Dobře popsáno.
Ale já pořád tvrdím, že důchody by měly být vypláceni jen z toho, co se do důchodového fondu vybere.
A od státného rozpočtu naprosto odděleny.
Brečíš na správném hrobě !
V tom fondu měli být peníze z privatizace ty však Klaus a ODS vytunelovali !
Přestože mám důchod 10 000 korun, souhlasím s tím, že si naše vláda vede dobře a s důchodovou reformou souhlasím též.
Důchody jsou součástí státního rozpočtu a bude na ně vždy, jen zůstane méně na ostatní věci. Poválečné silné ročníky odcházejí nyní a také to systém nepoloží. Jen nějaký novinář občas dělá bububu, ale na čerty už jsme velcí.
Tak ona to není reforma ale vládou posvěcená zlodějina, tak o tom hovořil před dvěma lety expremiér Špidla. Jsou to peníze o které v budoucnu důchodci dostanou méně, což je úžasné když si uvědomíme že ceny všeho nikdy nepřestanou stoupat.
Malý problém p. Procházka. Kde budou lidé v 65 a více dělat? Neseženete práci ani v 60 , natož později. Takže budou všichni na nemocenských, na pracáku, a pak na předčasných důchodech. Kde je ta úspora?
Penzijní fondy je jen další možnost k tunelování úspor a okrádání všech občanů !
Nečasův druhý pilíř byl jen pro bohaté papaláše, vrchních deset tisíc !
To se mi líbí, vláda národní fronty neví co bude příští rok ale ví co bude v roce 2050, matematika je jedna věc realita druhá, podařilo se ušetřít na duchodcich tak si mohli už dvakrát přidat za zásluhy
Samozřejmě oberou kde koho a pak si ministři rozdávají svým spolupracovníkům nehorázné odměny,chtěl bych mít na týden prsten od Arabely to by se tu děly věci
Ano, oni nynější důchodci nic nedělali celý život. Proto dnes chybí, zámečníci, tesaři, zedníci atd.
Vláda ušetřila a zvýšení platů měl být malý bonus.
K čemu máme vládu, která prosazuje své zájmy pomocí parlamentu? Pokud by nedopustila inflaci, tak by se nemusely navyšovat důchody.
Soudruhu seniore, vláda je tu od toho, aby vláda a přijímala potřebné zákony. A to se děje právě na základě většiny v parlamentu, kterou získala ve volbách. Co se týče inflace, tak tu má na starosti ČNB a ne vláda. ČNB od doby, kdy se do jejího čela postavil Michl, pro rychlejší omezení inflace neudělala vůbec nic. Navíc inflace začala docela růst už za vlády páně Babiše. Že tu pak přišla agrese Ruska na Ukrajinu a panika na energetickém trhu vláda neovlivní.