Řekla bych že rvačku vyprovokoval ten cigán kdyby se choval normálně nikdo by si ho ani nevšiml
A to bodnutí mezi lopatky? Ok
Pokud je velká část Romů nevzdělaná, musí vydržet, když je někdo bude poučovat. Samozřejmě mnozí z nás neumí vařit perník jako Romové , ale naši rodiče považovali za nutné nás po základni škole poslat alespon ˇdo učení a snažili se, aby z nás "něco bylo". To velká část generace romských rodičů nedělala, táhne se to už po dlouhé desítky let. Ale vždy slyšíme, že oni za to nemohou..Děti ne, ale rodiče ano. Ti, kdo se z tohoto sevření hlouposti a omezenosti vymanili do normálního života, tak jsou úspěšní a nikdo mimo primitivů jim nevyčitá jejich původ.. A o tom to je, musí se začít u základu , který generace Romů vychovává..A jsme zase na začátku, Gádžové mohou za vše, jak jinak. Pokud jsem k ničemu, vždy za to může někdo jiný..Ale to je i u gádžů..
Když někoho napadne nebo zabije Rom bude moje rozhořčení také v pořádku ?
Že se ptáte?
Ne.
Já bych potřeboval slyšet, že se budou vzdělávat, pracovat, dodržovat zákony a zapadnout mezi běžné občany.....jako ostatní menšiny....ano, politici mlčí a raději vyplácejí dávky....
Vždy,když už se najde inteligentnější představitel Romů si říkám,že tento začne ze správného konce,kritikou způsobu života Romů!Ale opět je to stejná písnička,jsou diskriminovaní,nemohou se učit s chytřejšími,nedostanou bydlení od státu a Ukrajinci jim berou práci.V Brně vyvolali svým chováním v šalině problém,potom chtěli a provedli útok a bohužel na to doplatili ale nyní chtějí aby se politici a vláda Romů zastala a omluvila se,tohle není normální chápání života.Je to jako kolovrátek.Problémy si způsobují především sami,svým způsobem života,mohou dělat vše co dělá většinová společnost,nejsou v ničem omezováni,chce to jen pracovní návyky a vůli něco dokázat,alespoň víc než sví rodiče!
Romové potřebují pracovat a přestat parazitovat na společnosti. Není jiné cesty než přes vzdělání a vytvoření si vlastní elity. Pokud budou mít řadu rómských lékařů, právníků, spisovatelů a vědců přijde i jiný pohled společnosti na toto etnikum.
Já pár takových cikánu znám jsou to vysokoškoláci a navíc říkají že oni nejsou Romové ale cikáni ale na jejich počet mi stačí prsty jedné ruky
"Jsou bez vzdělání a jsou na tom sociálně špatně". No je to především jejich vina. Moc snahy posílat děti do školy nemají, do práce se také nehrnou (mluvím ze zkušenosti a opravdu dlouholeté při pokusech je zaměstnat), politici je v tom jen podporují ve snaze zajistit, aby zákon nebyl pro každého. Dostávají zcela nesmyslné finanční podpory, tak proč by se snažili. Když řeknu cikán, tak jsem rasista. Když mi Rom řekne gadžo je vše v pořádku. U nás žije spoustu cizinců různé pleti a rasy a nikomu nevadí. Romové jsou tu staletí a odmítají se přizpůsobit. Když se odstěhuju do Indie musím přijmout místní zvyky, ale tito naši "Indové" to odmítají a stále jen naříkají jak je utiskujeme, ale je to jen zkušené divadlo při kterém se dobře baví.
Ale jejich rozhořčení NENÍ v pořádku. Zatím nikde nikdo neřekl, jak se incident skutečně odehrál.
Možná by také měli říct, jestli je v pořádku rozhořčení jiné skupiny obyvatel, kteří jsou naopak Cigány denně obtěžovaní a terorizovaní. Skupiny lidí, kteří se bojí jít večer po ulici, kde se potulují smečky zfetovaných uřvaných výrostků. A kdo mi nevěří, ať si udělá výlet do Brna a projde se v podvečer po tom našem Bronxu. Za pár minut mi věřit bude!
Myslíte ty sociálně slabší, které nemůžeme nechat ohrozit chudobou?
Místo stavění památníků by se měl stát starat o integraci Romů a vysvětlit jim,že normální je posílat děti do školy a dospělé do práce.
A nevyplatit jim ani korunu, pokud tak neučiní. V 80. letech nemakačenko šel do basy, žádné dávky, žádné příspěvky prostě nic, dokud se nebudou chovat jako ostatní. Pro zajímavost, kousek ode mne bydlely dvě rodiny ne Romů, ale cikánů. Nazývejme věci pravýmy jmény. Pracuji na směny, takže ráno, ve 3:45 hodin jdu do práce, veranda rozsvíceno, dveře dokořán. Je jedno jestli v létě, či zimě. Prostě stále. Z odpolední směny, 22:30 hodin veranda svítí, dveře dokořán, otevřená okna na ventilaci a plynový kotel topí a stále topí. Podotýkám venku 10 stupňů pod nulou a i méně, topíme, větráme, svítíme.Takto každý den. Takže nešetříme, také proč? Sociálka zaplatí. Majitel domu, který jej pronajal, tuto sebranku vykopal pryč a úklid? tak to bych přál vidět. Rozkopané dveře, zničený nábytek, podlahy, okna, také balkonové dveře. Uvnitř výkaly pomazané na stěnách. Rodinka má asi 9 dětí, kradli, obtěžovali okolí a ten bordel kolem domu je nedefinovatelný. Takže, kdo se zastáváte Románů, zkuste si s nimi bydlet. Státní úředníci nestojí za nic, protože je podporují v bordelu a nic nedělání. Mimochodem ty cikánské děti měli účast na školní výuce, jako v Sokolu. Pravda ten byl prospěšný.
Rómové by se měli chovat jako lidé a ne jako dobytek. V tramvaji napadali cestující. Nutná obrana.