"Takže Romové mají pocit, že je Ukrajinci ohrožují?
Určitě."
Tímto rozhovor došel k zajímavým závěrům.
Buď je to jen názor pana Mika, který se mýjí s realitou, nebo to dokazuje přesně to, proč se sama část Romů dobrovolně vyčleňuje ze společnosti.
Ta část rozhovoru dokazuje to, že se Romové chtějí stavět do role obětí, že jim to vyhovuje.
A že závidí jiné, nové skupině, která je rovněž považována za oběti, že toho, z jejich pohledu, dostává víc než oni a že se dokonce rychleji dokážou včlenit do společnosti.
Tohle by si měl pan Miko uvědomit.
Protože pak se může ukázat, že Romům vůbec nepomáhá.
Žiju v místě, kde se Romové chovají slušně a spořádaně. No ano, i taková místa u nás jsou! Musím s pánem souhlasit v tom, že je nesmysl hlásat kolektivní vinu, to je přímá cesta do pekel a také v tom, že nejen nyní, ale již v dobách vlády jedné strany, se pro Romské spoluobčany ve skutečnosti mnoho neudělalo a určitě to v nich zůstává. Problém je, že jde o menšinu, takže jejich excesy jsou více "vidět", než ty, kterých se dopouští majoritní část obyvatel. No a ohledně vyjádření vládních míst ... tady nemohu než pánovi dát jednoznačně zapravdu. A to i včetně zmínky o panu prezidentovi, kterého jsem volil, ale přesto se s ním neshoduji úplně ve všem, z jeho posledního výroku ohledně kontroly Rusů na našem území, vize kolektivní viny ční jako trám šibenice.
To je ale logika! Je jich málo, tak jsou jejich lumpárny více vidět. Nikoliv. Pokud někde slyším řev, vidím nepořádek, tak až na vyjímky to jsou oni.
Pokud musím na Cejl, tak si držím peněženku a auto mám zamknuté centrálem. Diskriminace? Ne. Zkušenost.
Tak netuším jak Ukrajinci ohrožují Romy. Bydlení si váží a neničí ho.Do školy chodí dobrovolně ,buď u nás nebo online na Ukrajině a nikdo se jich nemusí doprošovat,aby se vzdělávali.Pokud to jde,ženy pracují a nerodí děti,za účelem dávek.Muži se sice umí zmastit,ale práci odvedou.
A tohle celé je ten rozdíl.Až to pochopí i ti Romové ze Šluknova nebo Moravského Berouna ,co se takto nechovají, zavládne v české zemi smír.Jenomže to si musíte vyříkat v komunitě mezi sebou.
Samozřejmě, že rozhořčení Romů je oprávněné.
Stejně tak jako naše, když trestný čin spáchají Romové .
Ale jak už bylo mnohokrát řečeno, trestnou činnost Romů se stát i média snaží zveřejňovat co nejméně.
Příkladem jsou dva hrůzné činy.
Natálka, i po letech stále v médiích.
Patrik, případ zapomenut.
Aktivisté nejrůznějšího druhu mění svět tím, že křičí na ostatní, aby změnili chování vůči nim. O jejich vlastním chování není vůbec řeč, mají přece lidská práva !
Úplně nejlepší je, když chtějí po prezidentovi, vládě, parlamentu a možná i po medvídkovi Pú, aby uznali jejich práva dělat svobodně nepořádek a usurpovat ostatní.
Tomu se říká politika !
Pane Miko, mně neříkejte takové hlouposti. Pracovala jsem 25 let v Krásném Březně v Ústí nad Labem, blízko Matiční ulice, ulice 1. máje a co jsem tam zažívala, jak už jsem nedávno psala, krom 3 vražd, kdy pachatelé byli cikáni. Museli jsme doprovázet děti, které šly ze školy a bály se jít domů, protože je přepadávaly bandy cikáňat ve věku kolem 5 let. Banda 8 cikánů napadla 2 kluky a domlátila je do bezvědomí. To jsou jen střípky z toho co jsme tu zažili. Bylo by to povídání na hodiny a hodiny. Vůči cikánům jsem rasistka a nestydím se za to, protože nic dobrého o nich říct nemohu.
To je špatně !! Proč by měl Romy FURT někdo litovat !! ONI jsou arogantní a neumí se chovat a MY je budeme FURT omlouvat !!? Ať sekají dobrotu , jako většinová populace a nikdo si jich ani nevšimne !! I incident v Brně měl základ v jejich NEPŘÍSTOJNÉM chováni na veřejnosti !! To je přece JEJICH chyba !! Běžte už všichni do horoucích pekel s ROMSKOU otázkou . Ta otázka je především SAMOTNÍ Romové !! Můžu být bílý jako alabastr a když se budu chovat jako hovado , samozřejmě budu vyvrhel !!
V pořádku teda není pokud mlátíte lidi a je Vás třeba 10 na 2 a ti 2 se brání a někoho z těch 10 zabijou je to sebeobrana.
. K potyčce se nyní pro CNN Prima News vyjádřil další svědek. VRAŽDA Vražda v Brně: Cizinec z východní Evropy zabil mladíka (†23) a dalšího zranil. Útočníka měla k agresi vyprovokovat hudba Podle něj útok vyprovokovali sami pobodaní. „Nastoupila skupina mladších lidí, začali si nahlas pouštět hudbu. To zatím nikomu nevadilo. Pak ale začali kouřit cigarety – a to už lidem začalo docela vadit a vystupovali. Pak na ně Ukrajinec začal křičet a ten napadený mladík říkal, ať jde ven, že si to půjdou vyříkat,“ popsal svědek, který cestoval osudnou tramvají. Ukrajince povalili na zem, ten pak vytáhl nůž Incident pokračoval na tramvajové zastávce, kde došlo k tragédii. Na Ukrajince, který na mladíky v tramvaji křičel, měli skočit tři lidé a povalit ho na zem. V tu chvíli měl vytáhnout nůž a osoby pobodat. “Jakmile ho povalili na zem, tak jednoho bodl do břicha a druhého do zad, do lopatky,“ zní svědectví pasažéra.
Zdroj: Odkaz
Když dělají brajgl v šaline, taky jsem rozhořčen. Ale jsem bílý heterosexuál. Takže musím držet hubu a krok. A platit na ně daně.
A kdybys byl bílý homosexuál, tak bys nemusel?