1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 24 dny

RuSSkem placený agent Okamoura a jeho pologramotní slouhové jsou ostudou státu, stejně jako komouši, babišovci a hnědí motoristi.

6
Před 25 dny

Okamura, který chce deportovat všechny Ukrajince prosazuje výuku ruštiny abychom se s Ukrajinci mohli domluvit. To je paráda 😄 jedná se o výuku na základní škole pokud jsem pochopil. Střední školy a vysoké školy pokud mají učitele a dostatek zájemců tak tu ruštinu učit budou. V čem je problém? Pokud se někdo chce učit ruštinu, tak školy dělají i kroužky kdy si student může vzít předmět navíc pokud o něj stojí. Ruštinu se možná učí tisíce žáků ale desetitisíce se učí jiné jazyky.

6
Před 24 dny

Ruštinu jsem se učil, na gymplu už jen kvůli tomu, že jsem ji uměl a mohl se flákat. V životě jsem ji ale nepoužil, a nepoužije ji 99.99 % Čechů. Jazyk zcela k ničemu - jak tímto požadavkem Okamura bojuje za "našelidi"? Nechápu. Toto z něj zcela jednoznačně dělá ubohého prorusáka, jiné vysvětlení to nemá.

4
Před 24 dny

To, že mnozí voliči SPD ( ale nejenom ) mají mezery v ČJ není pochyb.

Ovšem i politici, novináři, hlasatelé, komentátoři ap. mají obrovské rezervy-např. téměř žádný nedokáže dát podstatné jméno středního rodu s přídavným jménem a zájmenem do správného tvaru množného čísla- např.

tvar novinářský-"ty nové auta" , česky "tA novÁ auta. "

Nechápou rozdíl mezi tvarem dokonavým a nedokonavým sloves, u dokonavých se budoucí čas vyjadřuje časem přítomným, čili

tvar novinářský-"budeme se soustředit" , česky "soustředíme se".

Tedy před peskováním jiných by neškodilo si zopáknout učivo 1.stupně.

Dříve byli novináři vzorem a měřítkem "vysoké češtiny." Dnes tomu tak není!

Před 22 dny

V roce 2004 jsem nastoupil do 1. ročníku SŠ (poté, co jsem 2 roky studoval SŠ, na kterou jsem vůbec neměl chodit - průmyslovku; a mmch. i tam byl vyučován vždy jen 1 jazyk - měl jsem angličtinu, kterou jsem předtím měl i na ZŠ coby jediný jazyk). Pro druhý jazyk jsme byli sloučeni napříč třemi třídami našeho ročníku, takže nebyl problém otevřít skupinku i pro např. jen 15 lidí z celkem cca 95 lidí v ročníku.

Nabízena jako druhý jazyk byla angličtina (ta jen pro ty, kteří jako první jazyk měli němčinu) a dále němčina, ruština a italština.

I ta italština nakonec jednu skupinku měla, zato pro ruštinu se nepřihlásilo dost lidí na to, aby se její vyučovací skupinka otevřela.

P. S. Za tu němčinu jsem hrozně moc rád, protože právě německy mluvící země jsem procestoval ze všech nejvíc, v písemném styku dorozumění vcelku dobré, totéž když jsem potřeboval něco říkat; jo, horší je porozumění rodilému mluvčímu.

Ale i tak jsem rád, že mým druhým jazykem byla na SŠ zrovna němčina a ne francouzština, španělština nebo... ruština.

Před 25 dny

Tak soudruzi ještě chtějí dobrovolně prznit ruštinu?? Jako Husákovo dítě si vzpomínám na výuku ruštiny na ZŠ, v našem podání nešlo o ruštinu, ale o československoruštinu a součelka (Ruska, která si vzala Čecha, ale jinak veskrze hodná paní) z nás málem zešílela.

Nemám rád Rusáky, Putlera a jeho bandu vrahounů, ale ruština si české školáky nezaslouží!

2
Před 24 dny

Má pravdu,nebo nás příjde ruSSký nacista denacifikovat a desatazinovat za utlak ruSSkýho jazyka bacha na to 🤣🤣🤣Zatímco na začátku války SSputkokomik zdůvodnil invazi na Ukrajinu tím, že je třeba zemi „denacifikovat“, teď se ruSSká rétorika mění. Náměstek tajemníka Rady bezpečnosti RuSSka Alexej Pavlov, totiž mluví o „desatanizaci“, podle něj jsou na Ukrajině stovky satanistických sekt. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov už dříve vyzval ke spalování ukrajinských ďáblů.

Před 25 dny

Dovolte mi parafrázovat protektorátní vtip 🤓 Proč se neučíš Ruštinu?

Rusové tvrdí, že budou bojovat do posledního, tak s kým bych si pak povídal. 😄

8
Před 24 dny
Václav Heš

😄😄 👍

Před 24 dny

Zrovna na ZŠ bych i považoval za logické, učit jako druhý jazyk zejména němčinu.

I ta francouzština je nám více vzdálená a španělština tuplem.

O ruštině vůbec nepolemizuju, ta nestojí za řeč.

4
Před 24 dny

V následné debatě pod příspěvkem se vášnivě za ruštinu postavila řada příznivců SPD, kteří dělají dojem, že by pro ně představuje problém i čeština a zpracování informací v mateřském jazyce. " Koukám že pro autora článku je problém také čeština nemá tam být PŘEDSTAVOVALA "

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt