Ona je taky otázka, od koho a jaké dostal Rákosník zadání...(jo a taky za kolik...)
Nezáviď,prostoduchý člověče.
Žil jsem 34 let před rokem 1989 a nyní žiju 35 rok po roce 1989. "Zpátky ni krok".
Ja jsem na tom podobne. V r. 1989 mi bylo 31, a dodnes dekuji Bohu, ze se prevrat uskutecnil v dobe, kdy jsem byl jeste mlady a nemusel jsem promarnit svuj zivot v komunistickem koncentraku.
O tupé spokojenosti před sametem, která ostatně podobně jak tenkrát vládne i dnes, svědčí hlavně fakt, že nebýt účelové fámy o zabití fiktivního studenta ŠMÍDA, tak by tehdy v tom mrazu málokterého občana dostali z tepla a pohodlí na nějakou nejistou manifestaci, aby pak riskoval, že přijde o své tehdejší jistoty. Mimochodem média tehdy brojila vůči oponentům režimu úplně stejnou rétorikou jako dnes.
Pan Klíma též nezažil znárodnění ani 50tá léta,v 68 mu bylo 8,v 89 už 29.Vystudoval a žil.Jak byl persekuován tento človíček,co udělal pro pád režimu,kolik lidí osvobodil od lopaty,kam je dostal tehdejší režim?A tito potomci soudruhů teď prodperují ve prospěch dnešního nástupu starých pořádků.
Zkus nějaký kurz doučování češtiny, když už píšeš o osvobození od lopaty.
Nebezpečná mentální syfilida, již současní histor-vědátoři, jako je Jakub Rákosník z FF UK(!), šíří společností. Devastují podstatu historického povědomí celé české společnosti, především pak mladé generace, která ten zvrácený komunistický režim nezažila.
Kdysi, možná před 15 lety, jsme montovali vrata v v bývalé ČZ Strakonice. Číza už nefungovala a v areálu bylo nastěhováno spousta firem. V části úřadovala německá firma. Když jsem viděl ty jejich nástěnky, ta ,,budovatelská " hesla, tak to bylo ještě horší než po 68 , v době normalizace u nás.
Přijel západní turista do Československa a komentoval plakáty a nápisy na domech : " Vy ten Sovětský svaz musíte hodně milovat!" Místní občan na to pokýval hlavou : " Musíme, to je pravda".
Řekl bych že vlajek EU a oslavných tabulek o tom co všechno bylo vybudováno z dotací EU je srovnatelné množství. Takže také musíme milovat.
Problém je, že lze porovnávat výkonnost ekonomiky,...zde jsou výsledky jednoznačně, občanské svobody apod...Ale pocity, které měl ten či onen člověk, to je vždy subjektivní s těžko postižitelné...i relativní spokojenost může být projev rezignace atd.
Těmi, co padesátá léta, srpen 68 a následnou " normalizaci, nezažili, se ani za mák, nezabývám.Natož " diskutéry ".✌️
Nevypadá to tak.
Absolutně dezinformacni článek.
Jedině Rudé právo, že jo.