Autorka dala průchod svému „spravedlivému“ rozhořčení; coby spisovatelka umí manipulovat s čtenáři.
Poslat odkaz na příslušné webové stránky radnice Prahy 3 se neobtěžovala, aby si snad – nedej Lenine – její čtenáři neudělali vlastní úsudek (= jiný než autorkou požadovaný). 🙂
Nehájím radnici Prahy 3, o projektu nic nevím.
Jen celý život pracuji ve stavebnictví, tudíž vím, jak mohou dopadnout stavby, slavnostně otevírané k výročí Vítězného února či k jiné podobné události, s obdobným záměrem: Odkaz
Takže tak.
Autorka v článku, se kterým nemohu jinak, než souhlasit, mj. sprrávně upozorňuje na jeden stále se rozmáhající nešvar. Bylo vždy dobrým zvykem, že veřejnost byla na cedulích u veřejných nových či rekonstruovávaných staveb informována nejen o datu zahájení, ale i ukončení stavebních prací. Mimo jiné i proto, aby lidé předem věděli, jak dlouho mají s "dočasnými omezeními" počítat. Termín plánovaneho dokončení už ale nyní na většině cedulí nenajdeme. Asi není třeba vysvětlovat, proč.
Odkaz Pane Horáku jen připomenu, když už umíte spustit počítač, tak si můžete kliknout to co potřebujete vědět a tam se to dozvíte. Proč chcete pořád něco po staru s cedulema.
Koukám na "stavbu" z okna... pohyb minimální, ale rozryto a rozježděno, co se dalo. Ano, plot stojí jen silou vůle, na "trávníku" vedle kostela stavební technika, kadibudky, unimobuňky...
Nějak mi není jasné, proč se nemohla rekonstrukce náměstí začít spolu se stavbou výtahu, když už tedy byla tak nutná.
Kam chtějí co zahrabat? Jaké podzemní nádrže? Jednat je tady metro a pak i podzemní garáže. A podle toho, že při stavbě výtahu probíhaly trhací práce, nebude to problém? A kostel - všimli si páni projektanti? Ten není zrovna malý...
Tak si říkám, že zatím co pan Plečník kostel "stavěl" tři roky, my budeme skoro tři roky přesazovat stromy okolo kostela.
To asi nějaké magistrátní "jelito" potřebuje zanechat stopu...
Bude to dříve. 33 měsíců po lednu 2024 je říjen 2026. A to bude 1 měsíc po komunálních volbách (mj. i na radnici P-3). Takže podle mne se to stihne do konce srpna, abyste na to do voleb nezapomněli. A jako správní hospodáři možná i stihnou urychlit dokončení bez vlivu na výslednou cenu.
A ještě jsem narazil na jeden rozkol v informacích k rekonstrukci na stránkách P-3. V úvodu je psáno 33 měsíců, ale na konci je doba realizace 01/2024 - 06/2026. Tak jak to tedy je?
Škoda, že autorka nedává svojí mamince více než tři roky života... To mi přijde trochu cynické.
Ale jinak se s ní dá souhlasit.
Jako místní stařík naprosto souhlasím. Harmonogram stavby včetně kritické cesty, časových milníků svázaných s financováním, atd. jsem nedohledal, myslím, že neexistuje. Stavební firmu znám a nebudu se k její kvalitě vyjadřovat. Nevím, jak proběhla soutěž, byla-li jako hlavní kritérium cena, je to cesta do hrobu. Taky mám obavy, že se nového náměstí nedožiju. A paní kolegyně, prosím, neříkejte a nepište Jiřák, já ty nejrůznější “áky” nemám rád. Náměstí Jiřího z Poděbrad je názvem delším; mohl by být ještě delší, kdyby Jiřík z Poděbrad neztratil kdesi svůj královský predikát. 😀
Taky nemám rád "áky". Třeba ptáky. Každý ráno mě budí svým nevybíravým řevem. 🙂
Tzv.revitalizace musí být co nejdražší,aby měli všichni velký kšeft a politici do kapsy. O nic jiného nejde, tak to chodí v celé ČR. Při revitalizaci nám.v Příbrami platilo město za 4 roky starý stromek 60000,-Kč/ks. A tak se nesmyslně kácí a sází, dláždí atd.a peníze tečou do správných kapes.
Tato stavba začala v nyní únor 2024 a podle toho co bylo avízovano co tam bude, by takto jednoduchá stavební činnost měla skončit nejpozději na podzim 2024. Otázkou zůstává, proč to již není hotovo a nebylo to realizováno současně se stavebními pracemi v metru pod náměstím. Kdyby takto pracovali komunisté v Číně, tak tam ještě dnes jezdí na dvoukoláku taženém osly. Myslím, že Číňané by zde s náměstím vše otvírali prvního června. Pokud má něco trvat 3 roky, pak je to neschopnost zadavatele a stavební firmy. Je to prostě ukázka zaostalosti.
Jistě, v ČLR se soudruhům zdařily a daří úžasné projekty.
Za cenu desítek milionů mrtvých, miliard zmrzačených lidských osudů, děsivého dopadu na životní prostředí, a ohrožení planety, srovnatelného s hrozbou Rusácka.
Vy jste prostě hlava. 😛
U nás dělali komunikaci před nádražím rok, přitom udělat dlažbu a hodit tam pár květináčů by se dalo snad i za týden, dobře měsíc - ať nežeru. Vždy když jsem šel okolo, bylo tam jen rozestavěno a nikde nikdo. Až z toho mám pocit, že si někdo nabere dvacet zakázek a na každou občas pošle dělníky, vydělává pak především na pronájmu zařízení (bagry aj.), která tam po celou dobu stojí, což prodražuje stavbu. Pokud to avizuje dopředu nesmyslně dlouhým termínem, je to pro všechny v pořádku - vždyť to má trvat rok, dva, tři... Je to ve smlouvě.
Pokud tam bydlíte, doporučuji každý den zapisovat dny, kdy se na náměstí nic neděje a pak se na radnici ptát. Bude z toho zajímavý námět na další článek.
Celé náměstí je obehnáno plechovou stěnou, lze tedy nahlížet pouze škvírami... což se synem činíme, kdykoliv jdeme okolo. Na čilý stavební ruch to ovšem nevypadá... 🤔
Je asi nutno prací šetřit, aby vydržela co nejdéle a byla co nejdražší... 👍
Smutné vyhlídky náměstí krále Jiřího v Praze.
Ovšem, co bychom mohli čekat v byrokracii "zemského ráje", kde například generální ředitel správy železnic v TV s bohorovným klidem prohlásí, že budeme mít prodloužené hlavní síťě "vysokorychlostní" železnice o rychlosti 160 kilometrů v hodině hotové v roce 2040!
Řediteli drah (potažmo ministru dopravy) ani nepřijde zvláštní, že tou dobou už nejspíš přistane expedice na Marsu. Nad pohodičkou českých zemských manažerů by dobyvatel Marsu Elon Musk těžce zíral. Že bychom v Čechách někoho nakopli do zadnice, to evidentně nehrozí...