1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Chci mít právo rozhodnout o konci svého života. Na tom právu trvám. Takže, pokud se k tomu jednou rozhodnu (a to vůbec nevylučuji), holt to kvůli podobným Šafrům budu muset taky udělat nějak nedůstojně. Škoda.

17
Před 7 měsíci
Berenika Kopřivová

Udělějte to klidně důstojně, ale udělejte to sama, nehažte to zbaběle na jiné.

6
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

Fendrych, kterého mimochodem nemám ráda, napsal podle Vás zrůdnost? Staral jste se, pane Šafre, např. o dementního rodiče dnem i nocí? Měnil se Vám před očima ve zmatenou trosku? Kdo něco takového zažil, nikdy se sám nechce do takového stavu dostat, nechce, aby ho takto zažily jeho děti nebo se o něj musely nedej Bože v tomto stavu starat! Kdybych mohla, kdyby to naše legislativa umožňovala, sepíšu výslovné přání, že pokud se dostanu do stavu, kdy budu mít na příslušných testech hodnotu XY, chci, aby mi byla podána smrtící injekce. Zatím doufám, že pokud bych byla aspoň trochu při smyslech, ukončím to sama, ale rozhodně nechci svému dítěti připravit peklo na zemi.

41
Před 7 měsíci
Saskie Hájková

Pokud si myslíte, že sebevraždou uchráníte své dítě před peklem na zemi, tak se dost možná hodně mýlíte. Jedtli vás vaše dítě má rádo, bude mu hodně dlouho trvat, než Vám ten čin odpustí a možná neodpustí nikdy. Vím o čem mluvím a nepřejí nikomu, aby zažil, že si jeho blízký člověk vezme život. Strašně dlouho vás provází pocit viny, že jste tomu nedokázala zabránit.

30
Před 7 měsíci

Pokud bychom žili v právním státě, pak ano. Ale tady? Dnes povolit eutanazii? Děs! A ke komentářům sebevražd. "Ti kteří vědí, mlčí. Ti kteří nevědí, mluví" Lao c.

12
Před 7 měsíci

Eutanazie měla být již dávno zavedena do našeho právního řádu. Jen tmářský, fanaticky věřící, středověce uvažující katolík může odpírat trpícímu člověku právo na rozhodnutí ukončit svůj život. A jen opravdu velmi necitlivý člověk, sadista ve jménu hloupé víry v nesmysly, může nechtít pomoci ukončit trápení bytosti, která o to ukončení opakovaně a dlouhodobě žádá. Morálka, ta skutečná, soucitná, pane Šafre, je něco, co je často v rozporu s tím, co vaše dávno překonaná středověká víra hlásá. Kdybychom měli eutanazii, nemusel se rozstříknout mozek pana Heřmánka po zdech střelnice před očima instruktora, který se z toho jistě dodnes nevzpamatoval. Stejně tak nemusela hotelová uklízečka uklízet zbytky pana Ptáčka, což jí jistě na psychice nepřidalo. Zaklínáte se utrpením osob zasažených sebevražedným jednáním, a přitom ho stavěním se proti eutanazii podporujete. Každý má právo rozhodovat o svém těle. S plnou autoritou. Nejste vy nakonec i proti potratům??? Já jsem si to myslel. Tak přesně takhle nemá vypadat konzervativní myšlení. To vaše myšlení totiž není konzervativní, ale tmářské!

52
Před 7 měsíci
Robert Seifried

Byla jsem na přednášce lékařů, kteří v Brněnské nemocnici nejvyšší kategorie tvoří tým pro paliativní léčbu. Tvrdili, že v dnešní době u nás nemusí NIKDO trpět. Přičemž KAŽDÝ, kdo to potřebuje má na paliativní léčbu PRÁVO. Lhali nebo lžete vy a vám podobní ?

4
Před 7 měsíci

Souhlasím.

1
Před 7 měsíci

Tak pan Heřmánek hlavně instruktora sprostě a zákeřně podrazil, pán bude rád, pokud přijde jen o práci, a nepřijde před soud. Heřmánku, už nejsi frajer.

Před 7 měsíci
Dušan Uhlár

To co píšete je pravda, tak to vidí logicky uvažující člověk, ale pan Heřmánek , už logicky uvažovat nedovedl, takový člověk, v takovém stavu, už neuvažuje nad tím co komu způsobí, tu schopnost už ztratil. Nestane se to den ze dne, ale je to dlouhodobý proces a může se to stát, komukoliv z nás. Jednoduchým způsobem napsáno zatemnění mozku, a v tom je ta psychika záludná. V podstatě, to stejné se dělo s panem Ptáčkem. Hezký zbytek dne.

2
Před 7 měsíci

Pokud chce starý člověk zemřít a nechce zde prožívat svůj konec v podobě utrpení či demence,jinou možnost než sebevraždu nemá.Eutanazie zde chybí a nějaké tisíce let provařené bláboly a nesmyslné historky v podobě naboženství do toho neváhejte.Svobodu by měl mít člověk i v rozhodnutí o svém konci.Mel by být důstojný a bez utrpení...

68
Před 7 měsíci

Pavel Šafr - je vidět, že je to přece jen ČLOVĚK ! Ačkoliv jindy se mi tak nejeví, v tomto pžípadě s ním musím souhlasit. Zneužití eutanazie je pravděpodobné. Vůči starým lidem určitě.

23
Před 7 měsíci
Marie Homolková

Zneužití hrozí bez ohledu na existenci uetanázie .

1
Před 7 měsíci

Pro hodně lidí je jeich život už jen nekonečné mučení. A společnost není nastavena tak, aby aktivně tyto lidi vyhledával a pomáhala jim, když je to ještě vůbec možné.

Jestli se takovému člověku dostane pomoci, to je otázka velkého štěstí.

A pak tu jsou takoví, kteří opravdu nechtějí svými problémi ostatní zatěžovat.

Zrovna k panu Heřmánkovi mi, vzhledem k tomu, jak jsme ho znali, tento způsob odchodu sedí.

Pokud viděl před sebou něco, co by sám nezvládal, tak nechtěl, aby se tím dlouhodobě trápila jeho rodina. Zvolil tedy rychlé řešení jako silná osobnost s duší bojovníka, který ví, kdy přichází poslední a největší porážka.

18
Před 7 měsíci
Petr Heller

Rychlé řešení dokázal zvládnout, ale na či úkor?

2
Před 7 měsíci

Já plně respektuji názor pana Šafra , že je proti eutanazii. Ale on by se měl naučit , že i on musí respektovat opačný názor.Já osobně ve svých 66 letech vím, že až na tom budu zdravotně špatně a budu nesoběstačný, že se nechám odvézt do Švýcarska, případně Holandska a že eutanizii podstoupím.Nechci , aby si mě moje vnoučata pamatovala jako nějakou trosku, kterou je nutno krmit, přebalovat apod.Pro mne má život smysl, pokud se komplet obsloužím. V opačném případě služeb eutanázie zcela určitě využiju.Pan Šafr by to měl nechat na svobodné vůli každého člověka. Já plně respektuji, že on by tuto službu nevyužil.A on at respektuje zase moje rozhodnuti, že já to rozhodně využiji.Samozřejmě, až nastane situace, kdy budu muset být závislý na jiných lidech.

36
Před 7 měsíci
Stefan Zamec

Nevíte nic , za “pět minut vás třeba srazí auto “ a máte po starostech . Díky své profesi , se setkávám s lidmi kteří se dívají smrti tváři v tvář . Nikomu se nechce umřít , ani těžce nemocnému člověku . Samozřejmě existují výjimky .

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt