Ze toto zrovna zaznívá odtud, z tohoto vládního webu. Presumpce viny je výběrová, jak se vám to hodí. Pokud jde o vládního politika, tak je hon na čarodějnice zrůdný, naopak, nevládní, hon ně jako známka nezávislosti. Tedy opět pokrytectví a lži na entou.
U Babiše to není žádný hon na čarodějnice, ale hon na kriminálníka na základě důkazů. D-Ů-K-A-Z-Ů!
Mám tomu rozumět tak, že Babiš udělal dobře, že neodešel z politiky, ani když byl obviněn a poté obžalován?
Vážený pisálku, dlouho jsem se tak nezasmál, to co tady odsuzujete roky praktikujete a celý váš plátek v kauzách kolem Babiše. Nějak vám přestala fungovat paměť ??
Jde opravdu o některé novináře. A zrovna včera jsem v jednom příspěvku napsal: v těch případech souhlasím ze Zemanem. - Ne v tom, že by se měli zlikvidovat, ale v tom že mezi novináři je značné množství blbounů a v některých případech tihle takynovináři dělají i úplné zhovadilosti.
Do posledního písmene souhlasím s panem Doležalem! Je mi až nevolno z falešného, pokryteckého a často zcela účelového moralizování. Úkolem všech je bránit právní stát! Presumpce viny politiky do právního řádu evidentně nepatří! V posledních letech byl právní stát ohrožen dvěma způsoby: 1) Oligarchie = propojení moci ekonomické (dotace) + mediální (Mafra) + politické - v jedné osobě: A. Babiš.
2) Mediokracie = "vláda" médií a jejich nedostatečná pluralita a kvalita a také ideologičnost. Málo kdo ze čtenářů zná jakéhokoliv politika osobně, dozvídáme se o nich jen z interpretací jejich výroků nebo činů. Není možné aby premiér odvolával jakéhokoliv ministra jen na základě tlaku médií. Oligarchie a mediokracie jsou ohrožením (každá jinak) právního státu a podstaty parlamentní demokracie.
ale presumpce viny nepatří do právního řádu. Ale do etiky politika ano
Je jisté, že novináři nejsou soudci .
Je ale taktéž jisté, že soudci jsou VOLIČI .
Pokud pan Doležal napadá presumpci viny , tak volič naštěstí NE .
Prostě Blažka , primátorku z Brna - ODS volit nemusí a mnozí mj. proto nebudou .
A s tím neudělají nic ani novináři ani Doležal….
Jde zde totiž o SLUŠNOST A ÚCTU K VOLIČI A KE SLUŽBĚ - POLITICE !✌️
Novináři nejsou soudci, ale ty soudce (voliče) v mnoha případech vedou, či navádějí.
Mám za to, že by bylo vhodné se začít bavit o smyslu diskuzí pod články. Mám na mysli články v seriózních webech, ostatní mne nezajímají. Původně jsem si myslel že se jedná o prostor pro diskuzi, delší dobu už je ale zřejmé, že tento prostor obsadili dezolátní živlové, jejichž nejvýraznějším rysem je sprostota a potřeba ji veřejně prezentovat.
Myslím, že nemůže být narušením svobody slova diskuzní příspěvky, postrádající základní slušnost a věcný pohled nahrazený sprostotou, mazat.
Problém je v tom, že drtivá většina "diskusních" příspěvků vůbec nejsou diskuze, ale pouze agresivně prosazovaný absurdní politický názor nějakým oslím můstkem nalepeným na článek. Vezměme klasickou analogii diskuze u stolu. Tam diskutujete s živými lidmi, buď si k tomu stolu sednete nebo ne, někdy po půl minutě jdete k jinému stolu, protože prostě vidíte a cítíte, že s těmito lidmi fakt ne. A když sedíte s lidmi, se kterými má smysl diskutovat, ale jeden dva lidi fakt hodně prudí, tak je většinou ostatní umravní a klasičtí dezoláti nemají šanci se vetřít. Prostě ve fyzické skupině si vybíráte. Tady je to jako kdyby vás posadili se zavázanýma očima k nějakému stolu s tím, že je to jeden obrovský stůl a jiný není a mohl si tam sednout a beztrestně kecat úplně kdokoliv, především lidi, kteří chtějí ostatní naštvat, potřebují se vymluvit z mindráku nebo jsou dokonce placení za trestuhodné kecy. Tohle je celé úplně blbě. To není náhrada diskuze u stolu s živými lidmi. To je tři roky prošlá čínská instantní polívka místo domácí hříbkové polévky.
Vážený pane Doležale, ačkoli si Vás nesmírně vážím, nemohu s Vámi v tomto případě souhlasit.
Z uvedených dvou případů pro mě vyplývá následující závěr. Oba dva zmiňovaní politici nemají v politice co pohledávat, protože postrádají elementární základy politického chování. To v lepším případě. V horším případě je jim úplně jedno, jak jejich chování působí na voličskou veřejnost, protože jejich pocit moci u nich převažuje nade vším ostatním.
Souhlasím s vámi, a přestože pan B. Doležal vždy měl mé sympatie, tentokrát se s jeho názorem nemohu ztotožnit. Trochu mě udivuje, jakého apologeta má v jeho osobě ministr spravedlnosti s mafiánskou přezdívkou don Pablo.
Já bych dal přednost zažitým zvyklostem pricházejícim ze starých demokracií (např. VB) před názory nějakého Bohumila Doležala. Je zajímavé, že s demokracií máme všichni prd zkušeností ale vždycky se objeví nějaký chytrák, který se cítí vyvolen radit snad celému světu.
Evidentně nemáte potuchy o tom, kdo je "nějaký" Bohumil Doležal. On by celému světu jistě neradil. Komentovat naši politickou a společenskou situaci vzhledem k jeho životopisu je zcela oprávněn. A to i v tom případě, že se vám jeho argumentace nelíbí.
Takže tento článek máme chápat,jako kajícnou omluvu pisálků FORUM 24 za jejich hysterické napadání premiera Babiše v nekonečných vykonstruovaných kauzách?
Naprostý souhlas. Také jsem se divil, že největší novinářští prokurátoři z Forum 24 pustili autora článku do svého "hnízda". Asi už jim docházejí síly k "pudu sebezáchovy".