CO tam budou dělat 3 ROKY? Já měl dojem, že už to bude letos hotové. Vždyť část náměstí u Vinohradské už je rozkopaná a ohražená aspoň 2 roky. Nemohli to, kre téni, aspoň synchronizovat s opravou stanice metra? 30 let tahle neschopná radnice nebyla schopná opravit ani Vinohradskou, jediný skutečný bulvár francouzského typu v Praze. Místní, starejte se víc, koho máte na radnici.
Ono to opravdu celé vypadá podivně. Z projektu rekonstrukce nikdo nikdy neviděl víc než 4 - 5 dvacet let starých vizualizací, které působí naprosto amatérsky a o detailním řešení prostoru náměstí nevypovídají vůbec nic. A plánovanou dobu rekonstrukce na téměř tři roky snad ani nemá cenu komentovat.
Je všeobecně známo, že státní nebo obecní zakázky jsou velmi dobré finanční "dojné krávy". Jinde ve světě je dán termín dokončení a ten je svatý, jinak hrozí penále, nebo dělají zadarmo. Tady se neustále objevují objektivní zdržení a mezitím v rámci inflace se vše zdraží a stát nebo obec pěkně platí. Klasickým příkladem byl tunel Blanka, to byl opravdu finanční "tunel"
Prahu se snaží upravovat a řídit lidé kteří k praze nemají žádný cit a vztah, přijeli si do prahy jen pro peníze a něco si nahrabat a podělat o prahu jim opravdu nejde většina má domov úplně jinde....
Ano, gauner Babiš v Praze nebydlí.
Ovšem koryto si udělal z celého Česka. 😕
Nemluvím teď o stromořadí sakur na Jiřáku mluvím o jedné jediné na křižovatce ulic Ondříčkova a Bořivojova. Lidé, kteří na ni měli výhled, mají prostě smůlu, teď mohou ze svých oken vyhlížet na klec, v níž jsou uzavřeny kontejnery na směsný odpad. Oslovila jsem kvůli tomu "úžasného" místostarostu za Zelené, jakéhosi Ondřeje Ruta - býval to kdysi spolužák mého syna, proto jsem si to dovolila. Arogantně se mi vysmál, jakože nic nechápu a ničemu nerozumím. Tak hlavně ať se jemu i dalším kašparům na radnici P3 daří...
Ano, město vysoutěží tendr za nejnižší cenu, takže to vyhraje firma, která tuto zakázku / stavbu využívá ve chvílích, kdy na důležitější zakázkce nemá do čeho píchnout (počasí, technologické pauzy apod.) - vytěžují takto své zaměstnance.
Přesně takto to proběhlo ve Znojmě. Průchozí park zavřený na 6 měsíců, ale pracovalo se čistého času 6 týdnů.
Pokud budou města soutěžit takové stavby pouze za nejnižší cenu bez ohledu na situaci dané místa a termín, nic se nezmnění.
Absolutní pravda o vážné věci. Rád jezdím do Berlína. tam ať si na radnici sedne kdokoliv, velké věci normálně pokračují. U nás, nerad to říkám o svém domově, běží systém: každý chvilku tahá pilku. Komunálně i státně. Ty sakury (jim) nezapomenu!
Radujte se, konečně budete moci sledovat velkou „věc“ i v Praze: Odkaz ❤️
Samozřejmě, jestli vyhraje Babiš nebo se vrátí „nepřemožitelná“ rusácká armáda, tak do Berlína (či kamkoli do civilizace) utečte, abyste se mohl VLASTNORUČNĚ podílet na velké věci: Budování opevnění proti rusáckému vpádu.
Takže tak.
Výborně vystiženo.
Dle mne předražený megalo-projekt. 2 fakt.pripominky:
Ať se mi sem ozve někdo, kdo připomínkoval v radnici vypsané době tento projekt, prosím.
nejsem Pražák, pocházím z Chodska ", domažlický rodák p Horák tam zpíval: Domažlice sú pěkný městečko, je tam pivúvar /resp. byl/, dobré pívečko", v Praze bydlím 55 let a Náměstí Jiřího, /všimněte si, jsem taky Jiří/, mi nahradilo Domažlice a jeho náměstí
Ty jsi k intelektuální úrovni Prahy moc nepřispěl, viď?
Státní zakázka jako každá jiná. Musí trvat dlouho, termíny se několikrát prodlužují, náklady zvyšují. Až se podaří vysát všechny dostupné peníze, může se to ukončit a začít jinde.
Máte asi pravdu, pak se ale nesmíme divit, v jaké situaci nyní jsme.