Kdyz odhlednu od toho jak nesnasim muslimy, tak musim rict ze to podavani rukou je priserny zvyk z hlediska hygieny. Vzdycky me neskutecne iritovali schuze kde bylo treba padesat lidi se kterymi jsem si musel potrast rukou. Staci totiz jedno prase z padesati (coz je velmi optimisticky odhad) a vsichni pritomni maji na rukou fekalni bakterie. Proc si nemuze Zapad vymyslet neco co nevyzaduje vzajemne dotykani paratu? Uctivy pokyn hlavou, poklona, pukrle? Beru doslova cokoliv, jen kdyz to bude aspon trochu hygienicke.
To ještě buďte rád, že nemusíte jako pozdrav dávat brežněva... zatím.
Neměla by první podávat ruku žena?
To máte částečnou pravdu. Pokud se jedná o společenské setkání. Ale také záleží na významném postavení. No a když prezident něčí země vítá návštěvu, podává ruku jako první on.
Nejhorsi na tomhle je to, ze Evropane na jedne strane strasne kritizuji jine kultury kvuli urcitym vecem, treba kvuli zakazu nejakeho obleceni, kdy si na sebe proste nemuzete vzit cokoliv chcete.
Ale na druhe strane volaji po tom, aby totez platilo i v Evrope, tzn. aby i tam bylo urcite obleceni zakazano.
Pak je to naprosta schizofrenie, pokud jednou urcite veci se mi nelibi a kritizuji je, ale soucasne volam po jejich zavedeni.
Tohle je +/- stejne. Pokud budu jednat s Japoncem, tak mi treba take nepoda ruku a je jedno, jestli to bude v Evrope ci v Japonsku. Neni duvod, proc v Evrope by se mel chovat najednou uplne jinak nez je pro nej "prirozene". Pokud nekdo rika opak a libilo by se mu treba nejak naridit, ze tu ruku v Evrope proste podat musi, pak se ale chova v zasade stejne jako ti, ktere kritizuje.
Naprostý souhlas s titulkem článku. A taky s výrokem jednoho z diskutujících, který pravil - jejich země - jejich pravidla. Ale stejně tak by mělo platit - naše země - naše pravidla. A nikoli nechat vláčet po soudech ředitelku školy, která chtěla pouze jediné - aby řády na její škole platily pro všechny, leč jedna studentka-nestudentka si vymyslela, že je to diskriminace. Mám pravdu, paní Šabatová a pane Pospíchale?!
Platí i pro židy?
Odkaz
Osobně je mi to dost jedno, ať už se jedná o žida nebo muslima, jen mi připadá, že v případě muslima se toho chytí celá Evropa a každý se k tomu musí vyjádřit, zatímco u ostatních prochází kulturní zvláštnosti tak nějak bez povšimnutí.
Přišlo mi na významné oficiální setkání nevhodné její oblečení. Nepodáni ruky nic moc, ale jejich země jejich pravidla. Stejně by to ale mělo platit obráceně. Naše země tak tady naše pravidla a to bohužel nevidět.
Před několika dny nový vládce Sýrie Ahmad Šara a další představitelé země odmítli při oficiálním setkání podat ruku německé ministryni zahraničí Annaleně Baerbockové.
To je ale v pořádku. V dnešní době by se i taková věc dala pokládat za sexuální obtěžování....
Tady jsme v Evropě tak co to je toto ?
At táhne odkud přišel a všichni jemu rovní a jejich podporovatelé také.
Příjezd pouze na zvláštní povolení
Není chyba článku, že neumíte číst
Prosím vás , to nikoho nezarazilo v jakém úplně nevhodném oděvu přijela na oficiální návštěvu coby ministryně? To by mělo urazit i v Evropě.
V sýrii se š... sourozenci a zvířata a na to to i vypadá....ono to neví co to žena je, unich brácha na bráchu 😂🤣