1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Ona je taky otázka, od koho a jaké dostal Rákosník zadání...(jo a taky za kolik...)

7
Před 9 měsíci
Karel Slavík

Nezáviď,prostoduchý člověče.

5
Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Žil jsem 34 let před rokem 1989 a nyní žiju 35 rok po roce 1989. "Zpátky ni krok".

58
Před 9 měsíci
Vladimír Veselý

Ja jsem na tom podobne. V r. 1989 mi bylo 31, a dodnes dekuji Bohu, ze se prevrat uskutecnil v dobe, kdy jsem byl jeste mlady a nemusel jsem promarnit svuj zivot v komunistickem koncentraku.

56
Před 9 měsíciUpraveno

O tupé spokojenosti před sametem, která ostatně podobně jak tenkrát vládne i dnes, svědčí hlavně fakt, že nebýt účelové fámy o zabití fiktivního studenta ŠMÍDA, tak by tehdy v tom mrazu málokterého občana dostali z tepla a pohodlí na nějakou nejistou manifestaci, aby pak riskoval, že přijde o své tehdejší jistoty. Mimochodem média tehdy brojila vůči oponentům režimu úplně stejnou rétorikou jako dnes.

8
Před 9 měsíci

Pan Klíma též nezažil znárodnění ani 50tá léta,v 68 mu bylo 8,v 89 už 29.Vystudoval a žil.Jak byl persekuován tento človíček,co udělal pro pád režimu,kolik lidí osvobodil od lopaty,kam je dostal tehdejší režim?A tito potomci soudruhů teď prodperují ve prospěch dnešního nástupu starých pořádků.

2
Před 9 měsíci
Antonin Rimek

Zkus nějaký kurz doučování češtiny, když už píšeš o osvobození od lopaty.

Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Nebezpečná mentální syfilida, již současní histor-vědátoři, jako je Jakub Rákosník z FF UK(!), šíří společností. Devastují podstatu historického povědomí celé české společnosti, především pak mladé generace, která ten zvrácený komunistický režim nezažila.

12
Před 9 měsíci

Kdysi, možná před 15 lety, jsme montovali vrata v v bývalé ČZ Strakonice. Číza už nefungovala a v areálu bylo nastěhováno spousta firem. V části úřadovala německá firma. Když jsem viděl ty jejich nástěnky, ta ,,budovatelská " hesla, tak to bylo ještě horší než po 68 , v době normalizace u nás.

3
Před 9 měsíci

Přijel západní turista do Československa a komentoval plakáty a nápisy na domech : " Vy ten Sovětský svaz musíte hodně milovat!" Místní občan na to pokýval hlavou : " Musíme, to je pravda".

11
Před 9 měsíci
Marie Procházková

Řekl bych že vlajek EU a oslavných tabulek o tom co všechno bylo vybudováno z dotací EU je srovnatelné množství. Takže také musíme milovat.

Zobrazit další 2 reakce
Před 9 měsíci

Problém je, že lze porovnávat výkonnost ekonomiky,...zde jsou výsledky jednoznačně, občanské svobody apod...Ale pocity, které měl ten či onen člověk, to je vždy subjektivní s těžko postižitelné...i relativní spokojenost může být projev rezignace atd.

Před 9 měsíci

Těmi, co padesátá léta, srpen 68 a následnou " normalizaci, nezažili, se ani za mák, nezabývám.Natož " diskutéry ".✌️

3
Před 9 měsíci
Jaroslav Soukup

Nevypadá to tak.

1
Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Absolutně dezinformacni článek.

6
Před 9 měsíci
Jaroslav Kott

Jedině Rudé právo, že jo.