Já jsem v té zemi působil 5 let pracovně. Jeden postřeh mám, že Rusové jsou neskutečně lhostejní a co se děje za hranicí jejich plotu, respektive jejich osobní komfortní zóny, je nezajímá. Až v momentě, kdy se něco dotkne jich osobně, tak "zaberou". Z toho vyplývá, že 500 tis. lidí, o které Rusko přišlo, nevyvolá žádnou vlnu, která by toho skřeta v Kremlu smetla. Hledá spojenectví s Kimem, což je naprosté zoufalství v izolované zemi. Vysvětlení je jednoduché. Rusové si nikdy ve své historii ani nepřičichli k demokracii a co jde "shora" je pro většinu písmo svaté. Ti, co se nepřizpůsobili, již nedýchají, nebo dýchají filtrovaný vzduch mříží.
Já nevím jaký zdroj m tento expert, ale pro mne je směrodatná jedna věc, jestli se nepletu, Rusko zatím mobilizovalo jen několik ročníků naproti tomu Ukrajina odvádí všechny muže od18 do 60. Je mi 58 let, vojencký výcvik jsem měl nadstandartní, ale jediné co bych dokázal je zabalit padák, na nějaké akce v týlu nepřítele to bych už skutečně neměl. Moc mi situace Ukrajiny připomíná rok 1944 kdy Hitler vydal rozkaz vytvořit volksturm a dokumenty kde pochodují padesátníci s pancéřovkou na rameni mluví sami za sebe. Podle mne jestli někomu dochází živá síla, je to Ukrajina, přes milion branců jim uteklo do západní Evropy a ty nikdo na Ukrajinu nedostane.
A kde jste byl na tom, že Rusko mobilizovalo několik ročníků? 😄 A kde na tom, že Ukrajina od 18 do 60? 😄
To jsou zase keci Ukrajina milion vojàků a co dàl až srtatí
Rus 2 mil.Ukrajina končí a nebo nás zatáhnou do války potom se navzájem postrílíme a pořád nebude vítěze a kdyby měl Rus prohrád tak atomovky to memá budoucnost.Jen slabomyslný člověk si může myslet že Ukr. vyhraje .
Hm, tak atomovka by pro Rusko znamenala taky konečnou. Rusko není jediná země, která má atomové zbraně. Ale tak docela chápu vaši otrockou mentalitu - před silným ohýbáte hřbet a na slabšího si troufáte. Klasický profil kolaboranta.
I kdyby to byla pravda, neznamená to vůbec nic, když nejsou známé ztráty protivníka.
A když se porovná počet obyvatel Ukrajiny a RF, je to vlastě nepodstatné.
Bez nasazení cizích vojáků (jakýchkoliv) na stranu Ukrajiny, Ukrajina prostě vyhrát nemůže.
Možná by Ukrajině pomohly volby, jak vyzívala vlajka ukrajinských fanoušků na fotbalovém šampionátu.
Myslím si, že dodavatelé zbraní na Ukrajinu, jim jistě mír nepřinesou, zrovna tak jako Volodymyr Zelynskyjj.
Odkaz
vímer že ruské ztráty jsou několikanásobně vyšší ... stejně tak víme že rus už nemá kde brát
buď začne verbovat i ve velkých městech což je pro něj problém nebo začne na frontě ztrácet v důsledku nedostatky vojáků
Tak jsem se zasmál protože už větší blbost nemůžete ani napsat 😂.
Opravdu máte ten dojem že Putin skončí ??
ZAPOMEŇTE 😂 FORUM je naivní a jeho novináři absolutně nemožný a zbyteční 👎😱
Hele Pepčo, většina článků tady cituje zahraniční zdroje. Pokud to tvůj slepičí mozek ještě nepobral, nebo si to neumíš přeložit do ruštiny.
Práci čest!
No vida, takže pokud Rusko má a nasazuje muže jen ve věku 20-29 let a pokud už nepadne žádný Ukrajinec, tak Rusko už za osm let prohraje. K čemu vám takové výpočty jsou? Jestli byste chtěli dělat nějakou věrohodnou analýzu, tak musíte srovnávat zdroje a ztráty obou stran. A ukrajinské ztráty neznáte (tomu Zelenskemu údaji nevěří vůbec nikdo, včetně Zelenskeho) a co se týče zdrojů, tak Ukrajina mela na začátku války 11,5 mil. mužů v branném věku a teď žebrá o vydávání uprchlíků. Vím, že vaše analýza na inteligenci většiny čtenářů F24 stačí, ale blábolením Ukrajinu nezachráníte. Místo psaní běžte raději příště na brigádu a výplatu pošlete na výzbroj OSU.
Kde prosím tě žádá UA o vydávání uprchlíků?
Je na demokratickém západu, aby poměr ztrát byl cca 5 : 1 ve prospěch Ukrajiny...
I tak je obdivuhodné, co Ukrajinci bez letectva dokázali..
Kolikrát už ten Ssutin skončil?
X krát a mnoha způsoby.
A že ztráty živé síly a techniky jsou skoro vyčerpány?
Jsou to zbožné přání všech možných analytiků, která nevychází.
Tak je doplní nové analýzy a pořád dokola.
No a Rusko jede pořád dál.
Kdyby mu měla docházet domácí živá síla, tak v rámci přátelské pomoci najme mraky žoldáků z Afriky, Kuby, Vietnamu, Koreje severní, snad i Číny.
S nimi vydrží další roky.
Analýzy jsou ošidné.
I ta moje, samozřejmě.
Aby v té proxy válce spíš nedošli Ukrajinci. Ovšem chápu, že propagandistický server na takovou myšlenku nesmí ani pomyslet !
Natož napsat, že ten masomlýnek některým kruhům velmi vyhovuje a pěkně se přitom napakují.
NATO pro nás kdysi sehrálo velmi kladnou roli (snad), ale teď se spojení "obranný pakt" zdráhám použít.
dle poměru ztrát a movilizační kapacity je prakticky nemožné aby došli ukrajinci
To jsou tedy dementní články. Rusko 140 mil./UA 43 mil...nooo, zdrhlo jich mraky, možná zbylo 40. Tak kdo je tu v nevýhodě? F24 zase perlí a lže. Nojo, přání jsou přání a realita je realita. Myslím, že do roka je rozhodnuto. A hádej hádej hádači...
Rusko údajně 124 miliónů, jenže skoro 7 miliónů jsou obyvatelé okupovaných území. Ve skutečnosti Rusko ještě před válkou ztrácelo skoro čtvrt miliónu obyvatel ročně díky špatné demografické situaci.