Nikdy jsem si nepůjčila. Otec mi říkal, když na to nemáš, nekupuj to nebo si ušetři. Do dluhu se můžete ale dostat, když vám za vaše peníze něco koupené, když to prodáváte, nezaplatí a ůroky v bance, dan z nemovitosti, . pre atd nemůžete zapl. Ale nikdy ne exekutory, něco jsem slyšela, ale insolvenci. Výhružné dopisy, telefonické vyhrožování exekutorů. Pokud se nechá člověku na živobytí, placení, dá se toho zbavit. Exekutor by sebral i celý důchod, jak jsem volala kvůli mé kamarádce, která byla navíc schizofr. Tak byl vulgární, že jsem ....zapřeli ho.
Otázka je, jestli Karvinou neoplotit? Je-li někde každý osmý člověk schopen nadělat takové dluhy, že je nezvládne, je tam očividně něco hodně špatně - jak ve školství, tak v rodinné výchově.
Karviná je centrum lùzy. Bylo to vidèt na besedè s Rakušanem. Jasně že oplotit.
Stát přesunul břemeno vymáhání exekucí na soukromé subjekty,nazval je soudními exekutory a v podstatě vytvořil mafiánskou strukturu která odmítala,odmítá a bude odmítat jakýkoli zásah do svých pravomocí které mnohdy zneužívá.Nejsou takový všichni,ale je jich dost.
Don Pablo má noty a jede zadání exekuční lobby, klasika, někoho to překvapuje?
Pokud jsem to dobře četl, pak třeba v Německu fungují exekutoři také, ale ne jako ty české hyeny. Mají stanoveny maximální ceny, které mohou účtovat a neexistuje možnost nekomu prodat třeba dům za 10 procent ceny pro nezaplacení jízdenky v tramvaji.
Největší problém exekucí jsou exekutoři. Byla chybou z exekucí udělat privátní byznys.
To stejné se dá říct o insolvenčních správcích. Při prodeji domu odměnu i 504 000kč.
Když si někdo vezme půjčku na požitky a nesplácí tak mu vemte i postel. Když ale někdo si vezme půjčku v jaké koliv formě na byt tak při nesplacení se koukat na výši příjmu .
A vy se divíte? Když manželka českého
ministra (ne)spravedlnosti vpodstatě v Česku exekutorům velí? A má z toho obrovský kšeft? Přece jí pan ministr a manžel nepodtrhne stoličku, ne?
Pokud exekutor bude pracovat jako soukromá osoba, tak nemá cenu psát o nějakých změnách. Ať to je státní a bude klid.
U nás v domě byly exekutoři.Tu rodinu neznám ani proč nebo kvuli jakému dluhu tam šly.Ale exekutor se tam nedostal tak zavolal policii placenou z našich daní a zámečníka a byt otevřely.Dobrý ne soukromý exekutoři a My jim to platíme myslím tím státní policii.To už je absurdita ale tady v tom bordelu nic překvapajícího.
ODS byla vždy asociální. Její voliči to tak chtějí. Stejně tak TOP09. Že se k tomu propůjčí i KDU a Piráti mě však překvapilo.