Když si odmyslím ubohost podstaty konverzace, opětovně jsem nadšen z projevu pana velvyslance. Z té lehkosti s jakou lze politicky korektně někomu odpovědět, vysvětlit, označit za pitomce a přitom ani slovem neurazit.... a to vše navíc v jazyce, který není jeho mateřským vč. odkazu na originální text.
Za mne shrnuto :
Takto se má dělat politika, on ten rozdíl je v podstatě jednoduchý - spočívá v tom, kdo jí dělá.
To že je někdo muslim a přísahá na svou víru, že bude hájit zájmy Království má nebo může mít nezpochybnitelně větší váhu, než jen prostě konstatovat, že to tak bude dělat a notabene mít za zády zkřížené prsty.
Pan poslanec svůj příspěvek smazal (čímž chybu přiznal), ale neomluvil se (stačilo napsat omlouvám se byla to chyba nechal jsem se unést) - ono přiznat chyby chce určitou míru odvahy. A ta mi v české politice schází spolu se slušností vyjadřování i obsahu projevu.
Vážně si myslíte, že je košer přísahat v sekulárním státě na Korán, Bibli atd.?
Kdu-ČSL co toje? přežitek v hlubinách propadlišť politických dějin? nemít kolaiční partnery, nikdo by v parlamentu za ne neseděl a nevedl blbý kecy...
PARTAJ CO ZAMRZLA V 19. STOLETÍ.
A na druhé straně "neoprogresivismus" je co, když je konzervatismus přežitek?
Tolerance k netoleranci. Starosta Londýna se pozastavuje nad skutečností že některé ženy mají drzost chodit po setmění bez doprovodu ven, denně je jen v Londýně spácháno 600 útoků nožem, na poldy ročně 33.000 útoků. A my se bojíme pozastavit nad tímto "náboženstvím míru"...
Samozřejmě - můžete vyznávat svobodně kterékoliv náboženství,pokud to je křesťanství.Pan poslanec neví,že Spojené království je dědic říše,kde bylo víc náboženství než prstů na rukou.Zajímavé - obyvatelé království nenutí a tuším že (třeba na rozdíl od Španělů)nenutili závislé národy tak násilně ke křesťanství.Totéž v pojetí demokracie - Angličani si skutečně nemyslí,že každý kdo nemá stejný názor jako tzv demokrati (prostě "já nebo moje parta") je nepřítel .Prostě oni vědí,co to je demokracie.
Otázkou je zda to vědí i ti ostatní .
KDU nějak nemusím, ale v tomto má pravdu. To je ta naše humanita, na kterou doplatí celá Evropa. Chceš žít v Evropě, která je většinově křesťanská a i ti, co nechodí do kostelů, se snaží řídit podle některých těchto zákonů. Jsou tady tak vžité, že si to člověk ani neuvědomuje. Pokud se tady nechce někdo těmito našimi zákony řídit, má možnost odejít do islámských zemí a žít tam. My tam jedeme jenom na dovolenou a musíme se jim přizpůsobovat, tak proč ne oni.
Kdyby se i nevěřící v ČR snažili držet křesťanských zákonů, nepotřebovali bychom komplikovaný právní řád a bohatě by všem stačilo desatero...😇
V tom s Benešíkem souhlasím. Náboženství jsou stejná zla jako komunismus.
Benešík je zástupce římsko-katolické víry. Dokonce s muslimy vzývá stejného Boha.
Dovolil bych si připomenout, že při přísaze podložené náboženskou sankcí se přísahající odvolává na principy, ve které věří on / ona, nikoli na principy, ve které věří ten, komu se přísaha skládá.
Tohle si dnes pravděpodobně málokdo uvědomuje. Když jako křesťan přísahám na Bibli, vlastně tím říkám: "Ať mě Bůh potrestá, jako kdybych nevěřil v Bibli, pokud se přísaze zpronevěřím." Pokud by na Bibli přísahal třeba muslim, může to vzbuzovat obavu, že je za tím nějaký podfuk, protože muslimovi může být Bible ukradená.
Ten, komu se přísaha skládá, potřebuje být pouze informovaný, zda principy náboženství toho přísahajícího skutečně jeho přísahu sankcionují. Historicky bylo úplně běžné, že třeba egyptský faraon přísahal na svoje bohy a chetitský král taky na svoje, když spolu uzavírali smlouvu.
přísahat může kdo chce na co chce, že by ale zrovna lidovcům přísaha na bibli bránila v tom lhát a podvádět bych rozhodně netvrdil.
Komentovat britský smysl pro demokracii svobodu a fér pravidel pro všechny je vždy jen traparna zvlášť od nás s východní Evropy jejich společnost nikdy neprodělala tak dlouhou dobu morálního a hodnotoveho upadku jako země pod vládou komunistů.Ale je to na dobré cestě eště tak dvě generace a bude to i tady tak ok jako v UK
Velká Británie má zase své špatné hříchy. Jako například násilně si podrobovat jiné země, podepisovat smrtící smlouvy pro jiné země apod. Tak laskavě neoblbujte komunismem.
Jen by mne zajímalo, v čem podle autora nemá pan poslanec pravdu, a hlavně čím to, podle jeho názoru, od toho britského multikulti velvyslaneckého ignoranta tak schytal? Že se Británie plíživě stává chalífátem je celkem zřejmé, ale nevím, proč bychom něco takového měli dovolit tady u nás.
„Co na to pan velvyslanec Matt Field,“ V čem má pravdu?