1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Volby ukáží,kolik obyčejných lidí se selským rozumem tu máme.Tak jen doufejme,že ti ostatní,kteří jsou na tom intelektuálně lépe,zvednou zadek a půjdou k volbám.S těmi prvními se nic dělat nedá....

61
Před 3 měsíci
Jan Kolomazník

Co ten ,,selský rozum je vlastně ,,logické uvažování to jste nepoznali ????

3
Zobrazit další 4 reakce
Před 3 měsíci

Přesvědčit lidi o tom,že se jim žije finančně lépe,než před 3 lety,když to tak není je tak trochu pro vládní koalici nemožné.

34
Před 3 měsíci
Petr Falta

A co jste pro to udělal, aby se vám finančně dařilo líp. Sedět na zadku a nadávat, takových vás je tu hromada.

25
Před 3 měsíci

Nejde o hněv "proti Ukrajiině", ale o projev nesouhlasu s politikou současného kyjevského režimu. Zelenského režim neni totéž, co Ukrajina, stejně jako Fialova čtyřkoalice není totéž, co Česko, pane vzdělaný redaktore.

24
Před 3 měsíci

Jsem taky kovář, byť teda pouze amatér. Z vysokých škol mám pouze vysokou školu života a rád používám selský rozum. V soukromí i v práci. Ale je "selský rozum" a "selský rozum".

Právě selským rozumem lze vypozorovat a vysvětlit, že pokud padne Ukrajina, je tady celkem dost reálná situace, kdy budeme další na řadě. A já nechci ani válku ani nadvládu Ruska. Že v rámci EU to není všechno růžové je pravda, ale podtrženo sečteno je to v EU lepší než mimo EU. Prostě jednoduchá SWOTka, kterou si dokáže udělat každý absolvent 9. třídy (lidově se tomu říká sečíst plusy a mínusy).

Zrovna tak, ale to je dost i o nastavení a výchově, základní rovnice že pracovat a hlavně pracovat na sobě = mít se dobře. Ano, mám pouze vysokou školu života a mám z ní i stejný závěr, že ti nahoře se mají dobře a ti dole hůř. Ale tak prostě dělám všechno pro to, abych i já byl nahoře. Sednout po šichtě s lahváčem u bedny a nadávat je sice pohodlné, ale nahoru to ještě nikoho nedostalo. Zato vzít po šichtě knížku, něco nového se naučit, naučit se třeba jazyk a nějakou novou dovednost (a je jedno jestli je to hlavou nebo rukama) je ta cesta nahoru.

Na střední jsem skoro propadal z matematiky a skoro jsem se kvůli ní nedostal k maturitě. Dneska po víc jak čtvrt století je matematika a statistika oblastí, která mě živí. Jo, dalo to práci a bolelo to. Ale mám teplý kancl, slušnou mzdu a do kovárny si jdu odpočinout a vyčistit hlavu, protože mě to baví.

Jo, mít se dobře prostě není zadarmo. Kdo na to má, investuje prachy a bere dividendy. Kdo nemá prachy, může investovat do sebe, do vzdělání a kompetencí.

46
Před 3 měsíci
Karel Vančura

Další intelektuál z kaváren, který si polepšil a vymyslel si ho Jandourek.

13
Před 3 měsíci

Ideové bláboly o ničem, hodně mi to připomíná komunistické nářky redaktorů Rudého práva nad nedovtipnosti části občanů ČSSR a dobrou snahu bolševika vštípit jim ten jediný správný názor podobnými kydy jako na Forum24.

11
Před 3 měsíci

Netuším, kde ve zdrojích k tomuto článku našel autor nějaký obdiv k autoritářům a další oporu ke svým tvrzením. Jsou to jen naprosto legitimní názory na jiné preference v exekutivě a společnosti. Zatímco naše vláda preferuje silně ideový probruselský, protiruský přístup, vlády jiných zemí jsou pragmatické a racionální, bez těch zuřivých ideových tendenci. Na ty jsme myslím nej....v celé EU. Celá tahle informační platforma ,,,Szn..For25....či jak se to všechno jmenuje 😃, nabízí jen servilní a demagogické články v tomhle smyslu, kam se hrabou pisálkové let 50tých s jejích totalitními články.

62
Před 3 měsíci
Petr Foniok

A hodnotící příspěvek nějakého Fonioka připomíná Rudé právo!

2
Před 3 měsíci

To je hlavní problém českého národa. Úplně nevzdělaní tupounci bez znalostí o čemkoliv se nestydí rozumovat o kdečem. A kdyby jen to, oni se cítí oprávnění o všem rozhodovat, čím větší bezmozek, tím větší suverén.

33
Před 3 měsíci
Karel Urbánek

to je přesný popis naší vlády

19
Před 3 měsíci

Tak soudruh by nejraději komunismus, kdy všichni všechno budou mít zadarmo a nebudou muset hnout prstem. Ovšem tohle nefunguje. A ti mocní by už měli pochopit, že pracovat sice není povinnost, ale také stát nemá povinnost, ty co se rozhodly nepracovat (i když po zdravotní stránce či věku mohou) živit. Revize sociálních dávek a dotačních titulů by slušela celé Evropě nejen Česku.

24
Před 3 měsíci
Veronika Pavlíčková

Kdyby bylo tolik lidí co nechtějí pracovat, neměli bychom tak nízkou nezaměstnanost.Jen životní úroveň přestala růst s covidem a válkou a lidé nechtějí dělat za plat, který měli před 10lety!A sedět třeba za kasou 12 hodin a mít za to jen plat o něco vyšší než je minimální mzda a ta v Česku je jedna z nejnižších,tak to není to co Češi chtějí.Delat ve fabrice na tři směny,nebo nepřetržitý provoz a mít za to jen o něco víc než ta prodavačka u kasy a pak vám řeknou že do důchodu půjdete později?A stejně většina lidí pracuje, protože nic jiného nezbývá!A ten důchod,kde přišli na to že budete 20 let odpočívat, většina těch lidí se zdravě nestravuje, zdravě nespí a po 70satce umírají, vyšší věk mají jiné profese,politik, kancelář.kr,herci atd.,nebo musíte mít moc dobrou genetiku.

9
Před 3 měsíci

Tak trochu cítím, že autor tvrdí že lidé se selským rozumem jsou hlupaci a on je chytrák.Ale otázky co si lidé kladou nikdo pravdivě neodpověděl.Kdyz válka skončí tím, že Rusko získá část nebo celé dobite území,umírali Ukrajinci zbytečně.Kdyz Ukrajina dostává zbraně z celého světa je to zdarma?Je pravda že se některé zbraně objevily na černém trhu? Když Česko darovalo vojenský materiál, nahradí ho zdarma,nebo to budou zvysene náklady nad rozpočet?Jak dlouho bude trvat podpora uprchliku a zvládne to Česká kasa dlouhodobě aniž by to bylo na úkor občanů České republiky? Začalo to covidem a pokračuje válkou,to vše zhoršilo životní úroveň obyvatel Česka a v EU jsme na spodních místech,to taky není pravda? Proč se ptám, protože to pociťuji osobně a odpovědi nejsou,jen lži a mlžení.

12
Před 3 měsíci
Marian Ertel

O tom jsou právě ty zmíněné plusy a mínusy v příspěvku nad vámi od pana Vančury. Mínusy jsou v tom, že nás podpora Ukrajiny něco stojí a plusy v tom, že nám sem nepadají rakety a krk za nás nasazuje někdo jiný. A životní úroveň v rámci EU? Jsme sice pod průměrem, ale rozhodně nejsme na spodních místech.

,,Ze zemí, které vstoupily do EU od roku 2004, je Česko na sdíleném třetím místě se Slovinskem. Ze starých členských zemí je životní úroveň nižší než v Česku ve Španělsku (88 procent), v Portugalsku (83 procent) a v Řecku (67 procent). Mezi státy V4 si Česko stojí nejlépe, následuje Polsko s osmdesáti procenty průměru EU, Maďarsko se 76 procenty a Slovensko se 73 procenty.''

Odkaz

ct24.ceskatelevize.cz
Životní úroveň v Česku je nejvyšší ze zemí V4, v EU pod průměrem
Životní úroveň v Česku se loni mírně přiblížila průměru Evropské unie. Hrubý domácí produkt (HDP) na obyvatele vyjádřený ve standardech kupní síly se zvýšil o jeden procentní bod na 91 procent...
11
Před 3 měsíci

Pan Vančura to popsal dobře. Není selský rozum jako selský rozum.

Že se Rus roztahuje a Ukrajina trpí, je problém pro někoho pochopit. V 38 také byli Němci v pohraničí utlačováni, až jsme byli nuceni dát toto území Hitlerovi.

Také selský rozum, dejme jim to, ať dá Hitler pokoj. Výsledek známe.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt