1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Ať byl, jaký byl, "král šumavy" nikdy nebyl - to je jen politická manipulace a zneužití názvu, které místní už v 19.století přisuzovali jiným frajerům!

5
Před 1 rokem
Vladimír Jirka

Jako třeba Franz Nowotny Kilián převáděl i zadarmo a když ho pohraničníci postřelili tak jim stejně zdrhnul. Jak mohl být esenbák který hlídal hranice králem převaděčů mi nejde jaksi nějak dohromady

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Co vím o Hasilovi s různých pamětí a literatury,tak mám názor,že byl rozporuplná osobnost v které lze nalést prvky zrady(porušení přísahy) a prvky úplatnosti.V žádném případě nebyl král Šumavy ani ryzí charakter.Byl vycvičen v řadách SNBPotom zařazen k službě OSH (Zvonková) jako provianťák a kuchař.Z této pozice měl možnost se dokonale seznámit s úsekem a rozmístěním hlídek.Zřejmě byl také dobrý střelec a dokázal předvídat systém služby svých bývalých kolegů.Jistě, pomohl řadě lidí k emigraci,ale vždy pouze za úplatu.Potom když spadla tzv. železná opona ztratil kredit významného agenta chodce.A stal se bezvýznamným člověkem.Později ho démonizovaly některé články v tisku a udělali legendu o králi Šumavy.Hasil byl svůj a nikdy neprováděl svou činnost z nějakého přesvědčení,pouze pro peníze.Dnes by byl označen za žoldáka který má svou vlast kde mu více platí.

Před 1 rokem

Král Šumavy byl KILIÁN.

2
Před 1 rokem

Skutecnym kralem Simavy nebyl hasil,nybrz Franc Nowotny zvany Kilian.

4
Před 1 rokem
Pavel Bormann

Sumavy

Před 1 rokem

no proti některým šaškům , co ho zde urážejí to byl frajer . . . .

9
Před 1 rokem
Leos Gruska

mate Pravda amen

Před 1 rokem

Jen by mne zajímalo, kolik bral od lidí, které " hrdinně" převáděl. Takoví chameleoni jsou nyní za hrdiny.

11
Před 1 rokem
František Salajka

Nevíte o tom nic, napíšete blud a potom jste snadno za hlupáka.

4
Před 1 rokem

O takových lidech by se mělo učit v základní škole a ne že ČSSD byla založena v hospodě U kaštanů v Praze. Dodnes se učí hovadiny !

14
Před 1 rokemUpraveno

Hrdina kterej vlastně zradil své kolegy kamarády a zabil 3 lidi. A peníze od emigrantů bral taky.

10
Před 1 rokem
Tomáš Jánský

Říká vám něco slovo odboj?

4
Před 1 rokem

To jsou bludy i Hasil by se v hrobě obratil,asi jste nečetl jeho osobní v zpomínky.Kde píše střílel jsem a přechazel za peníze CIC.

Před 1 rokem

Byl to velký hrdina, riskoval mučení a trest smrti a přes to pomáhal lidem, měl by míti velkou úctu a uznání všech nás.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt