Paní Schillerová,
já jsem občan této , země. Daně jsem platil vždy řádně a pokud
jsem se zpozdil v podání daňového přiznání, či se dopustil chyby ,pokutu jsem
zaplatil. Myslíte si, že bych měl právo na nějaké to , roztomilé foto s pávy ? Ujišťuji
Vás, že by mi postačil finanční příspěvek ve výši maximálně 3 - 5% částky, kterou
si vyžádalo Vaše focení s pávy. Chápu, že Vy nemůžete využívat jen tak nějakého
fotografa nýmanda, ve Vašem postavení. Mám pro Vás pochopení. Pokud se hodláte
někdy v budoucnu , opět fotit, dejte nám včas vědět, řadu z nás důchodců dokážete
dojmout, téměř k slzám, rádi na Vás nějakou tu korunu vybereme. Řada našich
občanů údajně plakala, když uviděla Vaše "roztomilé" foto s pávy. Někteří plakali
dojetím, jiní smíchy. Vy nikdy nenudíte. Jen tak dále, jak se říká : sranda musí být.
I kdyby na chleba nebylo. A jen tak na okraj, na co hodláte použít ty , Vámi
uváděné stamilionové přínosy z EET ? Přeji Vám příjemný den. Nikdy nebylo
tak zle, aby nemohlo být ještě hůře, což se ovšem netýká Vás, politických špiček.
Ačkoliv, velká většina z Vás, myslí na sebe , až na nejprvnějším místě. Jak jinak.
u některých už hůře je, hlavně v myslivně, jak jste právě ukázal
Od diskutérů ,nejen v této diskuzi,jsem se dozvěděl,že díky EET se zvýšil výběr daní o částku od 10 až snad do 50 miliard navíc.
Kolik má vlastně ČR živnostníků a podnikatelů?Od tohoto čísla odečtěme ty velké,kteří jedou jen na faktury a nemají jak podvádět.Dále odečtěme ty malé,s nízkým objemem plateb,kteří stejně neplatí.Ted vezměme představivost,že ne všichni jsou ti podvodníci.
Dale,at se nehádáme,vezměme tu nejnižší částku vybranou díky EET navíc,tedy 10 miliard a vydělme ji tím počtem těch nepoctivým živnostníků.
Jaká Vám vyšla částka?Já bych to tak odhadoval,že nás každý ten nepoctivý hospodsky nebo instalatér,obrali každý rok tak minimálně cca o milion až pět milionů,ne-li více
Opravdu tomuto věříme?Dovedeme si představit vůbec těch 10 miliard?Nebo kdejakého vesnického hospodského se třemi miliony ročně bokem na těch"pár půlitrech"?
Dle NKU bylo ve zprávách z MF uvedeno u každé i sebemenší ziskové položky,jako její identifikace uvedeno"vliv EET",aniž by tyto položky měli s EET vůbec něco společného.
To nám už ale paní poslankyně,paní Schillerová bez svých grafů ale neukáže a neřekne.
EET zkrátka tak,jak jej minulá vláda"vymyslela" a nastavila,nefungovalo.Mohlo by fungovat jako jistota účtenky,ale ne jako"bič na nepoctivce"v takovém množství,jak nám bývalá vláda tvrdila.Tedy ano,EET může být a může fungovat,ale zároven u nás dabluje různá hlášení a je tedy zbytečné
Nebo jsou všichni češi podnikatelé a podvodníci?Poté by jsme se té částce přiblížily.
Ono možná ta částka bude jako nějaký výběr,ale určitě ne,jako něco navíc.Tak,jak to intrpretuje paní Schillerová.
Hezká logická úvaha, ale v tomto případě bohužel logika moc nefunguje.
" Kdo neokrádá stát , okrádá rodinu ." Myslíte si, že toto již neplatí? Že jsme tak uvědomělí kapitalistický národ?
Proč žijí ti EET úředníci dál v pohodě a neukazuje se jak odcházejí ze státních služeb. Trochu to ti původně všeslibující zeštíhlovači nezvládají. Kdyby se nechali jen fotit s pávy, byla by to menší škoda pro stát (nás všechny) než když vymýšlejí úspory (brutální okrádání).
Pokud si dobře pamatuji, tak jako první myšlenku registračních pokladen vyslovil tehdejší předseda TOP 09 a ministr financí Kalousek, jen to nedostalo podporu od tehdejšího koaličního partnera ODS. Je ale otázka, zda by to nebyl účinný krok k tomu,aby byly srovnatelné podmínky pro všechny podnikatelské subjekty. V Hospodářských novinách nám prozradil šéf daňových poradců, že 62% OSVČ neplatí daň z příjmu, platí pouze minimální sociální a zdravotní. Proto jsem přesvědčená, že zrušení EET byla chyba.
Madam registrační pokladna a EET je hodně velký rozdíl a EET v roce 2020 vypnulo ANO tak už dva roky nešlo. 😂😂😂
EET bylo zrušeno, protože do státního rozpočtu přinášelo jen něco kolem 14 miliard ročně, což je zřejmě zanedbatelné. Zrušením části poboček FU dosáhneme v příštích 3 letech úspory 150 milionů. To je prezentováno jako velký přínos. Divná logika.
A to ještě v článku nedodali, že EET nebyla dokončena. 3. etapa by do rozpočtu přidala další peníze. Ale náš pěti spolek EET zrušil a pokrytecky teď chce OSVČ zvedat zálohy. Legrace.
Bože,jak někdo může napsat takovej hnůj na EET,který je zaveden ve všech státech,kde je prosperujicí ekonomika!Slováci už to mají dávno,nemluvně o Rakousku,Německu atd.Bez moderních metod přehledu vybírání daní se v dnešní době obejdou jen státy s kriminálním hospodařením,plným úplatků a podvodů!
EET bylo jen vyhození spousty peněz do luftu. A ať si na Slovensku i Rakousku dělají s tímhle co chtějí mě spíše zajímá kdy se naše důchody a platy těm rakouským přiblíží. Tohle EET je jen zbytečná černá díra na peníze. A že to mají jinde? A když jinde budou skákat ze skály taky si půjdete skočit?
EET jednoznačné plus. Začalo zabírat proti zlodějům a neplatičům daní. A že to např. v případě restaurací , hospod aj . byly a opět jsou částky ve statisících , ročně v milionech. V mnoha zemích Evropy to naprosto bez problémů funguje. V Maďarsku si dáte malou zmrzlinu a dostanete automaticky daňový doklad. jen u nás , kde zase lítají politici a kmotři s dozimetrem , to není nutné že ? A to opakovaně prohlašuje , čest všem podnikatelům i v pohostinství , kteří řádně odvádí daně. Těch si vážím a přeji jim úspěch v podnikání.
Pisálek tohoto panfletu si nevidí ani na špičku nosu . Stačí se podívat na veřejná vyjádření současných rádoby odborníků na finance a člověku se chce zvracet . Elektrikář je opravdovou celebritou ve lhaní a věrně ho následuje jeho stranický kolega a kandidát na ústavního soudce , který ani nemůže používat titul , jelikož vystudoval v Plzni po dvou nezdarech a vyhazovech z VŠ . To je teda reprezentace .
Všech 700 a více komentářů k článku jsem nečetl, možná , že už někdo přede mnou zareagoval: ale pokud autor napsal, že si podnikatelé museli koupit zařízení pro evidenci EET ze svého, proč jaksi opomněl napsat, že náklady na pořízení se daly odepisovat z daní?? Pokud se pamatuji, tak tomu takto bylo. Autor článku uvedením jenom poloviny pravdy vědomě a úmyslně lže. To snad je neetické jednání?!?!
Mezi odepisováním z daní nebo ze základu pro výpočet daně je propastný rozdíl vy chytrolíne.
Pokud vím něco podobného našemu EET mají zavedeno ve většině evropských zemích.
Je to metoda spravedlivého výběru daní. Zrušením EET podporuje fialkový slepenec šedou ekonomiku a otevírá si penězovody do svých kapes.
Autor článku se zoufale snaží zrušení ospravedlnit za každou cenu. Zavedení EET skutečně něco stálo, ale jeho zrušení přišlo dříve než se vydané prostředky mohly začít vracet.
Čím si vyděláváš?