1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Knihovník 🤣

13
Před 9 měsíci
Jiří Šimoník

Na... jak se to rýmuje?!

2
Před 9 měsíci

Největší průšvih od r.89 je že se číslu 25085 zachtělo do politiky. Moh dál zůstat nemajitelem, odírat zaměstnance a predátorsky přebírat další a další firmy. To mu jde mnohem líp než politika

34
Před 9 měsíci
Aleš Lisovský

Zdá se, že největší průšvih od roku 1989,

je Aleš Lisovský...

Před 9 měsíci

jsem volič ODS

teď máme problém na který mnoho lidí z praxe upozorňovalo předem

Ta firma co to dělala to zvorala... asi (a kdo jí vybral?). Jenže tohle lkaní, to nám nepomůže.

Kdyby měl Bartoš opravdu "gule" tak elektronizaci zastaví, nebo aspoň povolí souběh starého a nového systému a to co nejdřív, už teď jsou škody nedozírné

16
Před 9 měsíci
Miroslav Macoun

Souběh je v současné době ,a jak to funguje vidíme všichni .Tisíce developerů zvyklých na privilegia za každou cenu a chtějících ušetřit statisíce zahltili na poslední chvíli úřady ,které nyní nestíhají . Jediná možnost je co nejrychleji rozjet nový systém ,i za cenu odložení nesmyslně na poslední chvíli nabraných řízení .Když chtěli ušetřit ,at si počkají !!!

6
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 9 měsíci

Tak tato opozice nedela nic jineho nez ze pindá,řešení nemají,ve vlade tu zpusobili jen problemy a kvanta dluhů,ale o to víc ted pindají,to je proste stbak Babiš ! 👉👉👉

21
Před 9 měsíci
Pavel Novota

Pane Pavle, v diskuzi jsem nikde Babiše neviděl. Jedno je jisté. Arogance pana Bartoše nezná mezí. Přední kritik dosud nic nepředvedl, stejně jako jeho Pirátská strana. Zdravotnictví, vnitro i Jurečka si každý dělá svojí "digitalizaci", která má za následek jen to, že za čas zjistíme, že systémy nelze propojit a to hlavní. Další miliardy budu v hají. Bartoš, jak se prokázalo, pohořel na občance a teď i na stavebním zákonu. A kdo na to doplatí ? Jen daňoví poplatník.

16
Před 9 měsíci

Je třeba si nalít čistého vína a říct jak to doopravdy je. Tuto věc a s ní i reformu Finančních úřadů chtěla zavést již Babišova vláda. A i tenkrát se proti němu postavily obce a úředníci a Babiš tu reformu populisticky vzdal. Že jsou proti obce a úředníci je logické, protože úředníci a to včetně vedoucích pracovníků ví, že na konci této reformy můžou přijít o "teplá místečka" a proto tyto reformy sabotují jak to jen jde. Obce jsou logicky proti také, protože vedení obcí má v těchto úřadech "zaměstnané" své rodinné příslušníky, známé a kamarády a musí s nimi "držet basu". A tak to ve skutečnosti bohužel je.

17
Před 9 měsíci
Karel Kocian

urážíte lidi (úředníky) které neznáte a kteří dělají práci o které evidentně mnoho nevíte?

Nejsem úředník, jsem projektant, který za svou praxi vyřídil stovky povolení, úředníků znám mnoho a ujišťuji vás že jste opravdu velmi daleko od pravdy se svým tvrzením

I ta nejjednodušší a nejhloupější počítačová hra má "beta" verzi pro odladění, proč tohle tohle nic takového nemělo?

Tvůrci systému se měli aspoň zeptat lidí z praxe, systém dělal někdo, kdo vůbec netuší jak moc rozmanité může být stavební řízení

Za 30let praxe projektanta jsem vyřídil stovky povolení a nezažil jsem, že by se někdy něco rutinně opakovalo, nebo že by se nevyskytl problém, který jinde nebyl

Kdyby měl Bartoš "gule" tak elektronizaci zastaví, nebo aspoň povolí souběh starého a nového systému a to co nejdřív, už teď jsou škody nedozírné

11
Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

To se to diskutuje. Jako pri kazdem zavadeni novych veci. Ma to svoje "porodni bolesti", coz se dalo cekat. Zvlast, kdyz panu Bartosovi vsichni hazi "klacky pod nohy". Ale verim, ze se to "dotahne". Je to kazdopadne krok vpred. Sam jsem resil pred cca 7 lety, proc musim "obihat" tolik uradu / odboru. Vetsina sidlila ve stejnem "baraku". 😪 Jenze to stavebni povoleni jsem "vybihal" cca 2 roky! Asi jsem zapomnel "na obalky". 😉

7
Před 9 měsíci

Pořád slyším, jak tahle vláda zklamala, protože nedělá reformy.

A když se rozjede konečně nějaká zásadní reforma, tak jsou všichni vyděšení, co se to děje 🙂

Bylo přece dopředu jasné, že úřední systém bude pod takovou změnou kolabovat.

Úředníci nejsou úředníky kvůli tomu, že rádi a dobře mění zajeté systémy.

Úředníkem se stávají lidé, kteří se chtějí jednou něco naučit a pak to donekonečna opakovat.

Změna, která zcela obrací jejich zajetý systém vyvolává extrémní úřední protitlak.

Já jsem zrovna letos musel změnit účetní systém. A jak jsem z toho byl nasr..ej 🙂

Všechno mi na tom vadilo, jelikož jsem nemohl použít zaběhlou rutinu a nade vším jsem musel přemýšlet.

Zkrátka, taková změna naštve všechny, i kdyby přinášela dokonalost.

Jenže někdy se to udělat muselo a Bartoš měl tu kuráž, že se do toho pustil.

12
Před 9 měsíci
Petr Heller

No kuráž měl. A velkou. On nemá poradce, IT odborníky? On ho nikdo neupozornil, že je systém "nedokonalý"?? Už před spuštěním mu bylo navrhováno systém nespouštět. Proč ho jako odborník(Pirát) nenechal neodzkoušel?? Je to jeho vina. On zastřešoval celou tu agendu.

3
Zobrazit další 3 reakce
Před 9 měsíci

Neschopní aroganti z pětidestrukce ovšem chybu nikdy neuznají a odpovědnost nikdy nevyvodí. Elektrikářovi Stanjurovi se rozpadají kontrolní oddělení na finančních úřadech, a taky se dělá jakoby nic.

24
Před 9 měsíci
Stanislav Nemaho

no, zodpovědnost je třeba vyvodit a to co píšete slyšíme odevšad

jsem navíc jeden z těch kteří upozorňovali na problémy, které nastanou (a teď nastaly) na mnoha místech už nejmíň 2 roky

... jenže kecy o pětidestrukci to nám teď nepomůže - teď máme problém, který je potřeba řešit - a opozice nic rozumného nenavrhuje

4
Zobrazit další 3 reakce
Před 9 měsíci

Pan poslanec Jan Jakob to má jednoduché. Ve všech diskuzích obhajuje všechno a všechny. Už to připadá, jak Tibetský modlící mlýnek. Čím vícekrát jím otočíš, tím vícekrát máš pravdu. Je až obdivuhodné, že se jako bývalý starosta nevlezl v červenci podívat ani na jediný stavební úřad, jen furt dokola točí, a točí..

5
Před 9 měsíci

Připravovali to dlouho,

slibovali to dlouho.

A dopadlo to jako vždycky.

Samozřejmě by měl Bartoš položit funkci a zalézt někam hodně hluboko.

Ale to by muselo být v nějaké moderní zemi a ne v naší banánové republice.

28
Před 9 měsíci
Radek Knispel

Ano, úředníci mají strach, že přijdou o práci a přes úředního šimla vlak nejede...proto se reforma nedaří....

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt