Okamžitě uzavřít hranice s Německem po přečtení tohoto článku budou všichni němečtí důchodci chtít k nám do ráje důchodců.
Kdo chce, tak zde krásně přehledně a srozumitelně.
Odkaz
Tak ten článek je plný keců. Znám Několik německých důchodců a ti jsou někde úplně jinde.
přestože život v Německu je pořád dražší než v České republice.ale bezpečně je drahotou doháníme
Záleží jak v čem. Potraviny nevyrobíte moc levněji. Rozdíl je ale ve službách, protože v Německu je pořád práce dražší.
Kolik šťastlivců si u nás mohlo v produktivním věku šetřit jinou formou na důchod, velká většina určitě ne!
Takže mám víc, než průměrný německý duchodce po zdanění? Mám 1180,euro...
Nevím, nějak zvlášť to nestuduji, ale údajně ti co mají příjem pod 1500 mají štědré soc dávky např na bydlení
zajímalo by mě, jestli berou důchod taky jako v Rakousku dva důchody navíc
Dám Vám příklad. Moje teta pracovala u nás 20 let a odjela po roce 1990 do Rakouska dělat sestru v domě seniorů. V 65 letech šla do penze a tady dostala za 20 let 8 tisíc Kč a tam za 24 let 1500 euro ( 37 500 Kč), tak si to porovnejte a dokonce platí ve Vídni nižší nájem i s režií (640 euro tj.16 tisíc Kč za 60 m2) než by platila tady v Praze, tak proč by se vracela ? (českou penzi má akorát tak na vlak nebo autobus z Rakouska do ČR a zpět s občerstvením několikrát za měsíc).
a proto si mohou dovolit létat každé léto na pár měsíců na Kanárské, či jiné ostrovy
Kraviny o kamionech v levem pruhu by autor expert nemel??nemecko je cele pred kolapsam.Jsem tam.denne.