To je opravdu síla co dokáže Forum 24 vyplodit za článek plný lží a nesmyslů. EET byla jediná věc, která mohla jednak zlepšit výběr daní, jednak alespoň trochu narovnat podnikatelské prostředí, ovšem pětikolka ji z čistě ideologických důvodů zrušila (protože to byl jeden ze základních bodů jejich programového prohlášení). Ale pro pětikolku je ideální spíše chaos, nespravedlnost a vláda bezohlednosti. Stejnou ideologii má zde jeden hulvátský článek za druhým. No, je mi jasné, že si mezi lidmi své příznivce najdou.
Když ta EET byla tak dobře vymyšlená věc, tak mi vysvětlete, jak je možné, že hned z počátku Penam a Vodňanské kuře žádali o přechod do jednodušší EET. „Požadovat vystavování dokladů po řidičích jde daleko nad rámec jejich kvalifikace a pracovních povinností,“ uvedl v žádosti Penam. Argumentoval, že pokud výjimku nedostane, bude muset investovat do školení řidičů či přijetí kvalifikovanějších zaměstnanců, což by významně dopadlo na hospodárnost společnosti.
To, že ve stejné situaci se ocitlo plno dalších společností a OSVČ nikoho nezajímalo. Názorný důkaz toho, že to, co funguje v kamenných prodejnách již nefunguje v terénu.
A jen tak na okraj, jak se narovnalo podnikatelské prostředí, když z EET byly vyjmuty tržby z prodeje ryb v období Vánoc?
Šmejkale Šmejkale ,Vám už není pomoci...EET nebylo dotaženo do úplného konce protože bylo v době Covidu jeho zavádění pozastaveno ,tak jak můžete vědět ,že nepřineslo tolik miliard , kolik se předpokládalo.?
Vy asi máte křišťálovou kouli.. zřejmě v podobě svého zaměstnavatele Fórum 24...po vzoru " koho chleba jíš ,toho píseň zpívej "...takže si narovnejte záda a příště buďte ,alespoň trochu nezávislý...děkujume..
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Pane Šmejkale. Kolik jste za ten blábol dostal. Tahle vláda opravdu nestojí za nic. Když vezmete v potaz prohlášení našeho ministra financí za poslední 2 týdny, tak musíte regulérně pochybovat o jeho kompetenci, inteligenci, ba dokonce svepravnosti. Co se týče eet, tak si nemyslím, že to byl podvod. Donutilo to odvádět řádně dph. Mně taky. Takže zvedneme sazbu dph na vodné a stočné. To pocítí každý z nás. No a proč zvedat na točené pivo sazbu dph? Hospodsti už eet dávno vypli, tak u nich dobrý.
Co je na tom blábol? Vždyť to tak bylo.
Je mi vás líto.Je vidět,že vůbec nechápete v té pravičácké nabubřelosti,že nás Pětidemolice táhne k hladomoru.Podvodem,jakoby vyhrané volby nás všechny přijdou ještě hodně draho.Poslední průzkumy hovoří jasně,paní Pekarová s panem Jurečkou,by nebyli ani v parlamentu a rozhodují o budoucnosti tohoto národa.Hanba a ostuda před celým světem,co jsme to tady zase provedli.Diletanti vládnou podvodem této zemi a ani jim to není trapné.Předčasné volby je jediná možnost, jak zachránit tuto zem,než nás pan Fiala a spol.ztáhnou z kůže.
Zapomněl jste,že zmrznem a benzin bude za stovku.Mobilizace a vyslání našich vojáků na Ukrajinu.Než to vše prožít,bude pro vás lepší uvázat si kámen na a krk a skočit .......,nebo se přestěhovat do zemí zaslíbených KLDR a Ruska,tam hladomor nehrozí.Bože jak já ty nabubřelé levičáky miluju.
Jen blb si zruší část zdroje příjmů, a pak křičí že mu příjmy chybí. K tomu není co dodat. A navíc sponzoři chtějí své, například snížení daní z hazardu. Jediný kdo to zaplatí je zaměstnanec, ten si daně "optimalizovat" nemůže, ten musí platit natvrdo.
Kde tahle dlužena studovala ekonomii asi v Plzni.Ty její výplody to jednomu zůstává rozum stát no však ji úkoloval Bureš hlavní podvodník a rádobyvšeuměl.Proto to taky takhle dopadlo.Takovyhle exoty aby jeden hledal z lucernou v pravý poledne.
Jo kdyby ti exoti co to tam vedou byli alespoň na úrovni ekonomie z Plzně.
U Dluženy von Bankrot si stačí vzpomenout na její "perlu "
Inflace snižuje ceny
A to mluví za vše. Jediné co jí šlo, bylo zaklekávání na firmy nepohodlné pro jejího šéfa a majitele soudruha Burešbabiše.
Takze soucasny genius, ktery neni schopny spocitat, kolik nul ma pul bilionu je vas ideal? Jste spolu sedeli v jedne lavici prakticke skoly?
Vážený autore článku a Forum 24, už by to konečně chtělo přepnout z módu "je třeba zabít Babiše" do módu standardního, pokud možno objektivního informování.
Je už rok a půl po volbách a bohužel se viditelně projevuje, že při dlouhodobém soustředění bývalé opozice a současné vládní koalice jen na jeden zaslepený cíl zvaný "Antibabiš", se politici zapomněli připravovit na své vládnutí a nachystat potřebné reformy.
Je jasné, že řídit účelový pětičlený slepenec není jednoduché a zkoordinovat a sjednotit názory od zeleně levicových Pirátů až po mírně pravicovou ODS je složité a Fialovo vysílání signálů někdy působí spíše jako volání SOS kapitána proti zmatkům na jednotlivých ministerstvech.
Dnes už snad i ODS ví, že zrušení superhrubé mzdy byl nejen klasický předvolební populismus, ale i obrovský hřebík do rakve státní pokladny.
Ještě větší hloupostí už po nástupu do vlády a zjištění stavu státní kasy, bylo zrušení EET jen proto, že to zavedl "ďábel" Babiš. Přitom EET narovnávalo podmínky podnikání a omezovalo šedou zónu v podnikatelské sféře.
Nepřipravenost některých přemnožených ministrů (Síkela, Bartoš, Nekula, Jurečka, Stanjura) na vedení svých resortů a neschopnost se dohodnout na společném návrhu řešení pro vyvedení z krize je zřejmá.
Ovšem neobjektivnost a servilita podobných "novinářů" je medvědí službou a sebestřenou vládu spíše utvrdí v tom, jak jsou ministři výteční a oni budou vršit další a další chyby a na to již není dost času.
Souhlasím, až na odstavec o superhrubé mzdě. Přiznám se, že do doby, než tento pojem zavedl Kalousek, jsem o něm neslyšel. A dle mě to byl jen způsob, jak oblbnout občany, vybrat více na daních a přitom se tvářit, že se daně nezvedly. Já považuji za férovější na rovinu přiznat, že se musí daně zvýšit třeba o procento, než to dělat takovýmto podvodem, za nic jiného to nepovažuji. Podnikám, ale pojem superhrubá mzda jsem slyšel až od Kalouse.
Zase snůška blábolů, stále stejných dokola.
EET vyneslo dost, kdyby se kvuli covidu dočasně nezrušilo, a nepřišel samotný covid, byly by to naproto jiná čísla. Je super, že po jeho zrušení mnoho hospod a podnikatelů přešlo na pladby pouze v hotovosti. Proč asi💰💰.
A ti pávi stále dokola už roky. Pokud si oamatuji, bylo vysvětleno, z čeho se to platilo a proč.
Věnujte se aktuálním tématům a současným problémům.
Ano, byly to krásné časy: tak já vám to ráda vysvětlím - predikuji, že… Z této populistické bubliny je návrat do reálného světa zcela nemožný. A vydrží až do smrti.