Tato diskuze je jen o argumentech lidí, podle kterých si někdo myslí, proč nemá mít někdo odměnu za svou funkci, ať už politici či partnerka prezidenta. Bohužel svědčí o tom že má autor článku pravdu, ale tím nechci nikam tyto diskutující řadit. Vládu máme jen takovou jakou jsme si vybrali a nepamatuju si že by jsme kdy byli spokojeni s jakoukoliv vládou. Pak by museli pracovat pořád zadarmo ne? O odměně člověka, který se účastní s prezidentem návštěv jako jeho partner ani nemluvě.
Proč redaktory jež jsou placeni za informace nezajímá to co bylo před Evou Pavlovou ?? Proč nikdo z nich nezveřejní pracovní poměr a plat manželky a matky Livie Klausové když byl ještě manžel Václav pouhým prognostikem v Prognostickém ustavu čssr ? Nebo pracovním poměru Ivany Zemanové když byl Miloš Zeman ještě komunistou ?? Obě tyto manželky byly i matkami Kateřiny a Jana a Vašíka ještě za doby vlády dr.Gustava Husáka !! Jak se tedy tyto ženy lišily od Evy Pavlové nejen dosaženým vzděláním. -- Forum 24 by snad mělo být seriozním nebulvárním mediem s redaktory vzděláním UK žurnalistiky odlišným od laciného bulváru !!!!!!
Zavist, typicka ceska vlastnost. Staci nekde rict nebo napsat, ze jsem spokojenej, ackoliv nemam letadlo ani jachtu, okamzite se sesype hora urazek. Lidi chteji slyset na otazku Jak se mate? Stoji to za prd. Tak jsme na tom. Nastesti ne uplne vsichni. 😀
To je u Čechů běžné. Např. Američan odpoví "výborně", ať semá jakkoliv
Paní autorko článku, zdravím vás.... A dovolím se zeptat, co to znamená "politici mají být dobře zaplaceni"? Kolik českých korun to podle vás má být? Sdělte, prosím, Váš názor. Mají to být např. průměrné platy tři, nebo platů osm? Já zatím nevím, ale vím, že drtivá většina je jich placena velmi dobře, a přesto je korupcí a lobbingem napadnutelná. O výsledcích práce a jejich chování (např. při debatách v médiích) ani nemluvně ... A opět prosím, poučte mne o pojmu první dáma, z jakého právního, jiného, včetně morálního, předpisu současná, ano trapná, diskuse ve společnosti vychází?
Děkuji za odpověď, třeba budete pro mne první autor, který chce se svými čtenáři komunikovat.
A co se týká "první dámy"? Že ji hanba nefackuje! Zrovna tato paní na začátku tvrdila, že se bude věnovat samoživitelkám a charitě. To, že samoživitelky jsou na to finančně špatně se ví. Ví se, že některé mají dvě zaměstnání, aby vůbec vyšly. Neslyšela jsem o tom, že by paní Pavlová nějak pomáhala, anebo je možná z těch 95,- Kč bude podporovat?!
Tak někomu by 95,- Kč určitě bodlo
To nejsmutnější na celé debatě je samozřejmě vládní marketingové fiasko. Zároveň ale také to, že jediné, o co se hraje, jsou emoce, struna závisti. Pí Hovorková
Ne paní Hovorková (autor článku), není to závist, nejsou to emoce. Je to princip solidarity, ktrerý v době nepřiměřeného státního dluhu neumožňje řádnému hospodáři si přidávat. Soudci, kapitola samo pro sebe "důchodcům to odůvodnili, že hospodářská situace neumožňuje, stejný narativ by měl být použit u soudu a u všech státních zaměstnanců. Jestli mi někdo ze sudců chce argumentovat úplatností, musím konstatovat, že daný soudce nemá morální kompas a jde mu jen a jen o sebe a proto ihned zbavit taláru. To jsou přesně ty emoce o kterých pí. Hovorková mluví".
Prezident, vždyť může být v rozpočtu pro hrad kapitola manželaka.
Paní Hovorková, myslím, že vaše omezené uvažování jsou nasměrovány primitivnímy myšlenkovými pochody, kde řešíte to co je vidět na první dobrou a skryté hrozby a důsledky různých situací popisujete povrchním způsobem plytkého žurnalisty nebo je vůbec nevidíte.
Kde se vzal tu se vzal pojem- první dáma. Je to snad manželka prezidenta, jaká první dáma. Jak se získává název první dáma, zákonem, jmenováním nebo po přezkoušení obecných znalostí..
Milá Johanko, shrnula jsi jenom to co sis někde přečetla a přidala jsi pouze "lůzu", "podlejzání", "zásluhovost" dnešních politiků a pár invektiv proti panu Babišovi, proti "Schillerové" a nakonec jsi "vyzvedla" potřebu nasypat dnešním politikům ještě více. Jsi mladá, pohledná (stejně jako Nerudová), takže se do politiky - (zvláště do budoucího Evropského parlamentu) určitě propracuješ. Dnešní Tvůj "výkon" hodnotím jako snahu (na poslední chvíli - tedy kvapnou snahu prodejné loutky 🙂 ) o získání koryta u všehoschopných, asociálních a bezohledných zločinců, kteří to mají již dnes spočítané. Jsi mladá a pohledná - proto nehledej koryto podlejzáním, ale naopak perfektními znalostmi (včetně "širších souvislostí) a širokým politickým rozhledem. Popracuj na sobě a zase se ozvi 🙂.
Paní Hovorková, to je přesně to, co lidi štve. Napíšete článek, komentář, kterým obhajujete svůj názor jako jediný správný. Já s Vámi nesouhlasím, mám jiný názor a Vy mi nebudete říkat, že je špatný.
Tak stačí jej napsat, ne?
Jako obvykle - zcela převrácené hodnocení reality.
Někdo si vydělá a vydělává , prostě je živ z vlastí práce - je hoden závisti.
Někdo se náhodou stal něčí manželkou ,manželem a má se mu dostat státní zabezpečení ,ne zabezpečení manžela - ky?Jako v každém jiném manželství A komu to připadá divné,tak závidí?
PS - že pí. Hovorková je bojovnice za rovnoprávné postavení žen z principu a ne podle schopností?Nemělo by se spravně říkat místo pí.presidentová-pí presidentka?
Politručka reprezentovala českou republiku jen jednou a to v Kyjevě.Byla to opravdová taškařice pro cizince.Češi se propadali studem.
Jen putinův užitečný id. šíří nenávist proti Ukrajině, proti demokraticky zvolené vládě, prezidentovi a jeho paní.