Je mi úplně jedno co pan David a další zpívají. Je mi jedno co říkají politici včetně pisatele tohoto článku. Co mi není jedno je, že mě tato vláda připravila o více než 30% příjmu za dobu svého vládnutí.
A kdo jí zasel podmínky? Zkus si vzpomenout kdo rozjel inflaci svými 2 biliony hozenými ven do ekonomiky za Kovidu...A kdo pak musel řešit Ukrajinu a vysoke ceny energii poté co nás russs vydíral s plynem a energiema...
Kolegové, vy to nechápete, my jsme jen nepochopili Michalovu definici totality...
Tahle jeho nová totalita spočívá v tom že si každý jezdí, podniká, hulí, přehazuje pohlaví a žvaní v podcastech jak chce. Taky je možné být konečné(ným) komunistou, svědkem babišovým, okamurovou ovcí i turkovým nafťákem - a všechny tyto formy seberealizace jsou v naší totalitě akceptovány...
Ale vždyť to vidí každý který rozumně přemýšlí a jen tupě nevěří tomu co sedí teď ve vládě. Ani pro to nemám oaloveni. A co má tenhle článek znamenat? Neměl by náhodou být nezávislý i Fórum 24? Protože jestli ne a bude tu nadále může veřejnost jednostranné , smyšlené, a zaujaté články je pro mně úplně zbytečný
Fórum 24 je přisluhovač 5ti kolky a bolševika z hradu. Dokážou špinit vše co nehraje do karet těm šmejdům. I když nejsem fanoušek MD, tak se raději přikloním na jeho stranu.
tak táhni i s tím kolotočářem
Davida nesnáším, ale má pravdu, od roku 1989 tahle vláda si plete demokracii s osvicenou monarchii, kde je správný názor jen Fialy a jeho radcu.
která vláda, bylo jich asi dvacet
Michal David se někam dopracoval. O to se znaží i autor tohohle článku, jenže nic jiného než psát a dehonestovat ostatní mu moc nejde. Ale jde s mainstreamem, tak se uplatní.
Hodně lidí se někam " dopracovalo ", třeba Kubišová, Kryl, svého času i Zátopek a Časlavská. Tenhle se dopracoval k penězům a majetku...
Zase plácá nesmysly. Říkat si může co chce, ale nemůže očekávat, že s ním bude každý souhlasit. Pravděpodobně si myslel, že jeho "mírový" program pro Ukrajinu získá širokou podporu, což se však nestalo. A teď z toho má frustrace. I přes tu poměrně značnou svobodu slova bude lepší, když zůstane pouze u hudebního vyjadřování.
Jako je více druhů hudby, tak je víc druhů totality..... některá už byla a některá se může teprve pomalinku blížit... je to jak s tou oblíbenou žábou, která se dá do hrnce se studenou vodou a zvolna se ohřívá...
Autor článku své úvahy možná myslí upřímně, ale působí zakysle a nenávistně, ať píše o komkoli...
Mohla byste uvést jaká totalit se může blížit? Z naší 40 leté komunistické totality bez všech svobod jste asi moc nezažila.
David má pravdu. Žádná revoluce nemůže být sametová (bohužel)musí být krvavá . Bylo jen beztrestné předání moci jedněch zločinců druhým a dnes sklízíme ovoce. Děti bývalích straníků dnes vládnou. Kdysi jejich tatínkové zprivatizovali s ekonomickými
A důkazem toho že má pravdu je vznik tohoto článku. Stejný článek by vznikl před rokem 89 kdyby někdo veřejně vyjádřil odlišný názor na tehdejší dění v ČSSR.
To si to špatně pamatujete. Vznikl by možná podobný článek. Ale na rozdíl ode dneška by to nebylo všechno. Milého Michala by zmlátili STbáci, přestali by pouštět jeho tvorbu v TV a radiu a s koncerty by si už neškrtl. To je ten rozdíl, který David předstírá, že neví. Komunistům lezl celou dobu někam. A hodně.