To je taky důvod proč Finsko má pro celou populaci postavené kryty - chemické, protiradiční a připravené i na biologickou válku.
doslova je buduje 80 let - řídí se základní poučkou Maršála Mannerheima "Přátelství s Ruskem můžete přežít jen pokud jste silní a jste hodně daleko."
(kdo je blízko Rusku se musí vždy připravit na to vést totální válku všemi prostředky o vlastní existenci... a Finsko to dělá 80 let)
Nikdy nevěřte že Rusko dodrží jakoukoliv smlouvu a nebo dohodu o čemkoliv. Finové nikdy nevěřili - a fakt ví co dělají.
Tesat do kamene.
Skutečnost, že smlouvy podepsané Ruskem mají, když se jim to začne nehodit cenu hadru na odlahu. A použití plynu ve válce je samozřejmě válečný zločin ruského agresora. Putin nemá zábrany už vůbec nikde. Proto je nutné brát vážně jeho vvyhrožování jaderného konfliktu. A když vybuchne jaderná bomba Vypaří se v okamžiku tísíce lidí, včetně hloupích chcimírů.
A já blázen jsem si naivně myslel že mezi ty podepsané smlouvy patří i ta o kazetové munici. Ale to jsem se asi spletl.
OSN má smůlu, že paralelně probíhají dvě války: Rusko-Ukrajina, Izrael-Islámský stát v Gaze, a tak neplatí stoleté pravidlo, to bylo tehdá....
To je mi novinka. Rusáci dodržují jen dokud se jim hodí, když ne, vybájí si, že to porušila druhá strana a je to.
Nejen že neznamenají, ale nikdy ani nic neznamenaly !
Každá smlouva, kterou podepsali Rusáci, má cenu papíru na kterém byla napsána.
V případě těch chemických zbraní bych byl velmi opatrný. Nepotvrzuje to žádný polský zpravidla velmi objektivní zdroj
pouze AUA.
Rusko a něco dodržet? Maximálně dodrží své výhrůžky.
Rus s useknutýma nohama. On neměl tepenné krvácení, byl to úsměv nebo škleb od bolesti? Kde je pravda.