1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Nebeská kavárna Járy Cimrmana: "Ochráním, ochráním, ochráním...."

2
Před 1 rokem
Miroslav Petrželka

Malá oprava: "Nedám, nedám, nedám, nedám, spolehněte se, nedám." resp. "Nedám, nedám, spolehněte se, nedám."

Před 1 rokem

Článek je skvělý, však proto nad ním rusáčtí švábi a nacibolševici začínají běsnit. 🙂

Jediné slovo přebývá: „sovětským“ v předposlední větě.

Ano, má tam být pouze Rusko, bez adjektiv.

Neboť Rusko, ať již tradičně imperialistické, nebo fašistické za časů Stalina resp. Putina, je pro nás TRVALE stejnou smrtelnou hrozbou, jako bývalo nacistické Německo, existující pouhých 12 let.

Jestli se zachováme stejně kreténsky jako naši rodiče a prarodiče (praprarodiče) v roce 1946, jestli si zvolíme stejně smrduté rusácké slouhy jako tehdy, dopadneme stejně.

Pak nám nepomůže ani Bůh.

Svatý Václave, vévodo české země, nedej nám blbnouti, nám ni budoucím!

19
Před 1 rokem
Richard Švehla

Sqěle!

1
Před 1 rokem

A nezapomeňme, že zloduch Zeman v rámci jeho obvyklých sebeprezentací v Parlamentu označil sv. Václava - za kolaboranta....

5
Před 1 rokem

Hloupost je všudypřítomná, protože je nejdůležitější součástí evolučního procesu lidí. (Hloupí se nejvíc množí.) Jenže hloupost je u jiných národů kompenzována chytřejším vedením. Ať už panovníka, ale hlavně i nižších velmožů, kteří umožňují panovníkovi vládnout. A tady je právě český problém, protože tahle země o své velmože přišla a dlouhá staletí tady obyčejní lidé žili především vzdorem.

Tady se lidé žárlivě poměřují mezi sebou. Touha po rovnostářství je vyšší než po nějakém pokroku. Chytřejší se tu neuznávají, ale naopak se jim hází klacky pod nohy.

15

Souhlasím s článkem na sto procent včetně zmínky o naší hymně. Většina národů se v hymnách obrací k Bohu, k právu, spravedlnosti, věrnosti a podobně. U nás o ničem takovém ani slovo, pouze kňouráme o naší krásné krajině, kterou si programově ničíme.

16
Před 1 rokem
Susanne Olejníková

Ve většině hymen se mašíruje, vraždí a umírá za fátrland nebo nějakého kreténa. Zaplaťbůh, že ta naše je jiná. Jen kdyby pořád odněkud nevylézali pitomci, kteří nejsou schopni pochopit význam jejích slov. Fakt se tam nezpívá "Nevím, kde bydlím".

2
Před 1 rokem

S mnoha myšlenkami souhlasím, ale nejvíc mne zaujala poslední část, týkající se chorálu Svatý Václave.. Už jako malou holku mne něčím uchvacoval a dodnes nechápu, proč ho nemáme jako státní hymnu. Ale možná by to neprošlo po únoru 1948.

Už jste ale někdy zkusil říct před několika Čechy nahlas, že se vám naše hymna nijak zvlášť nelíbí? Že je to hezká sladkobolná píseň, ale nikoliv hymnus? Já to kdysi řekla v zaměstnání před cca 10 lidmi a schytala jsem to skoro tak, jako kdybych řekla před Slovákem, že Janošík byl vůdce lupičské bandy.

4
Před 1 rokem

"Zpochybňování svatosti či významu knížete Václava je velmi zvláštní sport, na kterém si nekatolíci a nekřesťané v naší zemi cvičí svoji vášeň pro domnělou historickou pravdu"

A pak tu zas máme velké katolíky a křesťany, kteří ublíženecky brečí vždy, když si někdo dovolí podívat se na jejich zidealizovanou modlu i jinak, než jak ji chtějí prezentovat oni sami.

A to píšu, aniž bych četl zmiňovaný text Švamberka, který opravdu mnohdy píše voloviny.

10
Před 1 rokem
Radovan Riegr

Křesťané i nekatolíci to vidí zcestně.Zbýva už jen Radovan-poslední spravedlivý.

5
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Psát o tom, ze sv.Václav nebojoval proti otroctví je zhůvěrilost. Otroci zde byli i za praotce Cech a keltů.Vlastně uz keltové zde vytvorili 1.státní útvar nazývaný BOHEMIA, coz potvrdili i Rímané. A tvrdit, ze Boleslav zabil knízete Václava ohledně toho aby vytvoril státní útvar je nepravdivý. Vzdyt tam šlo o něco jiného. Vlastně tam šlo o boj starého světa proti nové vizi, krestanství které prinášelo novou morálku, lásku k bliznímu.

6
Před 1 rokem

Pane Šafre, přiznám se, že jsem poprosila vévodu Václava, aby zabránil rozmachu Ministerstva Pravdy, které vzešlo z lůna vašeho plátku a které tak vehementně Vy a Vaši kolegové podporují. Václave, nechť ale není dopřáno sluchu křiklounům typu gen.Koudelky, kteří, když sejí vítr, mohou čekat bouři. Když jsem zaslechla plamenný projev tohoto ochránce demokracie o nebezpečném, leč bezejmenném ruském agentovi, negativně ideologicky ovlivňujícím mnoho našich významných osobností, tak mi to připomnělo aroganci totalitních justičních činovníků z padesátek typu Urválka či Vaše. Zabýváte se historií a o té se říká, že se opakuje...... Já sice padesátá léta nepamatuji, ale stačí mi vzpomínka na normalizační období let sedmdesátých, kdy vládl slogan "kdo nejde s námi, jde proti nám." Teď tu máme místo oportunistů dezoláty a rusofily a zase hlasitě voláme, že republiku si rozvracet nedáme.

2
Před 1 rokem

No tak pokud jsem si v současné době všiml, a pochybuji, že to tehdy bylo jiné, tak ve vrcholné politice "bohabojní" a "slušní" lidé neměli nikdy co pohledávat, neboť neměli šanci obstát.

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt