Asi tak! Vývoj na Slovensku jen potvrzuje, že politické soužití by bylo dnes, zejména pro Čechy, utrpením. Když jsem před lety doprovázel skupinu mladých Američanů, snažil jsem se přiblížit jim, jaká rozdílná byla po tisícileté odluce Čechů a Slováků jejich úroveň a mentalita. "Tak proč se spojovali?" zněla logická otázka Američanů. To mi taky vrtalo hlavou. Odpověď se našla, jako vždy. Důvodem byl prý vysoký podíl Němců v samostatném českém státě. Tady si autor zřejmě německý živel idealizuje. Již víme, že Němci za Hitlera se nechtěli s nikým dohodnout. Podobně jako Slováci pod taktovkou Mečiara a dalších. Tradice slovenského nacizmu jsou stále živé. Uvidíme, co přinese Fico, pokud vyhraje a stane se prezidentem.
Bohužel se ukazuje, že pro Čechy samostatnost není to pravé, mělo zůstav R-U a tam by si mohli kvákat, stěžovat, žalovat a vše co jim jde dobře, ale vládl by jim někdo jiný.. Nemají na to, vládnout si sami, vše co začne pozitivně, pojebou..
Jistě by bylo šťastnější zachovat stát větší, ale...! I kdyby proběhlo referendum, které by nejspíš potvrdilo zachování federace, především na Slovensku by se stále objevovali noví a noví politici, kteří by si z "boje" za samostatnost udělali výnosnou živnost. Ty tahanice by nebraly konce. Přestože považuji rozdělení republiky za nemoudré, bylo to nutné řešení.
Teď tu máme ochránce menšin, i oni se nechtějí dohodnout.
Z rozpadu Československa jsem neměl radost a nemám ji dodnes. Jedním z nechtěných důsledků, zcela osobních je, že tím pádem jsem přestal jezdit na dovolenou. No, dá se to samozřejmě přežít.
Ale se Slováky máme lepší vztahy než dřív, protože je furt nekalí lidé typu Mečiar. A tvrdím, že to je podobné, jako "lépe mít výborného souseda, než věčně se hádajícího partnera ve vlastním bytě".
Což mi před léty nechtě potvrdil v Hlohovci jedem místní při debatě o hokeji: " ... že jedna taká malá zemička dokáže postaviť dva také dobré týmy". No, není to opravdu jedna zemička, jsou to dvě zemičky, ale ve své podstatě měl ten chlap pravdu. A tak se mu stalo, že od svých Slováků dostal přezdívku podle toho, jak ho žertem nazval ten "Čehůn". Ve slovenštině.
Zajímalo by mě,kde autor článku posledních 30 let bydlel? Když tu chce tvrdit,že Česká republika je stabilní právní stát.
Schwarzenberg se také nikoho neptal, když uznal Kosovo bez souhlasu české vlády.
Pokrytec a podržtaška tehdejší ministryně USA.
Zajímavé by bylo kdyby se zeptali Moraváků kam chtějí. To by jsme asi byli ještě menší.
A pak se můžeme zeptat i pohraničních území, jak jsou spokojeni s touto republikou. A možná ve finále zbude jenom Praha a taky možná ne celá.
Velká pochvala ... konečně článek, kde souhlasím s každým slovem.
Jako pani Kourimska, ja si take pana Safra vazim, a s timto clankem take souhlasim. Mame destabilizujicich prvku az az, a nepotrebujeme k tomu jeste narodnostni trenice. Krome toho, jak to sleduji, tak Slovensko se pomalu priklani k takovemu tomu Orbanovskemu populismu, a z toho jde strach. Obzvlast jestli se Ficovi podari vyhrat ve volbach. Nakonec, maji s fasistickym statem sve zkusenosti, ze?
Omyl KNÍŽETE Schwarzenberga ? Nebyly šlechtické tituly zrušeny už za 1.republiky ?
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Když to panu knížeti tak moc vadilo,měl se tomu postavit,měl obcházet lidi,klidně dům od domu a přesvědčovat je,aby to nedělali.Neudělal vůbec nic a teď bude krafat,jak to ty ostatní udělali blbě. Tehdy byl u moci,tak toho měl využít.