1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

A takhle vsichni sledujeme, jak pod tlakem ustupuje zdravy rozum, lide jsou za sve nazory okrikovani a nastupuje novy rad. Orwellizace spolecnosti v primem prenosu. V mnohem to cim dal vic pripomina dobu predlistopadovou. Bohu diky jsem mel moznost zazit i lepsi casy.

24
Před 9 měsíci
Tomáš Dvořák

🙂 Šalamounská úvaha, akorát jak ji chápat? Když děkujete Bohu za lepší časy, předpokládám, že Vám je líto pan Benešíka. Přiznám se, že já nechápu, jak může se svými "vědomostmi" zastávat funkci předsedy sněmovního Výboru pro evropské záležitosti.

13
Zobrazit další 4 reakce
Před 9 měsíci

No tak asi typické české hulvátství... Evropa - i když vy, pane poslanče, se cítíte být ve svém výboru povolanou osobou a ukázal jste nám typickou poslaneckou nepovolanost a aroganci (Bůh a volič mi dal pravo žvanit i do věcí, kterym nerozumím) - je už delší dobu opravdu ale opravdu jinde - kupodivu i brexitová Británie ...

18
Před 9 měsíci
Pavel Ursi

............ a co když se "některé věci" natolik zvrhnou, že i svým způsobem nekorektní prohlášení poslance Benešíka předejde názorům formující se klaky tvořené u nás změtí Okamurovců, Babišovců, Šlachtovců apod. a v jiných zemích se formujících nacionalistů v evropském parlamentě a nabývajících na síle .....

4
Před 9 měsíci

To je opravdu trotl. Tyhle atrapy platíme z našich daní? Každý normální svéprávný člověk si napřed přece zjistí, jaké zvyklosti a procedury se k běžné agendě v institucích vztahují. Zvlášť, když tomu nerozumí, jako tady pan pos*anec!

25
Před 9 měsíci
Alois Matějka

Myslím, že trotl asi není, jen se nedostatečně připravil a napsal to hloupě.

Já tomu taky nerozumím. Buď je Velká Británie sekulární země a náboženská přísaha nemá v politice co dělat. Nebo je to země křesťanské tradice a pak je i pro mně pozoruhodné, že někdo přísahá na Korán. On je islám nebo křesťanství ve Velké Británii oficiální náboženství s přesahem do politiky?

A zkuste mne neurážet, ptám se zcela upřímně.

21
Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Dobře dělá Benešík. Když něco nevíte, zeptejte se Matta Fielda. Konkrétně lidovce by třeba ještě mohlo zajímat, jestli je žena taky člověk, jestli je homosexualita nakažlivá nebo zda je správné mlátit svoje děti. Jistě by ubylo zbytečných nedorozumění.

7
Před 9 měsíci

Jak vidno, i mezi koslanci koalice ksou osoby, které se dřív vyjádří a až potom přemýšlejí. Babišovká vystoupení jsou asi nakažlivá.

9
Před 9 měsíci

Celkem logický dotaz, protože za jindřicha 8 došlo k pracnému odstranění katolické církve a zavedení anglikánského náboženství - anglie je přeci mekkou tradice. Pokud si vzpomínám tak hlavním islámským kalifou je nějaký erdogan a přestože tam žijí křesťané tak tam mohou žít a obchodovat s velkou tolerancí, ale pochybuji že se některý dostane alespoň na post starosty malé obce, třeba někdo v této diskuzi upřesní.

2
Před 9 měsíci
Zdenek Jirek

Ano, katolíci nesměli ve Spojeném království vlastnit pozemky a zastávat úřady asi až do roku 1830. Mimo jiné to způsobilo hladomory v Irsku (Irští katolíci, v podstatě většina národa, hospodařili na pozemcích vlastněných londýnskými spekulanty, kteří zneužívali situace k vybírání neúměrného nájemného. Místní zemědělci pak neměli dostatečné rezervy, které by jim umožnily přečkat málo úrodné roky.

Nicméně, tohle se zrušilo a nyní je tam už skoro 200 let náboženská svoboda.

2
Před 9 měsíci

Nejstarší demokracie v Evropě, asi ví , co a jak.

16
Před 9 měsíci
Jan Cicvárek

V Athénách byla demokracie o skoro 2 000 let dřív. Angláni jsou těsně druzí ;-)

4
Před 9 měsíci

Nedivím se, že preference lidovců stále klesají.

6
Před 9 měsíci
Václav Plachta

Nechápu proč se Benešík montuje do UK když jim samotným to nevadí. Ať se raději zajímá o ten bordel, který je v ČR. Ale na to nemá tak pindá do toho po čem mu víte co.

2
Před 9 měsíci

Korektní, leč tragická odpověď velvyslancova.

19
Před 9 měsíci
Jan Procházka

Co je na tom tragického? Křesťan může přísahat při Bohovi, muslim při Alláhovi, žid při Jahvem, tři názvy pro jednoho a toho samého Boha. Zoroastrian může přísahat při Ahura Mazdovi.

Vůbec nevím, co je na tom tragické

4
Zobrazit další reakci
Před 9 měsíci

Citace: "Naši zvolení zástupci si pro svůj poslanecký slib mohou zvolit náboženský text v souladu se svou vírou, nebo si náboženský text vůbec zvolit nemusí. Druhou variantu v nové Dolní sněmovně zvolilo 40 % poslanců, ...“

Prostě ultraliberální GB je již definitivně ztracena. Kdo chce kam ...

7
Před 9 měsíci
Roman Kováč

Jakože když je v britském parlamentu 40% ateistů, je GB ztracena?

3
Zobrazit dalších 7 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt