jojo, to chce fištóna napsat takový nesmysl. Takže, ty nové "levné" EV při nabití 10-80% mají papírový dojezd ca.120km. Takže při denním nájezdu kolem 100km budou lidé dobíjet 1x týdně...
To dává smysl asi jen pisálkovi, my co ještě maturovali z matematiky to prostě vidíme jinak no.
Tak v Číně máte na výběr, buď budete do auta kupovat drahý benzín nebo jezdit na elektřinu kterou mají pod 1 korunu za kW.Kdo vychodil základní školu ten si to snadno spočítá .
Také jsem si myslel, že elektromobily jsou skvělé. Pak jsem jednou jel služebním eletromobilem do Německa. Ze začátku to vypadalo, že dojedu na misto a nazpátek bez nabíjení. Jenže brzy jsem zjistil že to bylo jen velice optimistický odhad. V Německu jsem musel několik hodin dobijet. Po této zkušenosti již eletromobilům nevěřím. Počkám několik let, až tato technologie dozraje do použitelnosti.
ať někdo napise pravdu a pak se jde bavit o elektro autech. Do města super, kdo má kde nabíjet. Na dlouhé trasy špatný. A navíc kdyby nám vláda a a EU nechala a nenutila do elektro autech, tak je ma víc lidí, než ted
Srovnávat podporu spalovacích motorů v Česku s podporovateli proruských názorů může snad jen člověk mdlého rozumu, pane Lodl.
Uvádět dojezd elektroaut 500 km je nesmysl.
500km mimo dalnice ujede od jara do podzimu moje elektricka Kia Niro s najezdem 200tis km, a to je koncepcne 8let stary elektromobil.
My se s tím musíme smířit. Jsme zaostálá země. Vývoj v technice se nás vyhne. Proto budeme jen dobří makači u ponku pro vyvinuté země.
Jediné co je nutné udělat je za každou cenu " zlikvidovat" ten Bruselský hnůj a to doslova a do písmene. Dokud není pozdě. Lidé v každé zemi by se měli vzbouřit a vyblokovat ten chlív.
Tohle je snad první článek na seznamu, kde píše o problematice elektromobility člověk, který se v tematu orientuje. Děkuji za to, První vlaštovka. Jen houšť.
Jen jedno číslo. Kdyby výroba EV byla o třetinu levnější než u spalováku, tak na nich automobilky hromadně neprodělávají.
Tesla dela jen elektroauta a ma jedny z nejvyssich marzich v automotive.
A evropská propaganda jede o kolik se propadly prodeje ev v nemecku?
To že se propadly prodeje EV od VW group se není čemu divit. Předražená, nehezká a polofunkční auta, jejichž dealeři dávají silně najevo, že si ho nemáte chtít koupit. Jen v ČR prodala Tesla letos zhruba 6x tolik aut co VW nebo Škoda. A to ani nemá reklamu.