1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 27 dny

V pořádku. Tomu se říká evoluce. Jejich hloupá volba. PS: škoda, že jen polovině.

Před 25 dny

Vadou podobných jednostranně zaměřených článků je, že jsou zcela mimo kontext, což znamená, že sdělují jen část pravdy, a že jsou tedy v důsledku zavádějící, pokud ne přímo dezinformační.

Proč se lidé stávají vegany? Protože jim vadí skutečnost, že jejich stravování přináší jiným tvorům utrpení - tj. že žijí částečně na úkor jiných. Člověk má, na rozdíl od jiných forem živé přírody, možnost volby. A díky velmi vyspělému zemědělství a "rostlinné výrobě" je veganství v zásadě bezproblémovým způsobem stravování. Chybí zde srovnání zdraví veganů se zdravotním stavem běžných lidských masožravců naší tradiční vepřové kultury. Tzv. civilizační nemoci, vesměs jde o nemoci z přežírání a chlastání, jsou skutečným problémem. Nedostatek dvou esenciálních složek o něco chudší rostlinné stravy je pseudoproblémem, zajímavým tak pro bulvár, nikoli pro seriózní tisk, který by měl - mimo jiné - šířit osvětu a bílou propagandu střídmosti a odříkání, nikoli přeplňování již beztak značně umaštěného a přeuzeného spotřebitelského nákupního koše ve slevě.

Před 26 dny

Níže přikládám odborný komentář ke jmenované studii a stojí za přečtení. Ve zkratce studie má nedostatky v porovnání se skupinou neveganů a také se tam vychází s hodnot doporučovaných k příjmu, které jsou zbytečně nadměrné, potom příjem u veganů pusobi nedostatečně. A dále není zohledněn vliv střevního mikrobiomu, který poskytuje tělu lysin a leucin také a celkove je potřeba mít na paměti, že nadměrný příjem lysinu a leucinu je spojen s rakovinou

Odkaz

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt