1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 13 dny

Přesně, u nás každý čeká, co mu dá stát a nespoří si na stáří, většina koblih počítá s tím, že je spasí STBák, ale tak to nebude, ten na lidi kašle, potřebuje ždímat dotace

1
Před 14 dny

Jo. Pořád jsou ti němečtí důchodci někde na zájezdech. V Čechách se jim taky moc líbí. Český důchodce je rád, když se dostane ke svýmu nezkrácenýmu důchodu😂🤷

2
Před 13 dny
Milan Ševčík

Zajímavé...

Každý rok na podzim jezdíme s cestovkou po Evropě. Skoro celý zájezd jsou důchodci.

U nás ve městě je klub. Většina z těch, co jezdí s klubem (zájezdy, letní pobyty) jsou důchodci.

Můj táta s manželkou brečí, jak nízký důchod mají - cestují po Evropě, každých pět let kupují novou Toyotu...

Zobrazit další 2 reakce
Před 14 dny

Porad berou témeř dvojnasobek. Zivot je tam kevnejsi, nelzete nam. Nájmy, jidlo, obleceni. Mame tam pribuzne, tedy ověřeny zdroj.

4
Před 14 dnyUpraveno
Daniela Ledbová

Muzete dat nejaky odkaz na ty levne najmy?

2kk v Berline (1700Eur/mes = 42000czk ):

Odkaz

2kk v Praze (12000czk/mes):

Odkaz

jinak lajkovat svuj vlastni post je hodne ubohe :-)

wunderflats.com
Charming 2-Room Apartment with Stucco Ceilings and Parquet – Perfect for Students in Neukölln - Wunderflats
Furnished apartment (50 sqm) with 2 rooms for up to 2 people in Berlin. Book now for €1,700.
2
Před 13 dny

Pokud bychom měli německé platy, důchody by se klidně mohly vypočítávat dle německého způsobu.

Více se k té ideové slátanině nedá napsat.

4

A z čeho si mají našetřit na lepší stáří? také bych raději pracoval za německý plat minimálně 40 let a z toho by mi určitě něco- na těch 20 let, které si u nás určitě neužiju - zbylo.

Před 14 dny

Německý důchod nelze počítat z Českých platů....Německý důchod je přeci postaven na Německé platy. Takže naprosto zbytečný článek.

1
Před 13 dny

Musime ale věrně a s hubou zavřenou stát Němcům po boku a platit jejich blahobyt. Teď nás chtějí zase poslat na frontu. Fašismus bují od ukrajiny na západ. Sláma u kravína.

Před 14 dny

Typicky clanek dnesniho poplatneho novinare v Cesku.Musi to dat hodne premysleni ,napsat to tak,aby se vlk nazral- pisalek dostal zaplaceno- a koza zustala cela ....

2
Před 14 dny

Němečtí dchodci mají snadno naspořeno, protože vydělávali nejméně 2-3x víc než Češi. Pan AUTOR zase píše nesmysly.

10
Oldřich Velser

Prumerne nemecke mzdove naklady v roce 2024: 4250EUR. To je v cistem: 2670EUR (t.j. 66 750CZK)

Prumerne mzdove naklady v CR v roce 2024 (at porovnavame stejna cisla) 65 900CZK z toho cisla mzda: 38 700CZK.

Tzn. v DE necely dvojnasobek.

7
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 14 dny

By jsem v mnoha přímořských destinacích,ale českého důchodce jsem tam nikdy nepotkal.Toto jsou pouze předvolební cinty.

1
Před 14 dny
David Meister

Když ono asi u Soči nebo na Krymu moc důchodců nenajdete.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt