1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

To je stejné zjištění, jako že umírá daleko víc lidí starších osmdesáti let než těch dvacetiletých...

14
Před 1 měsícem

Dost dobrá pomůcka jsou obaly na kufry, pravděpodobnost, že zrovna bude mít někdo úplně stejné, není zase až tak velká a navíc jsou kufry chráněny před poškozením i bez toho, že bych je nechal balit do fólie.

Před 1 měsícem

Tak ono je jasné, že když je většina kufrů v tmavé barvě, snadno dojde k jejich záměně. Je to dané statistikou. Jestliže je polovina kufrů černých, je pochopitelné, že hodně z nich bude totožných. Žádný výrobce nebude dělat kufry jako Rolls Royce auta, protože by si ten kufr nikdo nekoupil, jak by byl drahý. Jestliže si cestující vybírají nenápadné kufry, může to být mnohdy také z bezpečnostních důvodů; spíš si někdo všimne někoho z křiklavě zeleným kufrem než s nenápadnou tmavou barvou, která se navíc může při zatažené obloze jevit černá, byť je tmavomodrá...

Ale doporučovat, aby se cestující takové převažující barvy kufru vyvarovali, může mít přesně opačný efekt. Představte si, že polovina kufrů bude najednou kanárkově žlutých. Možná bude díky tomu v odbavovací hale opticky více světla. Možná budou ostatní lidé oslněni, když takový pasažér vyjede s kufrem na otevřené prostranství a sluníčko rozhodí kolem kufru svá "prasátka". Ale zaměňovat se budou i nadále, neboť jich bude spousta stejných...

Takže správným receptem není změna barvy, ale důkladná kontrola zavazadla při jeho vyzvednutí. Označení kufru visačkou má smysl, pokud je nejméně na řetízku; provázek se dá utrhnout a kožený pásek lze uříznout či ustřihnout, byť je to pracnější. A také je vhodné, než někam člověk cestuje, vyfotit si svůj kufr; zejména, pokud si ho koupil teprve nedávno. Lidská paměť je strašně ošidná...

Přeji hezký den všem.

4
Před 1 měsícem
Esterpeggy Šťastná

moje žena si polepila kufr srdíčkama a květinkama,vždy jej vidí už z dálky, vzhledem k jejímu věku ,je to sice trochu infabilní , ale nemusí hledat kufr na pásu

4
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Já cestuju s krosnou... prý se z nich ztrácí věci víc, no nevím. Zatím se mi asi dvakrát stalo, že mi do ní někdo strčil věci, co pravděpodobně jinde vypadly - jednou sušenky či tak, a podruhé už nevím 😄

1
Před 1 měsícem

„Pokud cestujete s černým kufrem s pevnými stranami, je nejlepší dorazit na letiště včas a zkontrolovat zavazadla s dostatečným časovým předstihem před odletem,“ radí odborník na cestování Jamie Frazer.

A to má smysl jaký? Kufr jsem si na letiště přivezla, tak je jasně můj.

15
Před 27 dny
Michaela Hanušová

Asi chyba v překladu, v originále bylo nejspíš "check in", což autor špatně přeložil jako "zkontrolovat" místo "odbavit". Autor článku nejspíš moc necestuje. A Jamie Frazer bude asi taky nějaký pacient, dorazit na letiště včas je skutečně rada nad zlato.

1
Před 1 měsícem

Bravó,to se Vám opravdu povedlo!Vyjmenovat všechny základní a nejběžnější barvy cestovních zavazadel.Jen, ještě doplnít číslo bankovního účtu a je,to KOMPLET.Opravdu se domnívíte,že barva zavazadla ovlivní ztrátu zavazadla?

7
Před 1 měsícem
Naděžda Veselá

Pokud člověk cestuje s dětmi, tak je možné cokoliv... (začnou řvát, rodiče znervózní tak, že zapomenou i jak se jmenujou, natož zkontrolovat visačku, no a je to).

1
Před 1 měsícem

Mám kufr v barvě mléčně zelené. Ten je tak ošklivej a levně vyhlížející (taky levnej byl, kupoval jsem ho v Thajsku na tržišti), že záměna nehrozí a ztráta snad taky ne :-)

11
Před 1 měsícem
Vladimír Kovář

Nevím sice co je mléčně zelené , ale budiž 😅

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 měsícem

Děkuji za úžasný a obohacující článek. Příště můžete napsat o lehké záměně černého deštníku a taky o tom jak najít své bílé auto před supermarketem.

1
Před 1 měsícem

No proto, ze jich je nejvíc 😆

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt