1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

"Realisticky viděno ani všichni Ukrajinci svou vlast nebrání. Mnoho se jich drží stranou a někteří se dokonce přidali na stranu Ruska. U nás Čechů by to dopadlo podobně a tak tomu ostatně bylo i v minulosti. Z druhé světové války známe příběhy nezměrného hrdinství, jaké prokázali třeba parašutisté útočící na Heydricha a ti, kteří jim pomáhali. A známe také příběhy kolaborace, zrady a zneužívání okolností k těm nejsobečtějším cílům. Vždycky nejdete lidi takové i onaké." Přesně napsáno.

3
Před 10 měsíci

Mír není iluze.

Válka je projevem neschopnosti politiků.

Je mi jasné, že od pádu Železné opony si zbrojaři utahovali opasky a už je to taky nebaví.

8
Před 10 měsíci
Věra Rambousková

Vzpomínám, jak tuzemští bolševici v 90. letech hořekovali nad úpadkem českého zbrojařského průmyslu.

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

Pokud dvacet let vám tvrdí, že jste Evropan a ne Čech, pokud stát je pro občana pouze drábem, pak se nemůžete divit, že pojem vlastenectví se poněkud vyprázdnil.

14
Před 10 měsíci
Petr Hušek

Odpověděl bych lehce modifikovaným výrokem JFK:

Neptej se, co může udělat Evropská Unie pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro svou Evropskou Unii.

3
Před 10 měsíci

S vlastenectvim je teď problém.V Německu je přistěhovalců více než Němců a Čechům už v České republice skoro nic nepatří.Pak všichni vlastně bojují za cizí zájmy.

7
Před 10 měsíci
Jaroslav Kantor

S Německem lžete a jestli Vám nic nepatří, tak je to Váš problém. Já toho mám dost.

11
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Přesně tak, skutečným zlem a ohrožením je ona iluze míru.

Jak napsal už geniální George Orwell: „Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla!“

6
Před 10 měsíci
Pavel Kubín

Válka zotročuje, mír dává svobodu. Válka znamená zvůli tyrana, mír je výrazem královského smýšlení.“ — Héliodóros z Emessy.

Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Podle toho tvého sociopšouku, Spousto, ty musíš být hodně slavný, když na tebe byla složena i písnička: "Vymyslel jsem Spoustu nápadů...", !!!

5
Před 10 měsíci
Rudolf Kozák

To měl být jako Kozákpšouk ?

3
Před 10 měsíci

To musí být krása, položit život za džendr a svatby homosexuálů 🙂

7
Před 10 měsíciUpraveno
Janek Pusa

A co takhle za svou rodinu za svoje děti, za svoje blízké, za svou zemi a vlast. Je úplně jedno kdo zrovna sedí ve Strakovce. Každý si musí vybrat kam bude patřit. Jsou základní tři skupiny, kolaboranti, ti kteří sklopit hlavu budou mlčet, nebo vlastenci, kteří se postaví na obranu. Vyberte si ke které skupině se přidáte. Já mám vybráno, moje rodina a její

svoboda je pro mne cenejsi než můj život.

3
Před 10 měsíci

Tady nejde o iluzi míru. Tady přece jde o to, chtít mír.

10
Před 10 měsíci
Petr Králíček

Každý chce žít v míru, ale každý si jeho dosažení představuje jinak. Chcimiři ho chtějí dosáhnout obětováním druhých a ustupovanim agresorovi. Z historie víme že to nefunguje.

2
Před 10 měsíci

Ochota bránit svou zemi se rapidně zvyšuje s první obětí z vlastní rodiny.

1
Před 10 měsíci

Přestaň strašit a jdi bojovat.My si necháme iluze.

12
Před 10 měsíci
Kamil Kubeša

Kolaborant nebo jen hloupej?

7
Zobrazit další 4 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt