Moje řeč, přesně jste to napsal. Jen bych možná upřesnil, že eutanazie byla, pokud vím, myšlena jako konečné řešení pro objektivně nevyléčitelného člověka. Takto to tam nezaznělo.
"neklamný příznak kolektivní neurózy"? Pokud dotyční opravdu zjevně chtěli umřít, eutanasie povolená není, jaké měli možnosti? Mohl by nám to autor lépe objasnit? Co by jako dělal on a proč? Děkuji za další doufám mnohem smysluplnější článek
Mluvíte o odborný diskusi, ale evidentně absolutně nevíte, o čem mluvíte. Ano, každý by měl mít možnost a právo odejít z tohoto světa na základě vlastního rozhodnutí. Jestli vy chcete dožít s plínou a tekutou stravou někde na JIPce, LDNce apod., je to vaše volba a nekecejte do toho těm, co to mají jinak.
Pane Šafr člověk by měl mít právo rozhodnout se kdy ukončí svůj život ať už kvůli fyzické či psychické nemoci a nebo jen z proto že už žít nechce.
U pana Heřmánka to chápu. Ale pokud mám psychické problémy vyhledám odbornou pomoc. Hlavně když se tím živím.
Neodsuzujte,nemáme na to právo.O tom,koho soudíte za jeho čin,nemusíte mít veškeré informace...Každý to máme jinak a navenek nemusí být zřejmé,že bojujete i s jinými zdravotními potížemi,nejen psychickými.Reaguji na vyjádření paní Hanky,že manžel prodělal už dříve vážné onemocnění.Ono i prodělání např boreliózy někoho z nás tzv
smete.Přeji hezký den
Eutanazie není ani zabití ani vražda. Až budu chtít tak odejdu, samozřejmě je hloupý, že to není legální, ale to není moje ostuda.
Svobodný člověk není ten, který věří v jakousi imaginární "nadpozemskou" bytost, tady nazývanou Pánem Bohem. Osobně jsem pro eutanazii.
To se nám to kecá, když jsme „tam" ještě nebyli, když nevíme co je to bolest.
To ano, ale pořád neznáme okolnosti a podrobnosti, tak nelze soudit.
Pane redaktore nechte si ty bláboly,chtěla bych mít možnost rozhodnout se sama.To je všechno.Neodsuzujte tyto lidi nevíte co prožívali.