1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Zdravím! Tak jsem si v diskusi přečetl ale 50 reakcí, než jsem se rozhodl zadiskutovat si také. Všechny se nesou stejným směrem - laickým až trapně propagandistickým zpochybňováním Putina, aniž bychom se hlouběji zamysleli nad tím, v čem může být "zakopaný pes", pokud mluví pravdu! Když jsem koukal na záběry dopadu 6 subhlavic "Olešníku" nebo jak tu raketu Putin nazval, postřehl jsem, že každá nesla až 6 kinetických "projektilů". Všechny pochopitelně byly vzhledem k rychlosti 10+M (víc jak 3300 m/s) v plazmě. Pokud však při nárazu projektilů na povrch země zůstalo "dostatek" hmoty v jádrech projektilů (třeba těžký a žáru odolný wolfram ?), tak se mohly probít masivním betonem stropu, např. podzemního bunkru nebo výrobní haly, a to i do značné hloubky. A teď možná stupidní nápad laika: co takhle se zamyslet nad efektem "rozkmitání" podzemních struktur optimálním načasováním "rázových" vln, které se jimi šíří od míst dopadů? Pak mohou mít vybuzené kmity "rezonance" devastující účinek na podzemní struktury, které byly rozkmitané i relativně malou energií z dopadů. Dokonce ani nemusí dojít k nějakým průrazům. A teď se dostáváme k možnému "potenciálu" použití vícenásobných, samostatně naváděných hlavic nové zbraně. Možná je ve vhodném načasování jednotlivých dopadů, kdy pochopitelně hraje i roli vzdálenost mezi body dopadu. Nejsem fyzik, ale nám starším jen připomenu, jaký rozkaz jsme mohli zaslechnout z dob naší vojenské služby: "Zrušit krok !". Používal se v budovách a jiných nadzemních stavbách s cílem zabránit rozkmitání jejich struktur, hrozícím až zřícením?

Před 5 měsíci

Vyhrožuje lískovým oříškem, tulipány, nebo hiacintem. Někdo tomu říká poezie russké duše, ale je to obyčejný cinismus. Vyznání kultu smrti.

7
Před 5 měsíci

třeba má někde FSB v kůlničce špesl ultratajný zařízení, který urychlé 10t těžkou hlavici na Mach 20 a jsme tam kde chtěl být...

1
Před 5 měsíci

Čína mu asi zakázala strašit jádrem, tak zkouší aspoň strašit nárazem... no, asi to neni nejefektivnější řešení. Možná, kdyby tu raketu raději udělali gumovou. Zabila by milion lidí a stále by ještě skákala 🤣

1
Před 5 měsíci

kua, proč měl raketoplán a přistávací moduly keramickou ochranu pro průlet atmosférou? to americký raketoplán se zahřeje a ruská raketa ne? že by se atmosféra třela jen o amíky?:-)

4
Před 5 měsíci
Jan Kopp

No, i atmosféra raději přilne k západu než k Putinovu Rusku.

2
Před 5 měsíci

Tak tak...raketa dopadla v Dnipru...a na druhe strane zemekoule na Novem Zelandu vypadla drevena vrata od kadiboudy..takova to byla rana...🤣🤣

17
Před 5 měsíci
Jan Jicinsky

Seděl tam Putin, jeden z jeho ministrů nebo konstruktér rakety? Kdo jiny by měl až tak přesné informace o nepřesnosti. 😜

3
Před 5 měsíci

Jj spoléhat se na ty správné blogery a na to jak pochopili to co Putin řekne podle toho jak se vyspí. To bude určitě to pravé ořechové. Stejně tak jako poslouchat přednášky pana profesora o ceně Nutelly. Vždyť vlastně chtěli zasáhnout Kyjev a ne nějaké Dnipro!

4
Před 5 měsíci

Dřístal Putler opět dřístá nesmysly.

8
Před 5 měsíci

Putinovi je 70 let. Docela by mě zajímalo, co budete mlet v jeho letech vy. Není odborník, ale normálně žvanící politik. Pro upřesnění pro ty místní hlupáky.

1
Před 5 měsíci
Marek Prokop

Jsou lidé přes 80,co mají všech 5 pohromadě. Ale i tací jako Putin, co měli už před padesátku řádně vymeteno.

3
Zobrazit další reakci
Před 5 měsíciUpraveno

Rusko má vlastní fyzikální zákony. Třeba gravitace působí na režimu nepohodlné osoby mnohem silněji.

4
Před 5 měsíci
Jirka Klečka

To pouze u oken a od pátého patra výš.

Zobrazit dalších 6 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt