Rusák pokračuje dle plánu - všichni v NATO :)
To je dobrá zpráva. Nebýt jednoho ruského poloblbce s alzheimerem, který mentálně žije někde ve druhé světové válce a všude v Evropě vidí fašisty, nemělo by NATO kam růst. Ve spojenectví je síla, tak snad odradí rudé orky z říše zla a zalezou zpět do temnot věčného zmaru....
No, ja nevim, zda se da cely problem s agresivnim Ruskem redukovat na "jednoho poloblbce s alzheimerem". Tak jako mel Hitler sve goringy, himmlery, goebelse a dalsi, ma i Putin rozsahly propagandisticky i represivni aparat, ktery jej drzi u moci. Obcas se on sam stahne zpet a necha mluvit zoufalce, kteri neustale hrozi atomovou zbrani (viz treba Medvedev), aby mohl pri konfrontaci rici, ze neslo o jeho slova,. Nicmene neni pochyb, ze ta kohorta sakalu, ktera tahne za Putinem, by nevydala zadna ze svych "atomovych prohlaseni" (ktera predstihuji chruscevovskou retoriku behem kubanske krize) bez jeho primeho vedomi a schvaleni.
Krome toho je zde mohutna policejni slozka, zapadajici do sovetskych tradic, spolu s velkou, zatim mlcici, armadou, a take vetsinove mineni v Ruske federaci. To je stale pri Putinovi, jakkoliv se nam to zda nepochopitelne.
V článku je uvedeno, že Švédsko bude platným členem NATO . A mimo jiné-ve vzduchu bude silnou obranou vzdušného prostoru s osvědčenými - s osvědčenými letouny Gripen. A najednou to jde… Předpokládám, že páni Američané u Švédů neuspějí s prodejem F35. Z toho plyne - kdyby ČR zmodernizovala a doplnila stávající velice funkční letectvo - obrovská úspora finančních prostředků. 🧐
Tak v tomto oboru jsem opravdu úplný laik. Tedy k F 35 kám. Jen mne laciky vzhledem dodací lhůtě letounů a ceně do kdy za ně budeme platit nejen jedna generace - tak mne napadá, zda v době kdy dodají poslední kus budou ještě relevantně výhodnou jedničkou z technického hlediska pro využití. Zda nebudou prošpičkové využití už zastaralé. Doba techniky ,vývoje a pohonných prvků a souvisejících v technice jde kosmickou rychlostí kupředu.
Bravo Švédi,velká posila NATO!
Vitam dobrou zpravu o vstupu Svedska do NATO. O soucasnem vojenskem potencialu teto zeme toho moc nevime, nebot se jiz dlouho neucastnila zadne valky. Nicmene podle ruznych indicii usuzuji, ze potomci vitezu z bitvy u Jankova budou stejne schopni a udatni valecnici jako jejich pradedove. Myslim, ze clanek dobre shrnul nektera svedska specifika, ktera mohou byt pro NATO zvlastnim prinosem, zejmena ve vztahu k mori a vzdusnemu prostoru. Nevim, jakou cenu zaplatilo Svedsko (ci spise NATO) Madarsku za jeho souhlas se vstupem do aliance (asi nemalou), ale jsem velmi rad, ze je o novem clenu jiz rozhodnuto.
Výborně, Putin přihrál USA dalšího zákazníka. Švédsko,-další, slabé , položenské vlády, neschopné vyřešit domácí problémy, natož oponovat Natu. Někdy si říkám jestli nejsou domluvení na sférách vlivu.
Maďaři jsou magoři,tedy sorry orbán je magor.Nikdo nemůže nechtít Švédy
za spojence,jsou fakt dobří!!! Spoléhali dlouhá léta sami na sebe,měli bychom si z nich brát příkad!! Kde bychom dnes byli my hm kdybychom museli spoléhat na svoji obranu ??
V.V.Putin - náborář NATO století. No šlo to podle plánu.
Putin se zase přepočítal.