1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dejte zbraně a peníze a na nic se neptejte 🤣

35
Před 1 rokem

to je furt navážení do Beneše...předešel občanské válce, možná zmasakrování 2 milionů obyvatel...a ač to možná vždy spravedlivé nebylo, tak nacistické strany měli u sudetských němců obrovskou podporu...lidé ač třeba sami nestříleli a nehlásili, tak volili. Tohle bylo jediné východisko.

Když vidím západní země jako je třeba Francie, tak už to nebude trvat dlouho...buď znovuobjeví Beneše, půjdou se za to plivání k jeho hrobu omluvit a až k zemi se klanět, nebo znovuobjeví Hitlera. Otázkou je, jestli ten Hitler bude bílej a likvidovat černý, nebo černej likvidovat bílý...to už nikdo nezaručí.

142
Před 1 rokem
Jan Suchý

Souhlasím. Navíc ti, kteří zůstali, stali se říšskými občany a plnili vojenské povinnosti ve Wehrmachtu.

51
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 1 rokem

Proto se ptal, aby pochopil a předal dál, od toho je to redaktor. Když chci, aby se mnou někdo dělal rozhovor a mohl jsem rozsévat svá moudra, nechce se ode mne nic jiného, než odpovídat na otázky. Proč byla která položena, to mě nemusí zajímat, nějaký důvod určitě má, když se na to ptá.

14
Před 1 rokem

O současné Ukrajině mnoho nevím.

Dozvídám se stále stejná fakta, že hrdinně bojuje, že je devastována, že bojuje za nás, a že by ráda do EU a NATO.

Já bych chtěl znát i další fakta.

Nevím například, zda Ukrajinu řídí stejní lidé, kteří dříve nechali zvolit Janukoviče, Juščenka a Porošenka a teď Zelenského? Dříve jsem se dozvěděl, že prý to jsou privatizační zbohatlíci a privatizační lupiči. Jsou tam ještě? Kam zmizeli? Kdo je nahradil?

Nevím také, jak Ukrajina zachází se svými občany, kteří se hlásí k ruské národnosti. Jaké má k tomu zákonodárství?

Dotaz redaktora, který na Ukrajině dlouho byl a nevyhýbal se reportážím z oblastí bojů, mi ukazuje, že dokud nebudu znát i tato a jiná fakta, nemohu mít na současnou Ukrajinu objektivní názor.

364
Jaroslav Vocelka

To je mi Vás líto, možná by jste potřeboval seznamy mrtvých obyvatel, také dětí a starcú, možná by jste si i mohl vzpomenout, kdo to zvěrstvo začal a co tam páchá. A kdo tam zbyl se dovíte, až se bude dělat sčot ztrát a možná budete mít radost, kdo vše zahynul. Přeji Vám, aby jste v budoucnu se vždy mohl dopočítat svých vnoučat a příbuzných a nemusel přemýšlet, kdo tu raketu na Vás hodil .. Mnoha lidem nedochází, jak blízko to je, ale už jsem si na to u nás zvykl. Myslet není u nás populární..

176
Před 1 rokem

Většina ruskojazyčných občanů Ukrajiny podle Zelenského přechází na ukrajinský jazyk a to se ještě nikdy nestalo, jak podotkl. „Proč se to děje? Protože už nemohou jinak. Nenávidí ruský jazyk, to je důležité,“ zdůraznil prezident....

Hmm, jako vtip by se tomu snad i někdo zasmál. Poněkud naivně předstírá, že tomu věří.

Jestliže však jediným úředním jazykem byla stanovena ukrajinština a z rusky mluvících občanů se stali občané druhé kategorie, pak jejich reakce je pochopitelná. Rozhodně to však není tak, jak si poněkud naivně myslí Zelenský .....

181
Před 1 rokem
František Horák

Jaké druhé kategorie? 😄 Znáte vůbec nějaké Ukrajince? V Kyjevě před válkou většina lidí mluvila rusky. A všichni, co znám já, rusky mluví doteď, akorát na začátku války přešli v soc. sítích na stories v ukrajinštině, ale v reálném životě se dál baví rusky.

26
Před 1 rokem

Redaktor to ví moc dobře, a měl právo se zeptat. Kdyby měl Zelenský čisté svědomí, odpověděl by: pane redaktore, nejsme jako Rusové, ale musíte chápat, že nyní na takové věci nemáme pomyšlení, protože prvotně chceme osvobodit naše území. Případné odsuny budou součástí mírových dohod. a bylo by vymalováno.

304
Před 1 rokem
Pavla Žídková

Právě ten kousek tiskovky jsem viděl a také to jak Zelenskyj se tvářil co si to ten novinář dovolil zeptat. Chudák novinář, už je asi bez práce.

362
Před 1 rokem

Otázka byla položena velice dobře akurát Prebyjnis zapomněl na to, co se dělo celkově na Ukrajině od roku 2015.Zákaz vyuky Ruského jazyka, vraždění neviných lidí atd.Proč se tom neopakuje ve sdělovacích prostředcích ?Dál se k tomu nebudu vyjadřova,protože jak vidím toho zeleného mužíka,tak mi nebezpečně stoupá tlak.

220
Před 1 rokem
Hynek Pokluda

Plně s vámi souhlasím. Také jsem ty jejich konflikty sledovala od začátku a tak vím, že to opravdu Ukrajina začala jako první vyvolávat konflikty a utlačovat a upírat práva ruskojazyčnému obyvatelstvu. Proto pak proběhlo referendum kde tito obyvatelé projevili přání, opětovnému spojení s Ruskem. Ukrajinská vláda pak na základě toho referenda, začala ruskojazyčné obyvatelstvo šikanovat ještě víc a začala i ostřelovat jejich domy. Celých osm let se Putin snažil tento konflikt diplomaticky vyřešit ale když vše selhalo a začali už být i oběti ruskojazyčného obyvatelstva, tak už musel začít rázně jednat. Je zajímavé že toto nikoho nezajímalo. EU do toho vůbec nezasahovala a média o tom informovala jen sporadicky a to ještě jen malými odkazy jako by šlo o něco nedůležitého. Ale jak začal Putin jednat a chránit své lidi i území, tak to najednou začal být informační boom i když teda rozhodně ne nestranný a seriózní. Válka je vždycky neštěstí, hlavně pro obyčejný lid. Nicméně někdy není zbytí. Otázkou je zda to Ukrajina vyprovokovala sama a nebo jestli ji k tomu zmanipulovali USA. Co se týče Ukrajiny tak tam mi toho hodně smrdí, no nejen u ní teda. Nejvíce mě fascinuje, jak každá vláda hlásá že chce mír, ale místo aby se snažili usmířit Rusko s Ukrajinou a dovést je k jednání, tak raději Ukrajině dodávají zbraně a tím válku prodlužují. Tohle jednání mě přesvědčuje o tom, že vládní elita včetně EU a USA tu válku chtějí aby se dostali k nerostnému bohatství Ruska. Taková USA je tak předlužená, že by toto nerostné bohatství pro ni byla spásou, A USA žije hlavně z válečných kořistí.

125
Před 1 rokem

Známy spisovatel Ondřej Neff: O zajímavější pozdvižení se postaral zpravodaj ČT Abdreas Papadopulos. Ve své otázce připomněl vyhnání (řekl odsun) Němců po válce a zeptal se, zdali ukrajinská vláda nechystá podobný odsun v osvobozeném Krymu a v Donbasu. Mnozí byli pohoršeni, navrhovali prostořekého novináře z ČT vyhodit. Zelenskyj odpověděl vyhýbavě, že Rusový na ukrajinském území zabíjejí i tamní Rusy. Nicméně ta otázka je důležitá a svědčí ve prospěch ČT a její objektivity, že padla. O poválečném režimu se přece už hovoří, také během Zelenského návštěvy se jednalo o českém podílu na obnově. Ovšem začlenění do společenství svobodných zemí Západu bude mít i dopady politické. Chování k menšinám, jakýmkoli včetně národních, je ostře sledované. Výrok, že vyhnání Němců by Beneše dnes stálo mezinárodní soud v Haagu, sice zbavil Schwarzenberga možnost stát se v Česku prezidentem, jinak je to ale konstatování pravdivé. Papadopulosův dotaz tedy přišel ve správnou chvíli a byl adresován správnému člověku. Odpověď jsme neslyšeli, tak snad ať se dotaz Zelenskému zapsal do paměti

33
Před 1 rokem
Marcela Dostálová

To je ta krásná demagogie. Všichni odpůrci "Němce vysídlit " se ani trochu nezajímají o nucené vysídlení Čechů ze Sudet, o " identifikaci" a soupis Židů a posléze jejich likvidace v koncentrácích, likvidace českých úřadů, armády, vysokoškoláků a vysokých škol. Na požádání mohu zaslat Benešův pravdivý projev, dnes samozřejmě velmi nepopulární, když jsme takoví řiťolezci. A ještě před započetím 2. světové nucené vysídlení Čechů Poláky, odchod s pár desítkami kil. Bylo to 30 tisíc Čechů jen z té slezské strany.

9
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Nejlepší bude, když si Fialova bláznivá parta sbalí plnou polní, vybere svoje úspory a odjede budovat Ukrajinu tam, na Ukrajinu. A kdo chce, může s nimi, samozřejmě. Odjet, ne prskat svoje hrdinství do virtuálního prostoru 😉

127
Před 1 rokem
Petr Scheuer

Souhlas!

38
Před 1 rokem

Odsun menčin je po každé válce,v lepším případě se bude jednat o druhořadé obyvatelstvo kterému byla možnost jenom zůstat a být loajální,veškerý hněv se pak stejně obrátí proti nim, Rusové budou muset Úkrajinu vyklidit,tak jako tak,nebudou mít na výběr,jinak již nikdy nebudou moci klidně spát,nakonec víme co se tam dělo dříve nežli válka začala,a oni to dobře vědí také,že bude velký exodus je jasné ať již dobrovolný či ne, to je v dějinách lidstva stále stejné,tato politická otázka se mi jeví jako naprosto předčasná a zbytečná,neb vítěz bere vše a určuje pravidla poválečného uspořádání,stejně se jedná o zcela zničený zamořený prostor ne moc vhodný k životu kohokoli kde 7 let ani tráva neporoste,kdo viděl mementa vybombardovaných Drážďan,Lidic,Guerniky,či Milay,pochopí,a možná i jenom to, že lidstvo je po tolika válkách nepoučitelné,M.

24
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt