nebo jste rád že mnozí nemají ani na základní potřeby.
Jak mém příkladu, tak ve vašem podsouváte argument viny za něco s čím nemáte dočinění.
Navíc žádný z uvedených příkladu není v ČR legální už dnes a Istambulská úmluva je tak v těchto bodech nepotřebná a tak se nás může dotknou pouze nárustem byrokracie, zvýšení pravomocí nikým nevolených neziskovek, a hlavně výdaje, které jde použit na něco lepšího než řešení již vyřešeného.
Úmluva která vůbec nic neřeší a tam kde byla ratifikována ničemu nepomohla
Proto se proti tomu "konzervativní" Češi tak brání, že? Asi...
Pan Zdechovský by si myslím už taky měl (aspoň) na chvíli od té politiky odpočinout.
Úderka z SPD dostala za úkol tuto diskusi co nejdřív zaplnit? 😄
Neskutečný blb.