Myslím si, že PePa by se měl začlenit do ukrajinských vojenských struktur přímo na místě. Pomůže tím Ukrajině i nám.
Taky si někdy říkám, proč jsme nezvolili raději Babiše. Byl by od něho teď klid, stejně by ho nikdo nikam nezval, nikdo by mu nerozuměl, taková fajnová trafika. Ani by nemusel vyvětrat smrad po Zemanovi.
Že je Rusko agresor, tak o tom nemůže být žádná diskuse. Na druhou stranu je třeba zhodnotit k jakým výsledkům vedla politika EU a USA. Výsledkem zatím je, že Ukrajina ztrácí třetinu svého území, desetitisíce, spíše statisíce mrtvých a zmrzačených a celkový ekonomický úpadek. Ukazuje se, že jen posílání zbraní, munice a dalšího vojenského materiálu bez diplomacie k ničemu nevede. Západ nasliboval hory, doly, (členství EU, NATO atd.), ale skutek utek. Rozhodně mu nevyšel předpoklad, že Ukrajinu využije k oslabení Ruska a že si s ním pak bude dělat, co chce. Jedinným kladem této "pomoci" je vyprázdnění skladů techniky, munice a zajištění zbrojní výroby. Opět se ukazuje, že tzv "starost" o občany, jejich životy, svobodu a prosperitu je jen zástěrka pro tvrdé ekonomické zájmy, neboť kdyby se skutečně chtělo tuhle válku zastavit, tak už by se dávno neválčilo a zbytečně by neumírali lidé.
"V rámci české muniční iniciativy má být do konce roku Ukrajině dodáno na 500.000 kusů dělostřelecké munice"
Jen se nepíše do konce kterého roku to má být.
Sliby mne fakt nezajímají, zajímá mne kolik těch dělostřeleckých nábojů už bylo v rámci té iniciativy bylo už bylo skutečně na Ukrajinu dodáno???
Naši vrcholní představitelé se naposledy holedbali dodáním cca 50 tisác už v červnu. Od té doby jen pořád hlásají, že dokonce (nějakého) roku dodají těch 500 tisic.
Česká přísloví uvádí:
"Slibem neurazíš."
"Kdo dvakrát slíbí, jako když jednou dá."
"Sliby se slibují, blázni se radují."
Zelenskyj už přišel na to, že máme prázdné sklady a všechny prachy od českých lidí už sebrané, takže ani fialového signalistu nepozval v Brusselu na večeři s ostatními politiky. A přitom se ta naše servilní parta tak snaží
Odbornik
Fiala slibuje podporu Ukrajině, teď i soudruh prezident nezůstal pozadu. Je ještě někdo, mimo ČR, kdo se angažuje? Nikde jsem se to nedočetl.
Zeptej se v kremlu, jak moc jim to vadí.
Kolik jich bude mě nezajímá,hlavně kolik nás to bude stát.
Jestlipak také dostal od Zelenského nabídku?