To opravdu ne podniky vydělávají dost a když chtějí reklamu ať si zaplatí za smažený sýr pár hranolek 260kc ? To je dost
260,- Kč to je za smažený sýr opravdu hodně, ale na druhou stranu v tomto případě se plně potvrzuje pravidlo tržního hospodářství, zákazníci to žádají a jsou ochotni to zaplatit. Tedy když pominu, že to moc zdravé není.
Ty prachy raději vynaložit na propagaci a údržbu památek, na bezpečnost v ulicích a čistotu měst. Jediný, kdo touží po Michelinské hvězdě je parta kolem Pohreicha a malé procento turistů.
A co návrat ke kořenům?Vždyť česká kuchyň je tak výborná!Všude samý kebab,pizzerie, moderní bistro. Nevím proč bych měl snídat chleba s avokádem, který sem letí přes půl zeměkoule, posypaný kopretinama,za dvě kila? A tzv fine dining restaurace?Jenom exhibice a navonená bída. Čumák z vačice s pěnou z motýlých křídel, podávaný na šíšce z borovice a posypaný prachem z usušeného exkrementu páva.Na dvoumetrovém talíři mini porcička za litr.Poctivá zelnačka s kváskovým chlebem ,holanďák s ementálem s krémovou br.kaší a okurkovýsalát,tvarohové jahodové knedlíky zalité máslem....když se vaří z poctivých surovin, tak je to prostě šmakózní.Takže za mě Michelin ne.A už dávno je zprofanovaný a jeho prestiž rapidně klesá.
No, tak Vám děkuju... Akorát jste mě nas...l. Zelňačku, holanďáka i ty knedlíky bych si hned dal... To zase nebudu spát...
Proč by měl stát platit něco restauracím? Je to snad jejich zájem, (myšleno majitelů a provozovatelů), tak si to musí taky uhradit. Nebo podplatit ?
Stát restauracím nic neplatí. Platí Michelinskému průvodci.
Oni se asi už všichni pomátli. Žádné michelinské restaurace, ale kotle gulášů a pytle zeleniny spolu s perlivou vodou, to musí
Čechům stačit, má se šetřit a ne převalovat na jazyku vybraná jídla. Tedy to patrně ještě nikdo nepochopil, my jsme žili v blahobytu, ale to už BYLO , ale teď musíme jít naproti bídě a pan Pohlreich by měl nastoupit do závodní jídelny a hlídat, aby děti na rozdíl od ostatních měli skvělou stavu. Děti za nic nemohou, takže dospěláci se nebudou přežírat, povolovat si pásky, ale naopak. Konečně musí poznat, co opravdu, ale opravdu je utahování opasků a nejen politické slinty. Žádné dovolené v zámoří pro zaměstnance státu, žádné benefity pro zaměstnance všeobecně , žádné státní dotace nikomu, pouze opravdu opuštěným lidem, postiženým lidem a starobincům , které doplácí těm, kterým důchod nestačí a NEMAJÍ ŽÁDNÉ DĚTI. Jinak dětičky budou doplácet za své stařečky, které odstrčili do "státních služeb " a projebali dědictví po nich.. Budeme šetřit, až se z nás bude kouřit a konečně zjistíme, jak je v podstatě v životě těžké se uživit bez papínka -politika u státní pokladny, tobě dám, také tobě dám a tobě ještě dám , a ještě Vaškovi a potom Pepíkovi. A vy mě potom budete volit, protože jsem Vám z té pokladny dal....Tůdle..
Ale jdete, v Miselinske restauraci se urcite nebudete prezirat! Spis bych rekl ze se pak musite jit dorazit nekam do ctyrky gulaskem, nebo na vaclavaku klobaskou! Ale ta ma asi taky miselinskou hvezdu vzhledem k cene!
Tak proč si ti vynikající kuchaři neudělají mezi sebou sbírku. Co je pro ně 10 milionů? Vždyť stát z těch hvězd nebude mít žádný užitek nebo jó?
Zrovna pan Pohlreich si protiřečí docela často. Vzpomeňme jeho ostentativní vyhazování dochucovadel, na kterých se nyní vyjímá jeho tvář a které omluvil výrokem, "každý je na prodej".
Pochybný kuchtík co za rok zkrachoval v zahraničí a u nás se " udělal " na kritizování smažáku jako samozvolený mluvčí předražených vyžírků.
aby vás netrefil šlak z té závisti a nenávisti
No hvězdu Michelina u nás má kolik? 2-3 restaurace, mají tam i nižší ocenění, těch taky bude několik, tedy 99,9 % restaurací to nic nepřinese, takže by to byla dotace pro pár podniků.
Určitě se těším na to, jak budu platit snobům jejich nějaké hvězdičky,bez nichž se prý nenajedí, pojídaje řeznickou sekanou s houskou. Než nějaké hvězdy pro vařečky bych přivítal starý bufáč, kde jsem se najedl za slušnou cenu. A kdo nemůže bez hvězdiček být, nechť si je zaplatí. Jak jednoduché.