Přesně, u nás každý čeká, co mu dá stát a nespoří si na stáří, většina koblih počítá s tím, že je spasí STBák, ale tak to nebude, ten na lidi kašle, potřebuje ždímat dotace
Jo. Pořád jsou ti němečtí důchodci někde na zájezdech. V Čechách se jim taky moc líbí. Český důchodce je rád, když se dostane ke svýmu nezkrácenýmu důchodu😂🤷
Zajímavé...
Každý rok na podzim jezdíme s cestovkou po Evropě. Skoro celý zájezd jsou důchodci.
U nás ve městě je klub. Většina z těch, co jezdí s klubem (zájezdy, letní pobyty) jsou důchodci.
Můj táta s manželkou brečí, jak nízký důchod mají - cestují po Evropě, každých pět let kupují novou Toyotu...
Porad berou témeř dvojnasobek. Zivot je tam kevnejsi, nelzete nam. Nájmy, jidlo, obleceni. Mame tam pribuzne, tedy ověřeny zdroj.
Muzete dat nejaky odkaz na ty levne najmy?
2kk v Berline (1700Eur/mes = 42000czk ):
Odkaz
2kk v Praze (12000czk/mes):
Odkaz
jinak lajkovat svuj vlastni post je hodne ubohe :-)
Pokud bychom měli německé platy, důchody by se klidně mohly vypočítávat dle německého způsobu.
Více se k té ideové slátanině nedá napsat.
A z čeho si mají našetřit na lepší stáří? také bych raději pracoval za německý plat minimálně 40 let a z toho by mi určitě něco- na těch 20 let, které si u nás určitě neužiju - zbylo.
Německý důchod nelze počítat z Českých platů....Německý důchod je přeci postaven na Německé platy. Takže naprosto zbytečný článek.
Musime ale věrně a s hubou zavřenou stát Němcům po boku a platit jejich blahobyt. Teď nás chtějí zase poslat na frontu. Fašismus bují od ukrajiny na západ. Sláma u kravína.
Typicky clanek dnesniho poplatneho novinare v Cesku.Musi to dat hodne premysleni ,napsat to tak,aby se vlk nazral- pisalek dostal zaplaceno- a koza zustala cela ....
Němečtí dchodci mají snadno naspořeno, protože vydělávali nejméně 2-3x víc než Češi. Pan AUTOR zase píše nesmysly.
Prumerne nemecke mzdove naklady v roce 2024: 4250EUR. To je v cistem: 2670EUR (t.j. 66 750CZK)
Prumerne mzdove naklady v CR v roce 2024 (at porovnavame stejna cisla) 65 900CZK z toho cisla mzda: 38 700CZK.
Tzn. v DE necely dvojnasobek.
By jsem v mnoha přímořských destinacích,ale českého důchodce jsem tam nikdy nepotkal.Toto jsou pouze předvolební cinty.
Když ono asi u Soči nebo na Krymu moc důchodců nenajdete.