1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Politika a umění se nemají míchat. Je na umělci, jestli se s politikou propojí, nebo ne. Puškinova cena je politická cena, předávaná takzvaně "za umění", ale podle politického klíče.

.

Viděli jsme, jak zvláštní výběr oceněných umělců měl i u nás Miloš Zeman. Shodou okolností to byli jeho podporovatelé, často jinak řazeni spíš do průměru než do vysokého nadprůměru, který si ocenění žádají.

.

Dokázal bych přiznat určitou naivitu a jelitovatost umělce, který je rád za oficiální poctu. Nedokážu ale pochopit, že si myšlenky neuspořádal ani dodatečně.

51
Před 1 rokem
Miroslav Šilhavý

tak uměni a politiku nemichat jini řikaji sport a politiku nemichat atd tak co teda michat ..... každy chce michat jen to co mu vyhovuje neee.... JISTE ŽE MICHAT .... a ukončit veškere styky s agresorem .... jenže to je utopie že jo ....

9
Před 1 rokem

Co to je „pevný občanský postoj“ dle rosolovitě flexibilního šíbra Paroubka: „Jsem krysa, vždy jsem byl a do smrti budu, a vůbec se za to nestydím.“

Nelze než souhlasit. 😛

144
Před 1 rokem
Richard Švehla

Tak s tím něco dělej! Však tou krysou být nemusíš, není-liž pravda?

84
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Čestný a slušný člověk by si nevzal a následně neponechal jakékoliv (v podstatě propagandistické) ocenění od diktátora, který rozpoutal válku proti sousední zemi, vraždění, ničeníní měst, vyhrožování světu jadernou válkou. To se týká jak Nohavici tak Klause. Oba jsou to užiteční ...... ruské imperiální propagandy

178
Před 1 rokem
Zbyněk Oščádal

Řada Čechů taky jezdí do Turecka a nevadí to...a balkánské řeznici jste vystrojili extra bohoslužbu...prostě jen řada Čechu ty agresory tak nějak odlišuje, jak se jim to hodí

54
Před 1 rokem

Člověk to tam zkrátka musí mít totálně vyrabováno, aby šel na jeho koncert.

79
Před 1 rokem
Josef Citovský

Že by kyselé hrozny? Takhle se totiž vyjadřují především a nejčastěji ti, jimž velká oblíbenost mezi posluchači a plné sály nehrozí ani ve snu nebo omylem.

26
Před 1 rokem

Velký umělec, ale malý člověk.

17
Před 1 rokemUpraveno

Měl jsem Jarka jako študák rád, dokonce jsem si o něm myslel, že je to takový rytíř s kytarou , jenž se odvážil postavit režimu. Když se po listopadu na něho provalila jeho spolupráce s STB, dost mě to překvapilo a zklamalo. Teď mě už ani nepřekvapuje, kam se jako člověk a umělec nasměroval. Je to hnus.

168
Před 1 rokem
Martin Schejbal

Myslím, že dobrovolně k STB nešel...

56
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 1 rokem

Jiří Paroubek, za hrůzovlády KSČ ředitel RaJ, musel stejně, jako každý barman spolupracovat s STB. Tajně, bez registrace, o to nebezpečnější! Nedivme se proto, že tento bývalý bezcharakterní komunista-informátor straní registrovanému agentovi STB Nohavicovi! Vrána k vráně sedá.

41
Před 1 rokem

Škoda, barda Nohavicu jsem rád poslouchal. Z Stbáckého kolaboranta s Russkem Nohavici je mi šoufl. Škoda, že zahodil svůj talent. Neměl to, stejně jako Pollert, zapotřebí.

106
Před 1 rokem

Měl jsem Nohavicu rád a hlavně jeho písničky. Poslouchal jsem je na dlouhých cestách a bylo mi při nich dobře. Teď už je neposlouchám a všechny jsem je vymazal. Když některá stanice vysílá jeho píseň tak to přepínám. Myslím si , že za komunistů perzekuovaný nebyl. Dokazuje to svými postoji a náklonností k režimu který nemá v úctě lidský život a který mu měl tolik ublížit. I když musím uznat že umí , tak říkám , Jarku - nikdy více.

97
Před 1 rokem
Jan Mosela

Je mi smutno, když slyším písničky Jarka Nohavici. Ty písničky jsem měl velmi rád, mám je rád stále, ale už si je raději nepouštím. Nevidím důvod, proč při jejich poslechu neustále přemýšlet nad tím, jak moc hluboko jejich autor klesl a hlavně kam klesl 🙁.

71
Před 1 rokem

Bohužel jsem se v něm už dávno také hluboce spletl. Na jeho politické počínání musí být žaludek. Nohavica mi je naprosto lhostejný.Písničky pěkné,ale nevěřím mu to!!!!

23
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt