1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Proč by se z našich daní mělo platit několika hospodským, do jejichž restaurace se normální člověk prostě nedostane, protože na to nemá. Je spousta restaurací bez jakýchkoliv hvězd, kde se najíme stejně dobře a v přívětivějším prostředí.

26
Před 1 rokem

Aby umožnili lidem z ulice skočit si do restaurace na záchod, to byl Zděnda kategoricky proti a teď mu nevadí, aby mu lidi z ulice přispěli na michellinskou hvězdu?

V něm je ten socialismus pěkně hluboko zažranej a prý kapitalista.....😠

25
Před 1 rokem

Jako člověk působící 28 let v gastronomii ŕíkám jednoznačné NE. Všichni jsou mistři světa

a nejradči by žili z dotací. Buď na to chytráku máš nebo ne, jak k tomu přijdou ti ostatní.

Narovnávat prostředí pro všechny jenom ne pro sebe.

26
Před 1 rokem

Pohlreich je neuvěřitelná plačka, v době covidu naříkal jak prase před zabíjačkou. Jeho Nabubřelost a vulgarita na obrazovce je na zvracení.

Dobrá restaurace si zákazníky najde i bez Michelinské hvězdy. V Teplicích je Vietnamský bufet, který prodá 300 jídel denně. Protože jsou dobří. Zdravím Nikolu :-)

15
Před 1 rokem

Teď si představte tu parodii, když stát zaplatí ročně 10 miliónů Kč a V ČR nebude ani jedna Michelinská hvězda. Jednoduše proto, že česká gastronomie není dost světová. Nezdá se Vám to trochu ujeté?

11
Před 1 rokem
Jan Dvořák

Jsme členem organizace pro mořský rybolov a nemáme moře , tak co .😵‍💫

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Ve finále je Michelinska hvězda k ničemu.

Byl jsem v podniku kde jídlo nebylo pod 400 za porci a bylo místo pouze na rezervaci a měli plno.

Stejně tak u Vietnamců kde je jídlo od 100 za porci a také bylo plno.

Pokud podnik vaří tak, že lidem chutná, nepotřebuje žádnou samolepku ani hvězdu.

14

Když by byl stát těžce v balíku, pak prosím, udělejme restauratérům radost, když si věhlas neumí zařídit sami. Když jsme na tom ale tak, že i rodičák nedokážeme ufinancovat fér pro všechny, pak prosím nevymýšlejme kraviny pro pár restaurací, které i bez toho v pohodě vydělávají.

13
Před 1 rokem

Ať si to ty restaurace platí samy. Chceš se ucházet o michelinskou hvězdu, uhraď vklad.

25
Před 1 rokem

Do diskuze se pouští někteří, kteří gastronomii popř. gastroturismu vůbec nerozumí.

Vychází ze základní dezinformace, že si Michelin chce vylepšit cash flow několika miliony za zařazení několika podniků. Mluví o mastném poplatku za to, že se ve své publikaci bude zabývat tou kterou zemí.

Skutečnost je taková, že Michelin nabídl mnoha zemím, které nejsou pro vydání ročenky ekonomicky rentabilní, že ročenku vydá, když ji ty země budou spolufinancovat. Nabízí zcela legitimní službu, která obnáší náklady na kompletní zmapování restaurací a hotelů po celé zemi. (To je novinařina v terénu, sami víte, jak je nákladná). Nejde o ty, které v Praze mají hvězdu, ale o všechny dobré podniky v celé zemi, které by byly zařazeny do nejrozšířenějšího průvodce restauracemi na světě. Michelin nabízí naší zemi službu, jejíž hodnota pro cestovní ruch mnohonásobně převyšuje její výdaje. Řada zemí, které si tuto službu koupily, si nechala udělat seriózní analýzu, jaké přínosy pro cestovní ruch tato investice má. A pak ji také objednaly.

Pozn. jsme poslední zemi v EU , která toto řeší . Portugalsko, Estonsko Slovinsko si smlouvu velmi pochvalují.

Jen v samotném městě Poznaň mají 12 zápisů .

Je to účinný nástroj, jak dostat turismus a cizince do regionu. Ostatně, podniky v regionech již dávají najevo, že mají zájem.

Michelin chce spolufinancování nákladů na zmapování celé ČR, nejde o Prahu. Zda tam budou desítky či stovky podniků, záleží už jen na nás, podnikatelích, jak dobře svou práci děláme. To se totiž u Michelinu nedá koupit, je skutečně nezávislý.

Před 1 rokem
Tom Brt

A nejde jen o restaurace. Smlouva umožní užívat PR Michelin, t.j. Anonce, sociální sítě, články na internetu.

Umožní pod hlavičkou Michelin pořádat gala, firemní akce rauty.

A náklady?

Chápu, že je více sexy mluvit o částce 50 000 000 Kč, to vzbudí daleko větší závist i čtenost, normální čtenář to považuje za astronomickou sumu. Ale: Jde o částku za pět let. Vychází to, pokud dobře počítám, na cca 25 000 korun za den na 10 000 000 lidí, což je na jednoho občana České republiky zhruba 0,0025 koruny denně. Podle údajů, které mám z podnikatelské komory, a tudíž je nelze považovat za zcela ověřené, činí požadovaná částka cca 0,8 promile z DPH odvedeného restauračními službami za jeden den.

A ještě připomenutí:

Michelin působí jako cestovatelský hub. Jedna z prvních navigaci je viamichelin.com

Poslednim , kdo nezaplatil, je Slovensko

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Udržení ze řetězu. Tak trochu na budku , co ?

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt