1600/1600Zbývá 1600 znaků

Citují z čánku:

"Ukrajinská armáda si zřejmě vezme operační pauzu a v příštím týdnu tak z její strany neuvidíme výrazné ofenzivní aktivity, domnívá se americký Institut pro studium války (ISW). Odvolává se na analýzu estonských tajných služeb i na svá vlastní pozorování. Přestávku ukrajinské velení prý využije ke změně taktiky boje proti ruským obranným pozicím."

Komentář: jaké výrazné ofenzívní aktivity máte na mysli? Já těch 8 osvobozených vesniček za 14 dní boje a nasazení 2 brigád (10.000 vojáků a stovek těžké techniky) za výrazné ofenzivní aktivity nepovažuji.

A máte pravdu, tato část protiofenzívy se vyčerpala, jinými slovy, selhala. Zkrátka Rusáci nejsou takoví pitomci, jak Vám každý tvrdil a že když uvidí Leopardy, utečou bez boje. Ukrajině vnucená americká taktika selhala a tak se musí honem rychle najít jiná. Ale máte výhodu v tom, že Rusák nebude útočit, doplní zásoby, opraví díry a počká na další jednání.

18
Před 1 rokem
Vladimír Kouřimský

Při ofenzívě se nepauzíruje.

2
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Media lzou, od zacatku, nuti nam to co nekdo potrebuje, neverim jak ukackam tak ani rusakum, ale prekvapil mne ten dokument co ukazal Putin. At je to pravda nebo ne, tak se jen zamyslim. Kdyby Rusaci chteli dobyt Kyjev, asi by to dali, uz jen kdyby pouzili bombardery SU a kyjev srovnali se zemi, mne to pripada, ze ani jedna strana to nechce ukoncit, je to spatne pro normalni lidi. Je jedina moznost, dotlacit ukacka k jednani, proste prestat dotovat valku. Ustupky musi udelat, dobýt zpet uzemi neni realne, to by muselo jen NATO a to se nezapoji, takze je to jen mareni lidskych zivotu.

18
Před 1 rokem
Tomáš Výtisk

Jistě. Určitě. Áno, hmmmm, tak jasně.

Slyšel jste i tu o práškovacích dopravních letadlech? Známý, velmi bystrý člověk mě nedávno tvrdil, že renomovaný astrofyzik říkal, že za měsícem je bariéra, přes kterou se nedostane nic živé kvůli obrovskému záření, tak já ti nevím, říkal to astrofyzik, jeden z tisíců, ale co když je pravda uprostřed!! Taková výprava na Mars, to bude ulitých miliard pro Sóroše, to dává logiku né?

Jo a moc mě zaujal fenomén placaté země, kdo by řekl, že inkvizitoři byli ti hodní. Jak já říkám,pravda je vždy přesně uprostřed!

2
Před 1 rokem

Pozastavuje jarní ofenzivu, která podle mnohých článků ještě ani nezačala? Za pár dní končí jaro... Co třeba uznat, že to přes tu trojitou obrannou linii nepůjde? Jsou jen dvě řešení. Vyvinout něco nového k překonání těch obranných linii. Ale co by to mělo být? Ale Rus taky vyvíjí... Nebo uznat novou územní realitu a začít jednat o míru. Těch chlapců je škoda! Mohli by významně pomoci s rozvojem Ukrajiny!

10
Před 1 rokem
Pavel Novák

Tak to asi nepůjde. Za prvé s Russákem se nedá jednat, za druhé pokud nebude poražen tak bude dál expandovat a za třetí po těch zvěrstvech co napáchali a ještě páchají na okupovaných uzemích nejde jen tak odejít. Je nutno osvobodit i lidi vzaté do zajetí včetně unešených dětí.

11
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Bez letecké podpory jak od stíhačů tak bitevních vrtulníku to půjde stěží. Budou velké ztráty ať vymyslí co chtějí. Držím palec UK.

5
Před 1 rokem
Bohuslav Peštál

Ja take v Londyne je hezky ..sice nevim ze by tam byla valka ale treba uz je ..😁

4
Před 1 rokem

Tenhle článek je názorným příkladem toho, jak taktně vyjádřit, že něco nevyšlo. Zvlášť zábavný je ten výraz "operační pauza". Za to by měl autor článku dostat vyznamenání.

26
Před 1 rokem

Takze tedy ukrajinske zbrane postupuji vitezne vpred? Pokud vysledkem 14ti dnu protiofenzivy je znovudobyti 8 vesnic a 15 km2 okupovanych uzemi, tak timhle tempem by svoji zemi osvobozovali až 300 let... snad opravdu nyni jde jen o operacni pauzu, po ktere konecne dojde na masivni protiofenzivu, jinak vyhlidky nejsou nijak skvele.

5
Před 1 rokem

V operační pauze, by měli začít, konečně jednat. Ten masakr už musí skončit. Všichni si dali do zubů. Hospodské rvačky také končí smírem. Lidi trpí hůř, jak zvěř. Skončete to.

14
Před 1 rokem
Jan Sobola

Minské dohody 3, cvičíme přece na svém území, co je Vám do toho světe, kdy že máme dle USA zaútočit?

22.2.2029, Předkožkin první prohlašuje, že Ukrajina musí být znásilněna a potrestána za tu drzost před x lety. A ten Boršč se taky nezapomíná !!@

4
Před 1 rokem

Ofenzíva prý ještě nezačala, a už se pauzuje?

2
Před 1 rokem

No proste tim chteli rict, ze se ofenziva absolutne nedari...ted budou sedet za stolem a hodnotit co dale...jestli spis jednotky nesetrit na obranu, kdyz na osvobozeni Krymu to neni....

3
Před 1 rokem

Konec .by uplne stacilo napsat .

3
Před 1 rokem
Jan Veverka

Není to konec, je to začátek konce Putlerova RuSSka.

5
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt