1600/1600Zbývá 1600 znaků

Za pomalou práci trojnasobek nasi mzdy.My co vyrobime nebo uděláme za týden oni mají to samé ale na měsíc. Oni pracují od 21let my pracujeme od patnácti let.Nase vlada náš srovnává ale šidí nás na všem hlavně že papaláši berou za měsíc co my dělníci na severu za rok

6
Před 14 dny
Renata Konigsmarkova

A v matematice a ekonomických vědách jste vždy excelovala, že? Asi hlavně v těch leninských.

2

Kdo tuhle skutečnost poznal na vlastní kůži, potvrdí, že je to tak a nejen v Německu: ve většině "západních", opravdu kapitalistických zemí, se platí daň - tu ne že by u nás důchodci neplatili, ale platí ji za ně stát - ale i zdravotní a sociální pojištění. I to za Vás, milí čeští důchodci, platí stát. Tak si to zkuste spočítat.

4
Před 13 dny

V Rakousku platí dokonce z vdovského důchodu zdravotní pojištění. Už jsem viděl, že důchodkynĕ platí ročně 16 000 euro jen daň z příjmu, protože bere i vdovský důchod.Dostala se na 42% zdanění důchodu. Zákonné pojištění za 20 let starou Škoda Octávia ji stojí 840 euro ročně.....

Před 13 dny

Neříkáte pravdu o duchodech v Německu, Léta jsne s manželkou jezdili na dovolenou s německými cestovními kancelářemi a víme z diskusí s německými turisty jaké mají důchody. Píšete pouze o státních důchodech a záměrně neinformujete o částkách, které důchodci dostávají od zaměstnavatelů, Je to tím, že jsou v Německu silné odbory a sociální stát.

3
Před 13 dny

Bohužel my, co žijeme pořád ještě tady v Česku, se musíme smířit s tím, že Česko není Německo. Každá země má svá specifika a jsou propastné rozdíly v ekokonomice obou států. Všechno ostatní, je jen zbytečné hašteření občanů za nemalé podpory snahy některých žurnalistů o zviditelnění. Velké zkušenosti měl s nimi svého času i bývalý pan prezident Zeman. Jeho tzv. bonmoty( někdy až vulkarismy) navždy změnily způsoby vyjadřování některých Zemanem inspirovaných poslanců v parlamentu.

Před 13 dny

Konečně to někdo napsal. Hlavně pro ty co koukají jak se Němci mají a jak je pro ně vše levný.

4
Před 14 dny

Je milé, číst, jak jsou u nás všichni spokojeni. Já žil v Německu od 68 po rusáckém vpádu a do plného důchodu jsem šel v roce 1994 po pětadvaceti letech. Nehodlám ani jednu stranu chválit ani tu druhou pomlouvat ,mohu pouze odpovědně říci ,že bych můj německý důchod za český neměnil. A to ještě moje rozvedená polovička bere z mého důchodu 650 Euro. A nestěžuji si.

Před 14 dny

Tak mi to konečně někdo vysvětlil, německý důchod je horší než náš - a co německé platy, má je vůbec cenu chtít a volit pana Fialu, kdy se teď máme lépe?

🙂

12
Oldřich Dáňa

A kde v tom článku je psáno, že se máme lépe?

2
Před 14 dny

Pod pojmem analýza si představuji něco dost jiného než tento článek. Proč např. autor dělí průměrnou hrubou mzdu čistým průměrným důchodem? To pracující v Německu neplatí ze své mzdy odvody na sociální a zdravotní pojištění a daně?

1
Před 14 dny
Milena Šaljová

Plati, ale velice rozdilne a proto se to neda srovnavat, napr.statni zrednik plati ca 15% dan z prijmu, bezny zamestnanec okolo 40%, statni zamestnanec si take neplati prispevek na duchod a peci, zato ma vetsinou drazsi zdravotni pojisteni, zalezi take na takzvane danove tride a prave druhu zdravotniho pojisteni, ktere muze v pripade privatniho dosahovat castek hodne pres tisic euro mesicne (dle zdravotnim stavu, zeny plati vice nez muzi atd). Proste cista mzda se srovnavat v podstate neda, protoze nevite jake ma ten ktery clovek odvody.

1
Zobrazit další reakci
Před 14 dny

No to je zase blábol, ve východním Německu je vyšší průměr protože i ženy většinou celý život pracovali, takže na západě průměr kazí ženy, které nepracovali a probíraly celý život dávky. Máme tam příbuzné, vím o čem mluvím. Člověk který celý život pracoval za průměrnou mzdu má důchod kolem dvou tisíc čistého

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt