1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Narozdíl od přepracovávání ŠVP, a slučování výchova se tady zaměřují na organizaci, a další věci, které výzkumný ústav pedagogický a MŠMT asi nezajímaji. Protože horší už školství snad být ani nemůže, snad z tohoto záměru aspoň něco zbude. Hlavně ještě sebrat odpovědnost za základní školy obcím. Naprosto jasné se ukázalo, že tohle je cesta do pekel a k takovým rozdilum v kvalitě, ze v ní nelze pokračovat.

Před 3 měsíci

Je škoda, že pro ty "nejhloupější" nestačí kurz na konkrétní profesi(třeba doručovatel, řidič z povolání, atd..) Ono trápení se špatně učícími se dětmi a i těmto dětem ho prodloužíme, když jim to nepálí, stejně se nic nenaučí. Ale určitě je to dobrý nápad je nutit se nečím vyučit nebo stát.

Před 3 měsíci

My reformy neumíme. Takže skoro každá reforma je jen odklad nápravy a současně fikce, že jsme se vyrovnali s problémem.

Držím palce, aby aspoň tato reforma trochu pomohla (když zruší idiotickou inkluzi, je to určitě krok k lepšímu), nicméně nedoufám.

Vždyť např. názor reformátorky:

-------

"Povinný přestup na střední školu znamená šanci například pro ty děti, které pocházejí ze znevýhodněného prostředí a ze základní školy míří rovnou na úřad práce..."

--------

nezní moc rozumně. Protože držet ve škole o rok déle antižáky, kteří se prostě učit nechtějí anebo jsou hloupí a škola jim proto nejde, jim těžko pomůže na pracovním trhu.

Fráze v reformě zni rozumně, problém je, že čert je v detailech.

----

Jinak řečeno - dokud v nějaké reformě školství nebude vznik exkluzivních tříd a škol pro nadané žáky, a nadále je budeme držet a brzdit ve třídě se studijním průměrem nebo hlupáky, nikdy to nemůže být dobrá reforma.

9
Před 3 měsíci

Některé body vypadají zajímavě ale některé dosti nezajímavě až hrůzostrašné. Co na to střední školství a gymnázia s kvalitními prumyslovkami? Opravdu si někdo myslí, že myšlenka zrušení inkluze a prodloužení povinné školní docházky nejdou proti sobě? A že vzdělání nejmenované menšiny, končící díky povinné devítileté školní docházce na ZŠ často v sedmé třídě a 16 letech pouze díky maximálnmu počtu dvojího opakování ročníku z důvodu neprospěchu, neznalosti a nezájmu o vzdelani nebude končit stejně ale v 17 letech a pak přímému přechodu do sociálního systému??

3
Před 3 měsíci

Dobrý den, jsem učitelka, návrh se mi líbí. Jen bych ještě dodala, aby školy nepatřily pod městské části nebo obce. Vyplývá z toho dost problémů ( např. konkurzy na ředitele ).

6
Před 3 měsíci
Zorajsek Dvořáková

Jsem zastupitel města a přesně vím jak to myslíte "teplá místa". Můj názor je však takový že jde hlavně o rozdělení manažerských a ředitelských funkcí. Tedy najít lidi kteří opravdu chtějí učit a budou naše děti připravovat na život a nejenom řešení čistého papírování. Jenom z tohoto důvodu by to mělo zůstat v kompetenci měst, protože zpětná kontrola naplňování dané funkce je mnohem kratší než od kraje nebo státu.

Před 3 měsíci

Perfektní. Kéž by to začalo platit hned.

Před 3 měsíci

Nic nového. Ja to měla taky tak. Z osmičky na gympl. Žádné ofuky. Prostě ukaž, co dokážeš. Pátá třída už byla součástí 2. stupně.

Před 3 měsíci

Asi dobrý (nejsem odborník) ale víte co z toho bohužel zbyde?? Výměna houby v

4 třídě v Horní Dolní!!

2
Před 3 měsíci

Po inkluzi další rána školství, tentokrát střednímu

8
Před 3 měsíci

Bohužel, to už tady bylo v roce okolo 1980.

3
Před 3 měsíciUpraveno
Alena Hradilová

Proč bohužel?Můj ročník tuhle tehdy "novou koncepci" zahajoval.Byly kvůli tomu vytvořeny dvouleté učební obory pro méně zdatné spolužáky.Nikdo tedy nekončil jen se základním vzděláním.

5
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt