A co teprve až nás obsadí rusaci. To budou důchody že z toho smíchy pochcípáme. Jestli nás tedy dřív nepobije.
Narodil jsem se v roce 1970. A to "obsazení" nebylo tak špatné. Dalo se v tom režimu žít. A pak v roce 1990 odešli. Zbyli po nich byty (někdy neobyvatelné) a ekologické škody.
A o co Vám jde? Za 4 roky budete mít německé platy asi 100000.A mi důchodci po úpravách vaporizaci tak maximálně 25 000. To znamená že průměrný plat bude 4x větší než průměrný důchod. Úspory na důchod si stát půjčí na zbrojení. Zdravotnictví bude placeno hotově, protože vše bude nadstandart . Standard bude vyšetření po telefonu. A sociální dávky? Ty budou pro ty, co na nich býlí celý život, protože ti si nemohli našetřit, když celý život nedělali.
Němci (a nejen oni) si ke státnímu důchodu spořili v dalších pilířích. V povinně volitelném, jak to u nás Babiš zrušil před lety, nebo v privátním. Naši důchodci spoléhají na ten normalizační Štrougalův první.
Dobrý den, je to jak s průměrným platem, já tedy nevím, ale vím o dvou důchodkyních, které pracovaly celý život a obě pobírají směšných 10 500,-Kč!!! Jedna již napsala dotaz na přepočet důchodu a zatím se nikdo neozval a to žije sama. Tak tady nepište, že to je srovnatelné. Kdyby neměla vlastní bydlení, tak nemá ani na nájem.
V tom případě měla malé odvody.
Tak já nevím,Němec si může našetřit na důchod pěkný prachy ze mzdy kterou mají pomalu 3xvetši,z čeho si má našetřit český člověk z toho h...co má.
A nestaral se ten Němec celý život o to, aby měl slušný příjem? Co brání Čechům aby se také starali?
I obyčejný dělník si tady může slušně vydělávat. Já jsem obyčejný dělník. Kdysi jsem pracoval u firmy, kde jsme dělali speciální dlažby po celé ČR. Mzda nadprůměrná, žili jsme si velice slušně. Ano, něco za něco - domů jen na víkend. Když mne to přestalo bavit (chtěl jsem být s rodinou), šel jsem do fabriky. Jsem tam už 28 let. Zpočátku byla mzda hodně nadprůměrná, nyní to je už horší (firma šetří). Mám přes 51 000,- hrubého. Mně to stačí. Dojíždím 32 km.
Můj syn má vynikající práci (vývoj automobilů) - denně dojíždí přes 60 km, často služebně na delší dobu mimo ČR.
Pointa mého vyprávění? Nesedět, neremcat, starat se.
Tak si může každý dovolit vlastní dům, každých šest let nové auto, cestovat....
Sluzby jsou tady, v nemecku drazsi. To ano. Sluzby ktere k zivotu nepotrebuji. Duchod mi zde, uz za polovicni dobu, vychazi lepe nez po 12ti letech prace v cr. Najem, inkaso a jidlo, to je tu v globale levnejsi. Drazsi je tu jen internetove pripojeni.
Za pomalou práci trojnasobek nasi mzdy.My co vyrobime nebo uděláme za týden oni mají to samé ale na měsíc. Oni pracují od 21let my pracujeme od patnácti let.Nase vlada náš srovnává ale šidí nás na všem hlavně že papaláši berou za měsíc co my dělníci na severu za rok
A v matematice a ekonomických vědách jste vždy excelovala, že? Asi hlavně v těch leninských.
Tech cca 12 tisíc je realistické číslo pro státní důchod v téhle ekonomice.
Co je nad tím, je na dluh.
Německým systémem by jsme se měli inspirovat.
Takovou částku pobírá u nás dost lidí, přiznám se bez okolků, že i já.
Dá se za to žít, ale jen žít.
V Rakousku platí dokonce z vdovského důchodu zdravotní pojištění. Už jsem viděl, že důchodkynĕ platí ročně 16 000 euro jen daň z příjmu, protože bere i vdovský důchod.Dostala se na 42% zdanění důchodu. Zákonné pojištění za 20 let starou Škoda Octávia ji stojí 840 euro ročně.....
Kdo tuhle skutečnost poznal na vlastní kůži, potvrdí, že je to tak a nejen v Německu: ve většině "západních", opravdu kapitalistických zemí, se platí daň - tu ne že by u nás důchodci neplatili, ale platí ji za ně stát - ale i zdravotní a sociální pojištění. I to za Vás, milí čeští důchodci, platí stát. Tak si to zkuste spočítat.