Rusi za rok postupili o 21km a Ukrajinci za dva dni 15 km .... Ukrajinci urcite maju svoje ciele a kedze maju uz 10 rocne vojnove skusenosti z ostrych bojov na rozdiel od vacsiny zapadnych ako aj ruskych gaucovych expertov, tak im verim viac, nez nejakym teoriam, ktorych autori su uz vyssie zmieneni gaucovi teoretici v karovanom saku a fajkou v ruke 😄
Ono já jim to přeji, ale dávám jim tak týden ,max.14 dní.
Mě vždycky baví to množství "dobrých rad" od lidiček, kteří viděli válku max někde na PC.
Stejné jako moje zkušenost ze sportu. Dnes jsem si byl v 8hod. ráno zaběhat a hned mě dva obtloustlý městští policisté radili, abych v takovém vedru neběhal(20°C). po chvíli pejskař s absurdně obrovským pupkem mně radil, abych cvičil ve stínu.
A tak ty novinářské rady, co má nemá vojenská jednotka dělal je směšná.
Uvidime, jak to bude pokracovat. Ale jako strategie by to mohlo byt genialni. Hranice Ruska od Charkova k Belorusku je odhaduji cca 700 km. Pokud by Ukrajina mela v tomto useku hranici zabezpecenou (casu na to meli pomerne dost minova pole zakopy atd), Stacili by jim 3 "skupinky", kazda cca 800 - 1000 muzu s patricnou technikou a muzou delat "najezdy". "Pichnout", stahnout se a tak porad dokola. Takova lehce partizanska valka. Rusaci by z toho byli "nadseni". Na takove zabezpeceni hranice by jen tak nestacili. 😉
I trolení je součástí ruské války - tentokrát ze strany Budanova (pokud je to video reálné): Odkaz
S tak malými silami si toho Ukrajinci moc dovolit nemohou! Není to začátek nové ofenzivy , pouze akt zoufalství ! Ale kdyby jich bylo 400.000 s těžkou technikou letectvem a dělostřelectvem, potom by to mohlo v Kremlu způsobit paniku, západ by určitě zvýšil svou podporu a konečně by se mohlo mluvit o kolapsu Ruska ! Jenže Ukrajinci se na podobnou akci nezmohou !
Takovou blbost, jak jim radíte Ukrajinci neudělají. Vědí, jak dopadla předchozí ofenziva. Vědí dobře, co mají dělat a mají dobrý začátek.
Utočí se tam kde to nepřítel nečeká a tady to zřejmě rusové nečekají, cílem má samozřejmě být co nejvíce poškodit nepřítele.
Cílem bude tak maximálně ruská odplata a tím opět zbytečná smrt lidí.
Nějak jsem nepochopil význam.....
Od toho jsou velitelé, měli by vědět co dělají. Možná chtějí obsadit elektrárnu, možná vyhodit do povětří plynovou stanici. Dozvíme se to.
Uvidíme. Třeba Ukrajinci obsadí Kurskou elektrárnu a budou vyjednávat o svém odchodu, když Rusové odejdou z ukrajinské Záporožské JE ...
dle Budanova, jsou po neděli na rudém náměstí.
Všechny tyhle akce se připravují měsíce a ukáže se zda smysl měli či nikoli. Obejít russkou obranu přes jejich území a vpadnout jim do zad by marné nebylo. Ale to je asi utopie. Nevím.
Taká sdílím váš názor. Smysl to určitě má. Jen zatím nevíme, co velení Ukrajiny zamýšlí. Válka rozhodně není jak se píše kojná a dovede přinášet mnohá překvapení. Nejhorší je vzdávat se již dopředu. To přináší většinou skutečnou prohru.Těchto příkladů z historie lidstva máme stovky.
No redaktor zapomněl dodat, že poradce Zelenského Podoljak kromě úkolu odlákat část sil z fronty na nový směr hovořil také o snaze vytvořit si lepší pozice pro jednání.
Rusové jsou na územ federace a nemusí spoléhat na dobrovolníky. mohou nasadit všechny jednotky.
Jedna věc je území obsadit, druhá jej udržet. UA mají prý k dispozici až 5 brigád vycvičených na západě a vyzbrojených západní technikou. To je výrazně více, než 2000 mužů uváděných v článku. otázkou je, zda to bude stačit.
UA dobrovolně natáhla frontu a zředila jednotky na její linii. To se může vymstít, pokud sázka na oslabení útočných hrotů Rusů nevyjde.
Rusové napadají UA zálohy letectvem a raketami. F-16 se neobjevily a tak mají pořád převahu ve vzduchu.
Západní analytici také upozornili, že Rusové urychleně přisouvají 5 brigád. Zdá se, že sázka na odsun části jednotek z fronty nevyšla.
Rusové hlásí postup v Toreckém směru, Pokrovském směru a nově i v polích severně od Vuhledaru. Zdá se, že toto opevněné město obcházejí. Postup je významný.
Údajně dosáhli pokroku i při vyklízení ostrovů.
Rusové nepanikaří (nebo jen někteří) , naopak se diskutuje, že bude nutné po odražení útoku vstoupit do Sumské oblasti a zahájit vytváření sanitárního koridoru i tam.
Bude zajímavé sledovat jak se to vyvine a zda sázka UA vyjde. pokud ne, bude to průšvih. Američané už prohlásili, že o přípravě akce nevěděli. Je to sice vzhledem k přítomnosti poradců nepravděpodobné, ale umožní se to v případě neúspěchu distancovat a nechat to na UA. Stejně jako loňskou neúspěšnou ofenzívu.
Uz zase rusove vyznamne postupuji? To slychame uz dva roky, ze by clovek cekal, ze uz jsou nekde pred Washinghtonem 😅