Je to záhada, protože dřívější atentáty, násilí, vraždy se udály ve jménu dobra v rámci boje za nezávislost Palestiny. Jásir Arafat sbíral finanční podporu a ta trvá dodnes, jen se v současnosti z neznámého důvodu jen přeskupuje. Současná situace je fuj, fuj, fuj, protože se korouhvička na politickém jevišti přetočila. Kde se dají koupit názorové převlečníky? Dnes se z bojovníků za nezávislost Palestiny stali vrazi, překvapivě pořád dotovaných Unií. Je tu paralela, když ten, kdo odebírá ropu od RF, podporuje ,,vraha" prezidenta Putina. COŽE? Bez Ruské ropy to nejde ? Hmm, tak to koupíme od prostředníka, protože, když k nám dojede Ruská ropa pod vlajkou republiky Togo, tak to je něco jiného. Ve jménu civilizace.
Bez ruské ropy to jde.
Ono je potřeba číst také mezi řádky. A já poslední dobou vnímám slovo radikální jako určité alibi. Vždyť přece všemožné dobročinné organizace a prodemokratické vlády nepodporovaly teroristy, ale pouhé "bojovníky za svobodu" a dozajista nemůžou za to, že tito "umírnění" postupem času zradikalizovali.
asi vůbec nikdo nevěděl, že za peníze z EU tam budují podzemní tunely 🙁 přitom se o tom mluví už mnoho let, jen politici stále jedou svou - že podporují jen palestinský lid, nikoli teroristy.
V tom zmatení pojmů je poznat podstatný hnus ze strany sloužících pisálků. Slyším a čtu pojmy jako radikál, ozbrojenec militant podobné blbiny. Jsou to teroristi a lidský odpad, vedený jejich satanem a vrahem aláhem.
Tak vida, taky jsem žil v omylu.
Takže díky za vysvětlení.
A došlo mi, že já jsem vlastně radikál.
Protože u problémů nejdu po povrchu, ale vždycky hledám jejich kořeny a pak se právě je snažím zničit.
A pokud nejsem schopen kořeny nalézt, tak se do věci nepletu, dokud se mi třeba nepovede zjistit nové souvislosti.
Celkem dobrá poznámka, přetvářka, heslovitost a šablony otupují mysl, ať to byla za komoušů přestavba, nebo nyní vnucovaná tzv. udržitelnost (ve skutečnosti společensky neudržitelná). Pravdivé a nevšední pojmenování věcí je první krok.
Kvalita "světového" politika je , v současné době, měřena tím, jak dokáže kličkovat v problémech a obcházet fakta, která nazývá nicneříkajícími ,dvousmyslnými výrazy, které ho k ničemu nezavazují. Politici, kteří si dovolí, jen na chvilku, pojmenovat věci pravými a lidem srozumitelnými slovy, jsou označeni za politické radikály a jsou stavěni na pranýř. Takže na politické scéně byli téměř vyhubeni.
Přímé a poctivé pojmenování jakéhokoliv společenského jevu anebo děje se vytratilo.
Nazývejme věci pravými jmény a nekličkujme jako králíci! Dělají to všichni věřící bez rozdílu víry, i všichni politici křivého charakteru, kteří nedokáží hovořit pravdivě, přímo a poctivě. "Vaše řeč budiž jistě, jistě, nikoli, nikoli (tj. ano nebo ne). Co nad to jest, od zlého jest!" (Ježíš Kristus). Všichni kličkující věřící, se kterými jsem hovořil, při těchto slovech znejistěli, neboť většina z nich je ani nezná!
Rusko a Čina budou vetovat v OSN rezoluci o vrazích a je po ptákách.Specialní operace žádné vraždění podporované bolševiky všude ve světě.
PŘESNĚ !!!
A to s vámi souhlasí i nejeden islámský muftí .... pamatuji jak jsem koukal na jeden projev (tuším egyptského muftího), který se rozčiloval nad rozdělováním muslimů na radikální, umírněné apod. = upozorňoval na to, že podle koránu je každý muslim povinen tuto víru nejen vyznávat, ale i aktivně šířit a pokud tak nečiní, protiví se tím bohu a nemá si říkat vyznavač islámu .........
No jó, on si i Hitler na sklonku svého života posteskl, že k "vyvolené" rase by více pasoval islám než to "měkké" křesťanství ....
Pan pisálek tady plácá hovadiny. V případě politického radikalismu se radikálové snaží přimět danou vládu k prosazení svých zájmů, např. levicoví radikálové chtějí dosáhnout diktatury proletariátu, nebo příznivci Greenpeace mohou přikročit ke kriminální činnosti k dosažení ochrany přírody. Náboženský radikalismus se snaží zpravidla dosáhnout ustanovení náboženství jako systému vládnutí, neboli teokracie. Typickým příkladem je radikální islám, islamismus. Jeho příznivci chtějí, aby bylo právo Šaría a náboženské texty jediným pramenem legislativy. Radikálové jsou tedy příznivci určité formy radikalismu. Výroční zpráva Royal Canadian Mounted Police z roku 2009 označuje radikála za osobu, která si přeje dosáhnout velké politické, ekonomické nebo sociální změny ve společnosti. V dnešní době mezi nejznámější radikální ideologie islámu patří salafismus, jenž vznikl ve středověku. Podle salafismu (salafíja), dosáhnout „skutečného islámu“ a následně vytvořit pravý islámský stát, je možné prostřednictvím dodržování náboženského, všedního a politického chování společnosti doby proroka Muhammada a jeho čtyř volených chalífů. Pro většinu muslimů je islám stylem života, který není možné oddělit od politiky, zákonodárství, vzdělání, společenského chování a ekonomiky. Islámská ideologie odvádí muslimy od modernizace společnosti jako prostředku k řešení jejich problémů. Islamismus vytváří iluzi, že řešení již existuje uvnitř muslimské společnosti a zevnější, „zlé“ síly překáží k realizaci daného řešení. Za „zlé“ síly jsou označováni lidé nevěřící v Alláha, což podporuje xenofobii.