Opět provládní Forum 24 nám nakukává jak se mají němečtí důchodci zle a přitom jsou každý rok na zájezdech ,dovolených tak to by mně teda zajímalo kdo jim to všechno potom platí???
Asi hledat pravdu mezi řádky. 11800Kč u nás důchod při pravidlech v Německu, to by všichni důchodci byli na dávkách. Rodinu v Německu mám, myslím, že je to informační šum, aby uchlácholili české důchodce.
Firum 24 je schopno psát cokoliv. Nedivil bych se, kdyby příště napsalo, že máme platy jako v Německu.
Příště klidně napíšou, že průměrné stáří aut je v Německu 25 let ,jako u nás.
kecaj se to vůbec nezakládaá na pravdě ,německej důchodce jezdí na dovolenou na seychyli a český důchodce když na to má tak do Prahy do nemocnice,Hlavně ,že se máme dobře........
Jenže ten německý důchodce si celý život na ten důchod spoří/investuje, takže nežije pouze ze státního důchodu.
Pěkně živý článek mám tam příbuzné strejda řidič 2900 euro čistého teta dělala v supermarketu důchod 2720 euro plus mají samozřejmě různé výhody na cestování dopravu a tak a samozřejmě valorizace
Po revoluci jsem říkal že by se výnosy z privatizace měli použít na přechod důchodového systému na průběžný a to nejsem ekonom nechali jsme si rozkrázt republiku
Důchodový systém u nás je průběžný už do komunistů a po revoluci se neměnil. Ale nevadí.
Kdyby jsou chyby. Jezdim do Německa nakupovat. Potraviny ješté pořád jsou levnější mež tady. Pravda, jiné věci mají zase dražší, ale pořád se mají líp než my.
Levnější? S přimhouřením oka tak maximálně stejně drahé. Bez přimhouření dražší. Ani v Polsku už nejsou levnější. Žijeme u hranic, Trojzemí. Na nákupy to máme pár kilometrů.
Vždyť to říkám, lidem se neustále jen lže. Jak se kde žije, kde se kolik bere, co nám hrozí, atd. Lidi, pořád se máte dobře, v rámci možností, tak se nestresujte a užívejte si života.
Žádnej strach fóři, fiala to zařídí. Po německých platech přijdou hned na řadu německé důchody. A průměrný důchod 45.000,- v Česku bude super.
Pokud umíte číst, tak čistý státní důchod v Německu a Česku se příliš neliší. Jediný rozdíl je v tom, že Němci si na důchod spoří/investují (sami či spolu se zaměstnavatelem).
Potom už tedy chápu Fialův slib, že budeme mít platy jak v Německu, jen s tím rozdílem, že se nečeká, až tady platy zvednou, ale naopak až v Německu klesnou na úroveň Česka.